Obavijesti

Show

Komentari 24

Udavala se osam puta, a voljela je piti i krasti dijamantni nakit

Udavala se osam puta, a voljela je piti i krasti dijamantni nakit
19

Glumica Taylor danas bi proslavila 86. rođendan. Mnogi je pamte po fatalnom pogledu i očima koje su mijenjale boju s plave na ljubičasto. Znala je da su su joj one najjači adut kod muškaraca

VIDEO

Jedna od najupečatljivijih zvijezda 'zlatnog doba Hollywooda' bila je Elizabeth Taylor. Rodila se na današnji dan, 27. veljače, a danas bi proslavila 86. rođendan. Pažnju je mamila neprikosnovenom ljepotom i glumačkim talentom, ali i privatnim životom. Umrla je u bolničkom krevetu od infarkta dok su je djeca držala za ruku. Godine 2009. operirala je zalistak koji je stalno zakazivao. Ipak, Liz je uvijek bila optimistična. O smrti je počela razmišljati nakon što je umro njezin najbolji prijatelj Michael Jackson.

AFP/Pixsell

Tada se prijateljima povjerila kako želi da je pokopaju pokraj njegova groba, u mauzoleju na groblju Forest Lawn u Kaliforniji. Tu su joj želju ispunili. Njen lijes izrađen od mahagonija na groblje je stigao s 15 minuta zakašnjenja jer je diva zahtijevala da zakasni na svoj sprovod. 

Udala se čak osam puta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mnogi je pamte po fatalnom pogledu i očima koje su mijenjale boju s plave na ljubičasto. Znala je da su su joj one najjači adut kod muškaraca. Rekorderka u broju brakova udala se čak osam puta od čega dva puta za Richarda Burtona kojeg mnogi smatraju za ljubav njena života. 

173105522

- Prišao mi je i pitao me je li mi ikad itko rekao koliko sam prekrasna. Pomislila sam, Isuse, takav zavodnik, intelektualac i uleti mi s tako otrcanom rečenicom. Tada sam primijetila da mu se ruke tresu kao lude i da je užasno mamuran. Učinilo mi se da me se na neki način boji. Sažalila sam se nad njim, djelovao je tako ljudski. Tada je počela naša afera - otkrila je Taylor u jednom intervjuu.Prvi put udala se s 18 godina. Njezin izabranik bio je Conrad Hilton Jr., sin osnivača luksuznih hotela. Elizabeth ga je ostavila nakon godinu dana braka. Nakon rastave tvrdila je da je Conrad psihički zlostavljač i dobila 500.000 dolara.

Pixsell

Zatim se zaljubila u britanskog kolegu Michaela Wildinga, za kojeg se udala 1952. godine. S njim je dobila dva sina, Michaela Howarda Wildinga (57) i Christophera Edwarda Wildinga (55). Iste godine kad se rastala od Michaela, udala se za filmskog producenta Michaela Todda, s kojim je dobila kćer Elizabeth Frances (53). Mike je bio lud za njom pa je prema njoj nazvao svoj avion 'Sretna Liz'. Samo godinu dana nakon što su se oženili, 1958. avion se srušio iznad New Mexica i Mike je poginuo.

Pixsell

I glumica je trebala biti na letu, ali je ostala kući zbog prehlade. Godinu poslije udala se za Mikeova najboljeg prijatelja, pjevača Eddieja Fishera. Njega je ostavila zbog Richarda Burtona. Oboje su tad bili u braku, što je izazvalo neviđen skandal.

Pixsell

Glumac joj je često darovao dijamante, među kojima i 69,42-karatni Cartierov dijamant, poznat kao Taylor-Burton. Liz je do smrti živjela s Jasonom Wintersom (50). S Johnom Warnerom u braku je bila šest godina, od 1976. do 1982. godine. Bila je nesretna životom u Washingtonu pa je počela previše piti i morala je ići na odvikavanje. Posljednji s kojim je bila u braku bio je Larry Fortensky. Upoznali su se u klinici za odvikavanje Betty Ford. Vjenčali su se 1991. i rastali 1996. godine.

Voljela je piti

Taylor je sama priznala da je 35 godina bila ovisna o tabletama protiv bolova i alkoholu. Sve je krenulo nakon što joj je suprug Mike Todd preminuo u avionskoj nesreći. U klinici za odvikavanje Betty Ford bila je dva puta i to po sedam tjedana svaki put. 

- Kao da sam imala neki zaseban rezervoar u koji sam točila alkohol. Mogla sam popiti više od svih i dok su svi već popadali pod stol od alkohola ja sam i dalje pila. Prestrašno je koliko sam dobro podnosila alkohol - rekla je Liz.

Screenshot

Kad je 1983. izašla s odvikavanja bila je uvjerena da je alkoholizam prošlost za nju, no kad je u kolovozu 1984. preminuo Burton nije se znala nositi s tugom i ponovno je krenula po starom. U alkoholu je navodno uživala do smrti, krajem 2008. hitno su je morali primiti u bolnicu jer se predozirala lijekovima i alkoholom. Hospitalizirana je bila 70 puta, 20 puta otišla je 'pod nož' i nekoliko puta bila na rubu smrti. Preboljela je rak kože, benigni tumor na mozgu, sumnjalo se da ima rak pluća, AIDS i štošta drugo.

Prva dobila milijun dolara za ulogu

Najpoznatija je filmska Kleopatra svih vremena. Kad je 1963. glumila egipatsku vladaricu dobila je plaću od milijun dolara. Bila je prva glumica u povijesti koja je dobila tako veliku svotu za ulogu. Dobila je dva Oscara, prvog 1961. za ulogu u filmu 'Butterfield 8', u kojem je glumila prostitutku i drugog za ulogu Marthe u filmu 'Tko se boji Virginije Woolf?' 1966. u kojem je glumila s Burtonom. Njezina izvedba glasne, svadljive i histerične žene zasjenila je radnju filma. Za nagradu Akademije nominirana je ukupno pet puta. 

The Hollywood Archive/Pixsell

Njezina prva uloga bila je u filmu 'Rođen svake minute' 1942. godine. Tad je imala samo deset godina. Nakon te uloge filmski studio Universal otkazao joj je suradnju. Zapazili su je agenti iz studija MGM i ponudili glavnu ulogu u dječjem filmu 'Lassie se vraća kući' 1943. godine. Liz je preko noći postala dječja zvijezda zarađujući 100 dolara na tjedan. Ipak, probila se tek 1950. filmom 'The Big Hangover'. Glumila od 1942. do 2003. godine. Pamtit će se njezine uloge u filmovima 'Div' 1956. u kojem je glumila s Jamesom Deanom te u hitu 'Mačka na vrućem limenom krovu' iz 1958. s Paulom Newmanom. 

Liz je 1992. primila Jean Hersholt nagradu koju Akademija dodjeljuje za humanitarni rad. Uz zvijezdu na holivudskom šetalištu slavnih, Liz ima i ulicu koja nosi njeno ime u Iowi. Nagradu za životno djelo dobila je 1997. godine, a 2000. titulu Dama Britanskog carstva.

Ostavila milijarde

Svega 14 žena na svijetu samostalno su zaradile dovoljno da budu milijarderke, a pokojna Elizabeth Taylor jedna je od njih. Taylor je nakon smrti ostavila bogatstvo od 5,3 milijarde kuna. Samo njen nakit procjenjuje se na 795 milijuna kuna. Veći dio dijamantnih ogrlica, naušnica i ostalog dobila je kao dar od osam muškaraca s kojima je bila u braku, no znala se i sama počastiti blještavim kamenčićima. Njena vila na Bel Airu na prodaji je bila svega 33 dana, a glumičini nasljednici za nju su tražili 45,6 milijuna kuna. Novi vlasnik imanja koje je Elizabeth Taylor kupila početkom 80-ih htio je ostati anoniman. 

'Mračne tajne' prošlosti

Nakon glumičine smrti u medijima su se pojavile priče o 'mračnim tajnama' njene prošlosti. Pisalo se da navodno nije rođena u Londonu, već na svingerskoj zabavi u Hartfordu. Roditelji su joj navodno bili česti gosti na svingerskim zabavama. Glumičina majka Sara navodno je bila izrazito promiskuitetna dok je njen suprug, trgovac umjetninama Francis Taylor, čovjek koji se navodi kao Lizin otac, navodno bio gay. Navodno otac glumice uopće nije Francis nego milijunaš i član britanskog parlamenta Victor Cazalet koji je bio Elizabethin kum. Rođena je navodno usred noći na jednoj od razuzdanih zabava, a Francis i Sara su zatim sjeli u auto i odjurili u London da prijave rođenje djevojčice.

Pixsell

Pokojna glumica navodno je tajila da je rodila kćer Norah koje se odrekla jer nije znala tko joj je otac. U vrijeme kad je zatrudnjela spavala je s trojicom muškaraca. Navodno su je ljudi iz studija i majka natjerali da se odrekne djevojčice koja je odrasla u Irskoj i kasnije nije željela imati nikakav kontakt s glumicom.

Voljela je krasti nakit 

- Sjećam se večeri kad sam upoznala Elizabeth. Iz organizacije su me upozorili da skinem sve dijamantne prstene s ruku. Liz je imala naviku isprobavati skupocjeni nakit i više ga nikad ne vratiti vlasniku, prisjetila se 2015. kraljica burleske i striptizeta Dita Von Teese (42). Pokojnu glumicu upoznala je 2007. u Kaliforniji gdje je imala plesni nastup. Liz je bila poznata kao žena koja je ‘ljubovala’ s nakitom, a dijamanti su joj bili posebna strast.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju