Obavijesti

Show

Komentari 11

U samostanima žele znati tko je časna koja piše rep pjesme

U samostanima žele znati tko je časna koja piše rep pjesme
4

Napisala je pjesmu u kojoj je oprala Dječake jer su oni svojim stihovima napali redovnički poziv. Sestru Dijanu Lončarek neki su prepoznali kao autoricu stihova

VIDEO

Svi su mislili da sam ja autorica te pjesme koja je postala internetska senzacija, no očito ima još neka sestra koja ima glazbenog dara, tvrdi sestra Dijana Lončarek, za koju su i u vlastitom samostanu sestara sv. Križa u Zagrebu bili uvjereni da je misteriozni tekstopisac rap pjesme, koja je odgovor na stihove Dječaka “Mlada časna“.

U njoj se pitaju zašto bi se itko zaredio te pozivaju mlade redovnice da se ostave samostana i svećenika. Sestra Dijana lani je svoj susret s Bogom opjevala na humorističan način tako što je imitirala glazbenike s estrade kao što su Josipa Lisac i Jelena Rozga pa se proširila ubrzo priča da je upravo ona napisala pjesmu “Dječaci, odrastite”. 

U splitskim samostanima mnogi misle da je autorica u njihovim redovima jer je pisana splitskim slengom pa se u pjesmi govori o “đoji“, a to je splitski izraz za “joint”. Pjesmom anonimna redovnica splitskom hip-hop bendu poručuje da ih “pomalo žali jer ne kuže stvar“ i repa: “Može li se usporedit pijanka i mamurluk sutra s duhovnim bogatstvom što ga primam svakog jutra“. Njen rap odgovor ubrzo je postao hit na YouTubeu, a razveselio je i Don Kaćunka.

- Joj koja dobra fora, super im je odgovorila – kaže Kaćunko, koji se prisjetio da je i njega opjevao splitski bend Discopath.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Lijepo sam ih ugostio u Gospiću, jeli smo i družili se - kaže Kaćunko. Vojko Vrućina iz benda Dječaci pozvao je mladu časnu, autoricu pjesme, da im gostuje na koncertu, ali nije htio odgovoriti na glasine da upravo oni stoje iza anonimne redovnice i da im je to samo dobar marketinški trik. Vojko dodaje da su im se javile tri bivše redovnice sa željom da gostuju u njihovu spotu za novu pjesmu.

- Drago nam je što je jedna prava mlada časna, inspirirana našim radom, snimila ovu pjesmu. Želimo joj još puno dobrih pjesama i uspjeha te pozitivnih komentara - dodaju Dječaci. Nekim medijima se navodno javila osoba bliska misterioznoj časnoj, koja je pokušala objasniti zašto je postala hip-hoperica s angažiranim tekstovima.

- Dakle, mlada časna je, vidjevši link pjesme na Facebooku uz vrlo degutantne i sarkastične komentare, odlučila poslušati o čemu je zapravo riječ. Kad ju je poslušala, osjećala je silnu potrebu reći Dječacima kako im nije neka fora u stihove slagati ono što zapravo ne poznaju, a još manje razumiju - rekao je izvor blizak mladoj redovnici. 

Nadalje dodaje kako ona misli da bi Dječacima veći izazov bio susret s kojom mladom časnom te uz kavu porazgovarati o njezinu odabiru i načinu života, nego napisati nekakav pjesmuljak s vrlo provokativnim idejama koje temelje na posve krivim predodžbama o takvom načinu života.

Stihovi pjesme 'Mlada časna'

U razredu si mogla imat bilo koga

treći srednje si izabrala Boga

reću ti nešto šta si već i sama znala

crno ti lijepo stoji al si pretjerala

mateuška je puna al tebe nije briga

jer svaku noć te čeka opet ista stara knjiga,

mlada časna reci mi šta će ti to,

mlada časna još nije gotovo

mlada časna ajde s nama van

pusti popa pusti samostan

skini cvike i crnu odoru

nemoj živit život u zatvoru.

Stihovi pjesme 'Dječaci, odrastite'

Ej Dječaci evo i od mene za vas par beatova, nadam se da neću zasjenit rimu vaših hitova, ne, neću vas vrijeđat, ne to nije moj đir, samo vam želim reći da moj poziv nije hir, pomalo vas žalim jer ne kužite stvar, da ste u krivu da ću vam argumanata par, prije nego izabrah Boga, izabra On mene,a kada slijediš svoje srce, sve samo od sebe krene, žalim svakoga koji misli da u zatvoru živim, ali ne, zato vas ja nimalo ne krivim

Pitam se tko je zarobljen – vi ili ja

Dovoljno se vidi iz pogleda – je li prazan ili sja

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...