Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

Unuk djedu dao osmicu: 'To ne bih predložio ni neprijatelju...'

Iako je unuk Filip bio skeptičan zbog janjetine koju je njegov djed Stipe spremao, pa je čak dao i kritike prije kušanja, naposljetku se predomislio. 'Svaka mu čast', rekao je Filip, ali mu je dao 'skromnu' osmicu

Foto: RTL
12 komentara

Simpatični umirovljenik je jednostavnim i tradicionalnim jelovnikom zadovoljio ukuse gostiju i osvojio do sada najveći broj bodova. Djed Stipo se zaista potrudio kako bi se gosti kod njega osjećali ugodno te je razradio svaki detalj svoje večere, što su kandidati znali cijeniti.

Foto: RTL

Na početku ih je dočekao u gatoru, prostoriji ukopanoj u zemlju u kojoj se skladišti vino, kako bi ispili nekoliko čašica domaćeg aperitiva. Potom su krenuli u vinski podrum, gdje je poslužio večeru u prekrasnom ambijentu starog obiteljskog podruma. Kao predjelo je servirao Šokačku ponudu – domaći sir, šunku, kulen i kulenovu seku te pogaču. 

- Dosta jednostavno predjelo, ali ako uzmemo u obzir da je on to meso sam odgojio, zaklao, začinio i sve napravio sam, znači, tu je dosta posla oko toga bilo - kazao je Filip kojem se svidjelo predjelo „njegovog starog“, baš kao i ostalima je je sve bilo domaće i ukusno.

Foto: RTL

Bee paprikaš je ponudio za glavno jelo te su svi komentirali kako je to najukusniji paprikaš od janjetine koji su kušali, a pokleknuo je čak i unuk, koji inače ne voli jesti janjetinu.

- Janjetinu ne bih predložio ni najgorem neprijatelju - kazao je Filip. 

- Nisam mislio da ću ovo jesti, ne znam što je radio, ali svaka mu čast, podsjećalo je na neku divljač, stvarno prva liga - predomislio se unuk, a Jolanka je zaključila – „Dida Stipa je momački skuhao janjetinu!“

Foto: RTL

Naber i Stipini listići bilo je ime deserta za koji je Stipo poslužio svoje grožđe, breskve i slatke listiće tijesta, popularno zvane „poderane gaće“, što se bilo jednostavno, ali ukusno.

Večera je prošla u veseloj atmosferi jer se popila koja čašica više pa smijeha nije nedostajalo, a pred ocjenjivanje je Stipo pročitao jednu svoju pjesmu, koja je goste posebno dirnula. Za Stipinu večeru Sarah je dala ocjenu 8 jer joj je sve bilo odlično, ali desert je bio prejednostavan, a iz istog mu je razloga i unuk Filip dao ocjenu 8. Sanja ga je ocijenila s desetkom, baš kao i Jolanka jer su im hrana i ambijent bili odlični, atmosfera vrhunska i nisu imale primjedbi za njegovu večeru. Tako je djed Stipo s 36 bodova prešao u vodstvo.

Foto: RTL

VEZU S NJIM TREBA IZBJEGAVATI: Ovo je najsebičniji horoskopski znak

Naši partneri pišu
Message