Obavijesti

Show

Komentari 11

Ubojici Johna Lennona odbili su zahtjev za uvjetnu slobodu...

Ubojici Johna Lennona odbili su zahtjev za uvjetnu slobodu...
7

Uvjete za puštanje na slobodu Chapman je stekao u prosincu 2000. i otada svake dvije godine podnosi zahtjev, a odbor ga konstantno odbija uz objašnjenje da bi to umanjilo ozbiljnost zločina, što nikako ne žele

VIDEO

Marku Davidu Chapmanu (65), ubojici Johna Lennona, odbor za pomilovanja je 11. put odbio zahtjev za puštanjem na uvjetnu slobodu, piše britanski Independent.

POGLEDAJTE VIDEO: Iranska Angelina Jolie u zatvoru imala korona virus

Pokretanje videa...

Iranska Angelina ima korona virus 00:57

Chapman je osuđen na kaznu od 20 godina zatvora do doživotne zato što je ubio pjevača, kompozitora i osnivača jedne od najpopularnijih grupa svih vremena, Beatlesa, pred njegovom zgradom u New Yorku u 8. prosinca 1980. godine.

FILE PHOTO: Mark David Chapman in New York State Department of Corrections photo

Uvjete za puštanje na slobodu stekao je u prosincu 2000. i otada svake dvije godine podnosi zahtjev, a odbor ga odbija uz objašnjenje da bi njegovo puštanje bilo nespojivo s dobrobiti društva, da bi umanjilo ozbiljnost zločina, ali i da bi ga netko mogao napasti da mu se osveti.

GREAT CELEBRITY SOCIAL NETWORK PICTURES

Lennona je ubio svega nekoliko sati nakon što mu je potpisao album. Na saslušanju u kolovozu 2018. rekao je da ga je sram zbog onoga što je učinio. 

- Prije 30 godina nisam mogao reći da osjećam sram, no sada znam što je sram - ispričao je Chapman na 10. saslušanju.

'Da je moj muž John Lennon živ od bijesa bi nekog zadavio'
'Da je moj muž John Lennon živ od bijesa bi nekog zadavio'

Dodao je da, kako su godine prolazile, osjećao je sve više i više srama. Na saslušanju je prepričao što se događalo u njegovoj glavi tog 8. prosinca 1980. kada je nabavio Lennonov autogram te ga ubio nekoliko sati poslije. Pojasnio je da se borio s odlukom 'ubiti ili ne', nećkao se zato što je Lennon bio ljubazan prema njemu.

John Lennon makes comeback with help of Elton John

- Bio sam previše zaokupljen tom idejom. Sjećam se da sam pomislio: 'Hej, dobio si autogram na albumu, potpisao ti ga je, samo odi doma'. No nije bilo šanse da samo tako odem doma - kazao je Chapman. Ubojstvo sada smatra besmislenim te ističe da je samo tražio popularnost. Sljedeće saslušanje je 2022. godine. 

New York State Department of Corrections and Community Supervision 2018 photo of Mark David Chapman who murdered John Lennon in 1980


 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...