Show

Komentari 0

U Splitu kreće kazališni maraton na otvorenom, do rujna će se u Lori izvesti čak 22 hit predstave

U Splitu kreće kazališni maraton na otvorenom, do rujna će se u Lori izvesti čak 22 hit predstave

Festival je izazvao veliki interes svih gladnih relativno normalnog života. Sve počinje 18. svibnja i to predstavom "Vla Vla Vlajland cabaret" Ecije Ojdanić. Predstave će se izvoditi na dvije scene, manjoj i većoj

Split dobiva novo mjesto za sve željne kulture u ovo novo nenormalno vrijeme pandemije koronavirusa, a riječ je o četiri mjeseca dugom kazališnom festivalu nazvanom "Teatar uz more" na kojem će se predstave održavati pod vedrim nebom. Organizatori ovog hvalevrijednog kazališnog maratona su kazalište "Moruzgva" glumice Ecije Ojdanić, B GLAD produkcija i "Amadeus events", a predstave će se igrati na dvije scene, manjoj i većoj, i to oko zgrade HV-a u splitskoj Lori.

Festival, koji je već sada izazvao veliki interes svih gladnih relativno normalnog života, počinje 18. svibnja, i to predstavom "Vla Vla Vlajland cabaret" Ecije Ojdanić, predstave koja je već osvojila srca splitske publike.

- Ukupno će biti 78 izvedbi, odnosno 22 hit predstave, od čega su četiri hrvatske pretpremijere i jedna premijera. Što se tiče gledatelja, mala scena će moći primiti 200-ak ljudi, dok će pred velikom scenom biti oko 400 mjesta, sve organizirano prema trenutačnim epidemiološkim mjerama i propisanim razmakom... Ma to će biti prava kazališna Ultra – kaže nam Damir Bubalo iz "Amadeus eventa". Karte su u prodaji od 3. svibnja, a program će se moći pratiti na stranicama "Teatra uz more" iz mjeseca u mjesec.- Otkako smo objavili da organiziramo festival, telefoni nam non stop zvone. Toliko je karata već unaprijed rezervirano, a očekujem da će do početka službene prodaje barem 700 karata prodati. Stvorila se tako dobra energija, zaista nešto nevjerojatno – kaže nam Bubalo.

Dan nakon otvaranja festivala, 19. svibnja bit će prva pretpremijera koja govori o posljednjem satu života Nikole Tesle, "Tesla – prilagođavanje anđela" u kojoj igraju Vladimir Posavec - Tušek i Momčilo Otašević. Publika će u svibnju moći vidjeti i predstavu "Majstori" kazališta "Moruzgva", te "I živjele su sretno...?" Scene Gorica.

Najčitaniji članci