Obavijesti

Show

Komentari 108

Đurđević: 'Indira može pjevati moje hitove dok ne skupi svoje'

Đurđević: 'Indira može pjevati moje hitove dok ne skupi svoje'
3

TRON ZA DVOJE Autor Colonijinih hitova zasad neće zabraniti bivšoj kolegici izvođenje njegovih pjesama što mu omogućuje nova europska uredba

VIDEO

Indira na koncertima i dalje pjeva hitove Colonije, ali i hitove ostalih autora. Kao što je to bio slučaj bivših pjevača raznih grupa, pjevaju se hitovi grupe dok izvođač ne prikupi svoj solo repertoar, kaže Boris Đurđević (44).

POGLEDAJ VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

Hitmejker u ZAMP-ovoj bazi ima registriranih 505 djela. Među autorima je koji godišnje zarađuju više od nekoliko stotina tisuća kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otkako je prekinuo suradnju s bivšom pjevačicom Colonije, Đurđević je isticao kako je on jedini vlasnik brenda Colonia i svih Colonijinih pjesama. Samo nekoliko dana nakon što je izašla iz grupe, Indira Levak nastupala je na jednoj svadbi te goste zabavljala, između ostalog, pjevajući “Svijet voli pobjednike”. Na to joj je Đurđević odgovorio predstavljanjem nove pjevačice.

- Već smo snimili novu pjesmu. Ovo je novi početak i jako sam sretan zbog toga - rekao je Đurđević, koji s novim vokalom u studiju priprema i druge pjesme.

Po novoj direktivi EU-a, svaki autor može iz ZAMP-a izuzeti dio svojih autorskih prava i sam ih zaštititi. Može zabraniti da se na koncertima ili svadbama pjevaju njegove pjesme.

Odluka je to koja bi mogla napraviti kaos, izazvati sukob između izvođača i autora. Dođe li do raspada benda u kojemu je jedan član autor, a drugi izvođač, autor ima pravo zabraniti izvođaču da pjeva njegove pjesme.

- Izvođači su koautori i upitno je koliko bi Colonia bila uspješna da nije bilo Indire. Može se dogoditi da netko na svadbi pjeva tuđe pjesme, a autor kasnije mladencima ispostavi račun i kaže: ‘Moja pjesma stoji 3000 eura’ - smatra Paulo Sfeci, dopredsjednik Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP).

- Izvođači nisu koautori, to je neviđena floskula. Jedno autorsko djelo, uz dozvolu autora, može izvoditi milijun različitih izvođača, a autor djela je samo jedan jedini - rekao je Đurđević.

Indirin suprug i menadžer Miroslav Levak potvrdio je da su se s Đurđevićem zasad dogovorili, no nije želio reći je li pjevačica s njim potpisala poseban ugovor ili će se postotak zarade s njezinih nastupa Đurđeviću isplaćivati preko ZAMP-a.

Zajedno su stvarli Coloniju, a odlazak joj je teško pao

Indira Levak je rekla da odluka o napuštanju grupe nije bila laka. Pjevačica je dodala da su Boris Đurđević i ona stvarali Coloniju. Iako fanovi baš nju poistovjećuju s bendom, Indira nije sebi uzimala zasluge velikog uspjeha benda. U 21 godinu iznjedrili su puno lijepih pjesama koje slušaju ljudi od 8 do 88 godina. Indiri je bilo teško bendu reći ‘zbogom’, no procijenila je da je to za nju najbolje.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku
Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba