Show

Komentari 56

Ukraden u suzama: 'Đorđe je širio ljubav i pričao gorke istine'

Ukraden u suzama: 'Đorđe je širio ljubav i pričao gorke istine'

Đorđe je radio na jedan divan način, propovijedao je ljubav i poštovanje. Sviđa mi se što nije bio samo kantautor, već čovjek koji je imao stav, rekla je pjevačica Neda Ukraden

Tuga je i dalje prisutna. Nakon smrti legendarnog kantautora Đorđe Balaševića njegovi kolege, obitelj i prijatelji su neutješni. O njemu i dalje pričaju i prisjećaju ga se u najljepšem svjetlu. Na vremena kada je nastupala s njim, osvrnula se i pjevačica Neda Ukraden (70). 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Napustio nas je još jedan u nizu sjajnih likova, čovjek koji je značio u cijeloj regiji, čovjek čije su pjeme bile univerzalne teme. Širio je ljubav i pričao gorke istine. Ja sam imala tu sreću, sretali smo se po raznim koncertima i sjajnim emisijama. Sreli smo se i otpjevali jedan bećarac. Ova regija izgubila je sjajnog autora, no njegove pjesme će živjeti. Nažalost, sahrana je bila u krugu obitelji, ali nije bitno pojaviti se tamo, bitno je što osjećaš u duši - ispričala je Neda u emisiji 'Jutro' na Prvoj Srpskoj Televiziji. 

- Priča se druga priča 30 godina. Đorđe je radio na jedan divan način, propovijedao je ljubav i poštovanje. Sviđa mi se što nije bio samo kantautor, već čovjek koji je imao stav. Njegovi intervali između pjesama bili su zanimljiviji nego pjesme - zaključila je Ukraden, koja nije suzdržavala suze. 

Nakon tužne vijesti o smrti Balaševića, Neda je bila jako potresena. Oglasila se tada za srpski Kurir i rekla kako ovakvu bol treba preživjeti.

- Nevjerojatno mi je da ga više nećemo slušati uživo. Ostavio je nevjerojatan opus. Bio je najveći srpski kantautor, pjesnik, kompozitor i emotivac - rekla je pjevačica. 

Podsjetimo, Đorđe Balašević preminuo je petak u 68. godini u Novom Sadu. Posljednje dane proveo je u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gdje je bio primljen zbog upale pluća.

Najčitaniji članci