Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Uskoro Porin: Najveća 'gužva' je u kategoriji 'Pjesma godine'

Posebno nas veseli činjenica kako je Porin otvoren svima, pa izdanja i snimke mogu prijavljivati i samostalni glazbenici, autori i izvođači, rekla je tajnica Porina

Ivo Čagalj/Pixsell
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
2 komentara

Posljednjih nekoliko godina uveli smo veći broj noviteta u Porin, a takvu praksu nastavljamo i u budućnosti radeći tako na afirmaciji, ali i daljnjem razvoju Porina, rekla je glavna tajnica Porina Ivana Martinac. Jubilarna svečana 25. dodjela Glazbene nagrade Porin održat će se 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL Ovo je četvrti put zaredom da se Porin organizira u Splitu i treći put u splitskoj Areni. Ove godine pristiglo je 1645 prijava, a povećanje prijava zabilježeno je u broju nakladnika, albuma, snimki.

Više od 1000 Porinovih glasača od 8. do 15. veljače birat će favorite u 35 kategorija u prvom krugu glasanja.

Ivo Čagalj/Pixsell | Autor: Ivo Čagalj/Pixsell Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
U tim kategorijama moći će izabrati po tri skladbe, izvođača ili albuma, osim za kategorije Album godine i Pjesma godine, gdje će birati njih pet. Riječ je o dvije najatraktivnije kategorije u kojima je i najveća konkurencija, a biranjem više skladbi javnosti će se moći predstaviti veći broj radova.

Najviše prijava i ove godine pristiglo je za kategoriju Pjesma godine za koju je prijavljeno 217 skladbi, no velik je interes i za kategoriju Album godine za koju su prijavljena 83 albuma, dok 55 izvođača konkurira za novog izvođača godine.

Ivo Čagalj/Pixsell | Autor: Ivo Čagalj/Pixsell Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
- Posebno nas veseli činjenica kako je Porin otvoren svima, pa tako svoja izdanja i snimke mogu prijavljivati i samostalni glazbenici, autori i izvođači koji nisu vezani uz određenog diskografa. Nakon nekoliko mjeseci rada na velikom broju zaprimljenih prijava red je stigao na glasače, odnosno na struku koja će u dva kruga glasanja odlučivati o glazbenoj izvrsnosti, bez obzira na komercijalni položaj umjetnika, te Porinom nagraditi one koji su to zaslužili svojim albumima, pjesmama i izvedbama u izbornoj godini - istaknula je Martinac. 

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Prvi krug glasovanja za nominacije završava 15. veljače u ponoć. Prijave za 25. izdanje Glazbene nagrade Porin zaprimale su se do 24. studenog 2017., a za koga se odlučilo Porinovo biračko tijelo te tko su nominirani glazbenici bit će poznato 22. veljače na svečanoj ceremoniji proglašenja nominacija.

Naši partneri pišu
Message