Obavijesti

Show

Komentari 17

Unuci plakali: Prijatelji i obitelj oprostili su se od Marije Kohn

Unuci plakali: Prijatelji i obitelj oprostili su se od Marije Kohn
12

Svakoj se predstavi radovala kao dijete i time si u hrvatskom glumištu osigurala neprikosnoveno mjesto, rekla je Gordana Gadžić o legendi hrvatskoga glumišta koja nas je napustila u ponedjeljak

VIDEO

Uz klapsku pjesmu stotinjak je prijatelja i štovatelja glume na mirogojskom krematoriju ispratilo legendarnu glumicu Mariju Kohn koja je preminula u ponedjeljak nakon teške bolesti u 84. godini. Dostojanstven ispraćaj, bez velike pompe, bio je nabijen emocijama. Četvero unuka i praunuče su plakali, a sin Robert bio je neutješan.

POGLEDAJTE GALERIJU:

12
| Foto: Petar Glebov/PIXSELL/Sotheby's/Privatni album

Kolege glumci Mariju su zadnji put pozdravili bijelim ružama.

- Poznavao sam je od 68. Pamtit ću je kao upornu i dragu osobu i prekrasnu partnericu, koja je imala ironični stav prema svijetu, ali utemeljen na zdravim temeljima. Svima nam jako nedostaje - rekao je glumac Žarko Savić (68).

Brzojavi sućuti obitelji su stizali sa svih strana jer su njihovu Mariju svi cijenili kao izvanserijsku glumicu.

- Pamtit ću je po veselju, duhovitosti, radosti, ali najviše po kolegijalnosti. Marija je bila radoholičarka koja je s veseljem prenosila svoje znanje. Velika glumica - istaknula je njezina kolegica Lela Margitić (76).

- Marija je bila izvanredna glumica, lijepa žena i, bez lažne patetike, njezin je odlazak nenadoknadiv gubitak za hrvatsko glumište - rekao nam je glumac Otokar Levaj (75).

Kolege i prijatelji ostali su u šoku kad su saznali da je legenda hrvatskoga glumišta preminula, a pamtit će je, kažu, kao jednu od najenergičnijih osoba koju su ikad upoznali.

- Usprkos godinama Marija se na snimanjima i probama nikad nije umarala. Nije mi jasno kako je toliko dobro podnosila takav napor. Često sam je pitala: ‘Hoćeš li sjesti malo?’, a ona bi samo odvratila: ‘Ma ne, ne mogu sjediti’ - ispričala nam je Vera Zima (65). Dodala je kako je uvijek govorila: ‘Bože, daj mi Marijinu snagu kad dođem u njezine godine’.

Levaja je dodatno potresla činjenica da je preminuo i dugogodišnji intendant splitskog HNK-a, glumac i redatelj Rade Perković.

- Stjecajem okolnosti povezuje nas predstava ‘Bog Kurt’ Alberta Moravije u režiji Petra Selema na Splitskom ljetu, mislim 1970., u kojoj sam, uz Božidara Smiljanića, igrao glavnu ulogu. Mare mi je glumila mamu, a Rade je bio njemački časnik. Od tada sam s Marijom konstantno prijateljevao - ispričao je Levaj.

Gordana Gadžić (62) ističe da je Kohn do kraja bila predana poslu.

- Svakoj se predstavi radovala kao dijete i time si u hrvatskom glumištu osigurala neprikosnoveno mjesto - zaključila je Gadžić.

8172565
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao