Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ultra ludilo: Bez krpice na sebi Francuzi se penjali na stijenu

Splićanin koji živi na ulazu u Split snimio je dvoje golih Francuza kako se penju na stijenu. Nisu imali nikakvu opremu za penjanje. Prizor je šokirao Splićanina koji je Francuzima zamalo nazvao HGSS.

Foto: snimio čitatelj 24sata
79 komentara

Guštao sam ujutro na balkonu, pio kavu. Čuo sam nekakve glasove. Bivali su sve glasniji, razaznao sam da govore francuski, priča nam šokirani čitatelj koji nam je poslao fotografije mladog i nagog dvojca.

Oni su došli na “genijalnu” ideju penjati se na stijenu u Vukovarskoj ulici na ulazu u Split. Inače se u podnožju turisti fotografiraju. No većina na tome i stane, a ovi, pretpostavlja se “ultraši”, k'o od majke rođeni, krenuli su u alpinistički pothvat.

Foto: snimio čitatelj 24sata - Noć prije padala je i kiša i stijene su bile skliske. Pomislio sam da će biti sr***. Počeo sam vikati, pridružilo mi se još nekoliko ljudi i onda su, nasreću, počeli silaziti. Ja sam već razmišljao hoću li zvati HGSS – prepričao nam je šokirani čitatelj.

Procjenjuje da Francuzi imaju oko 20 godina. Svega se nagledao zadnjih nekoliko godina otkad je u gradu pod Marjanom festival elektroničke glazbe. Iako stijene nisu baš blizu samog festivala, očito nisu niti dovoljno daleko. Nagledali su se izbezumljenih djevojaka i mladića, razrogačenih bi očiju bauljali ulicama dok su oni svježi i naspavani rano ujutro kretali na kupanje. Mahali bi rukama oko glave kako da ih napada roj pčela, no oko njih nije bilo ničega. Veći je problem bio s onim što je bilo u njima. Tako su se Splićani i ovih dana pripremili na takve situacije, iskustva iz proteklih godina imaju dovoljno. Naravno, uz “tupa-tapa” glazbu po glavi i sve ostalo što neki prakticiraju, uvijek su moguća iznenađenja. Pravi je primjer veranje mladih Francuza.

Foto: snimio čitatelj 24sata - Baš sam se prepao kad sam ih vidio što rade. Dobro da su se nekako osvijestili i sami se spustili. Teško da su bili baš normalni. Stvarno mi je teško procijeniti na čemu su bili ili na čemu nisu, ali za takav ekshibicionizam treba, kako se ono kaže, treće oko. Ako me razumijete - rekao nam je čitatelj.

Na krasan način ovom je Splićaninu “otvoren” festival elektroničke glazbe dva dana prije službenog početka. Nada se da je to bilo sve za ovu godinu, iako je svjestan, dodaje, da će opet izludjeti zbog “plesača”.

Naši partneri pišu
Message