Obavijesti

Show

Komentari 2

Uskoro Porin: Najveća 'gužva' je u kategoriji 'Pjesma godine'

Uskoro Porin: Najveća 'gužva' je u kategoriji 'Pjesma godine'
5

Posebno nas veseli činjenica kako je Porin otvoren svima, pa izdanja i snimke mogu prijavljivati i samostalni glazbenici, autori i izvođači, rekla je tajnica Porina

VIDEO

Posljednjih nekoliko godina uveli smo veći broj noviteta u Porin, a takvu praksu nastavljamo i u budućnosti radeći tako na afirmaciji, ali i daljnjem razvoju Porina, rekla je glavna tajnica Porina Ivana Martinac. Jubilarna svečana 25. dodjela Glazbene nagrade Porin održat će se 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni.

Ovo je četvrti put zaredom da se Porin organizira u Splitu i treći put u splitskoj Areni. Ove godine pristiglo je 1645 prijava, a povećanje prijava zabilježeno je u broju nakladnika, albuma, snimki.

Više od 1000 Porinovih glasača od 8. do 15. veljače birat će favorite u 35 kategorija u prvom krugu glasanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ivo Čagalj/Pixsell


U tim kategorijama moći će izabrati po tri skladbe, izvođača ili albuma, osim za kategorije Album godine i Pjesma godine, gdje će birati njih pet. Riječ je o dvije najatraktivnije kategorije u kojima je i najveća konkurencija, a biranjem više skladbi javnosti će se moći predstaviti veći broj radova.

Najviše prijava i ove godine pristiglo je za kategoriju Pjesma godine za koju je prijavljeno 217 skladbi, no velik je interes i za kategoriju Album godine za koju su prijavljena 83 albuma, dok 55 izvođača konkurira za novog izvođača godine.

Ivo Čagalj/Pixsell


- Posebno nas veseli činjenica kako je Porin otvoren svima, pa tako svoja izdanja i snimke mogu prijavljivati i samostalni glazbenici, autori i izvođači koji nisu vezani uz određenog diskografa. Nakon nekoliko mjeseci rada na velikom broju zaprimljenih prijava red je stigao na glasače, odnosno na struku koja će u dva kruga glasanja odlučivati o glazbenoj izvrsnosti, bez obzira na komercijalni položaj umjetnika, te Porinom nagraditi one koji su to zaslužili svojim albumima, pjesmama i izvedbama u izbornoj godini - istaknula je Martinac. 


Prvi krug glasovanja za nominacije završava 15. veljače u ponoć. Prijave za 25. izdanje Glazbene nagrade Porin zaprimale su se do 24. studenog 2017., a za koga se odlučilo Porinovo biračko tijelo te tko su nominirani glazbenici bit će poznato 22. veljače na svečanoj ceremoniji proglašenja nominacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije