Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Ulli Lust: Nije problem ako dijete ne zna tko mu je otac

Napravila sam strip u kojem je glavni lik žena koja počne letjeti čim krene masturbirati, opisala je autorica jedno od svojih djela i nasmijala publiku

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
8 komentara

Volim pisati. Najteže mi je razdoblje u životu kad završim s knjigom jer ne znam što je sljedeće - ispričala je Ulli Lust. Autorica stripova i karikatura gostovala je na Festivalu svjetske književnosti, a u kinu Europa je s njom razgovarao Vladimir Šagadin.

- Najteže mi je bilo raditi u McDonald'su jer sam bila jedina Austrijanka. Svi drugi, bili su Nijemci - prepričava autorica koja je u životu radila razne poslove. Budući da u Austriji kultura stripa nije razvijena, Lust se preselila u Njemačku. Svoje stripove objavljuje na internetu, ali i u tiskanom izdanju.

- Internet je odličan za kratke i smješnije stripove. Ja ipak više preferiram papir - kaže Lust te objašnjava kako voli pisati duže forme koje su prikladnije za tisak, nego za objavljivanje na internetu.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

- Papir je medij kojeg ljudi i dalje vole gledati, a stripom se prikazuju sličice, koje čitatelji povezuju u vrijeme - odgovara Lust na pitanje zašto je strip i dalje popularan. 

- Kad kod nas netko nešto ne može shvatiti, kažemo mu "hoćeš da ti nacrtam?" Naš je narod uvijek shvaćao važnost stripa - našalio se Šagadin.  Lust je ispričala kako se zanima za mitologiju, koja joj pruža inspiraciju.

- Napravila sam strip u kojem je glavni lik žena koja počne letjeti čim krene masturbirati - opisala je autorica jedno od svojih djela i nasmijala publiku.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

- Problemi zapravo ne postoje. Većinu problema stvorili smo sami. Zašto bi bio problem ako dijete ne zna tko mu je otac? Taj problem smo također mi stvorili. Bitno je da odrasta u ljubavi - smatra Lust. U jednom od svojih stripova, opisala je kako je svome sinu, koji je odrastao ne znajući tko mu je otac, ispričala tko je on. Objasnila je kako se sin nikada nije ljutio što je odrastao bez oca.

- Bila je to kratka veza i nisam mu htjela otkriti tko mu je otac dok nije narastao - ispričala je Lust.

Naši partneri pišu
Message