Obavijesti

Show

Komentari 26

U sebe su unosili 'tone' droge: Slavni koji su danas čudom živi

U sebe su unosili 'tone' droge: Slavni koji su danas čudom živi
1

Glazbenici, a pogotovo oni koji su svoju karijeru započinjali kao mladići i djevojke šezdesetih i sedamdesetih, poznati su po tome što su bez mjere uživali u opojnim sredstvima

VIDEO

Količina droge i alkohole koje su ovi glazbenici u sebe unijeli, za nekog bi bila smrtonosna. No oni su uspjeli, uz pomoć moderne medicine ili puke sreće, poživjeti do dan danas bez većih posljedica. 

Ozzy Osbourne (68) 

Ako je netko medicinsko čudo, onda je to sigurno divlji frontmen Black Sabbatha koji je barem četiri desetljeća u sebe unosio goleme količine teških droga i alkohola. U 'mlađim' danima konzumirao je LSD, kokain i heroin, a kasnije je postao ovisnik o tabletama. Liječnici su mu tijekom jednog odvikavanja rekli da bi količine koje je on unio u sebe ubile svakoga. Sharon, njegova supruga, jednom je izjavila da bi apokalipsu preživjeli jedino Ozzy, Keith Richards i žohari. 

via GIPHY

John Frusciante (47)

Kada se pridružio Red Hot Chili Peppersima, zamijenio je gitarista Hillela Slovaka koji je umro od predoziranja heroinom. I John je postao teški ovisnik, zbog čega je napustio bend 1992. Tada je već bio izgubio sve zube te je išao na presađivanje kože kako bi prekrio ožiljke od čireva koji su nastajali kao posljedica konzumiranja teških droga. 

Shane Macgowan (59)

Pjevač kultnog sastava The Pogues više se volio 'oblokavati' nego drogirati. No bio je i ovisnik o heroinu, zbog čega su mu popadali svi zubi. U jednom trenutku imao ih je samo tri. Neke zube je, kaže, izbio u barskim tučnjavama. Liječnici su mu još 1979. prognozirati dva mjeseca života, no on i dan danas u 60. godini uživa u 'kojoj čašici' no umjereno. 

Stevie Nicks (69)

Pjevačica je bila ovisnica o kokainu punih deveta godina. Nakon što joj je nastala rupa u nosu, liječnici su joj 1986. godine rekli da će umrijeti nastavi li ga uzimati. Na odvikavanju je bila jako kratko, a u rehabilitacijskom centru se 'navukla' na klonazepam koji su joj pripisali kaki bi je skinuli s kokaina. Nicks je kasnije pričala da joj je najteža stvar na svijetu bila ostati trijezna. Kada se 'skidala', primijetila joj je da joj se koža ljušti te da joj jako otpada kosa. 

Elton John (70)

Glazbenik je počeo uzimati kokain sedamdesetih godina kako bi bio, rekao je jednom, 'otvoreniji prema ljudima'. Droga mu je na pozornici davala samopouzdanje, a Elton je kokain smatrao 'lijekom protiv sramežljivosti'. Bliski prijatelji kasnije su otkrili da je Elton uzimao tolike količine da su mislili da će umrijeti. Sam glazbenik je otkrio da je 1989. uzimao kokain 'svake četiri minute' u periodu kada se zaključio u stan iz kojeg nije izašao nekoliko tjedana. Tada je imao napadaje panike i neprekidno mu je curila krv iz nosa. Od ovisnosti se izliječio 1990. 

via GIPHY

Keith Richards (73)

Gitarist Rolling Stonesa se, baš kao i Ozzy, ubraja u 'moderna čuda'. Richards je u sebe unosio goleme količine teških droga i alkohola, zbog čega je nekoliko puta skoro umro. Tijekom sedamdesetih, u Švicarskoj  mu je netko u drogu podmetnuo strihnin, no i to je preživio.

Prema legendarnim pričama o divljim danima benda, Richards bi se znao 'našmrkati' i ne spavati po devet dana u komadu. Sa svega se 'skinuo' tek 2006. kada je tijekom obiteljskog odmora pao sa stabla kokosa te doživio potres mozga. U svojoj knjizi, Keith piše da ga je spasio što je s drogama bio 'umjeren'. 

Pixsell

Mick Fleetwood (70)

Bubnjar Fleetwood Maca danas u 70. godini živi na mirnom otočju Maui. No sedamdesetih i osamdesetih, tijekom najveće popularnosti grupe, u sebe je unosio, rekao je, 'tsunami kokaina'. Svako dana je, u prosjeku, ušmrkao barem 6 grama supstance. Zbog ovisnosti i količine droge koje je u sebe unosio, imao je problema s psihičkim zdravljem, raspala su mu se tri braka te je nekoliko puta proglasio bankrot. 

Mick Fleetwood-London
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje