Obavijesti

Show

Komentari 19

Nesuđeni natjecatelji spremaju show u Nizozemskoj u subotu

Nesuđeni natjecatelji spremaju show u Nizozemskoj u subotu
4

Umjesto finala Eurosonga, HRT u subotu 16. svibnja izravno prenosi posebnu emisiju "Europe Shine a Light". Naš Damir Kedžo već snimio svoje dionice "iz karantene" i oduševio domaćine u intervjuima...

VIDEO

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu, 16. svibnja u 21 sat na svom Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) izravno prenosi posebnu emisiju "Eurovizija: Europe Shine a Light". Naime, umjesto finala Izbora za pjesmu Eurovizije, na koji smo navikli, gledat ćemo, uživo iz Nizozemske, zamjenski dvosati show kojim će se predstaviti svi nesuđeni natjecatelji ovogodišnjeg otkazanog natjecanja Eurosonga, pa tako i hrvatski predstavnik – Damir Kedžo.

POGLEDAJTE VIDEO: Damir Keždo nakon pobjede na Dori

Pokretanje videa...

01:24

Show "Europe Shine a Light" nudi jedinstven sadržaj za sve zemlje koje su trebale sudjelovati na Eurosongu 2021., njih 41. Cilj emisije je odati počast, inspirirati i povezati cijelu Europu i Australiju, u želji da se svim ljudima pruži nada i osjećaj povezanosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim 41 umjetnika koji će biti predstavljeni, vidjet ćemo i neke bivše pobjednike, zajedničku pjesmu koju će izvesti svi natjecatelji i trenutke inspiracije u međusobnim intervjuima u kojima ćemo otkriti kako se glazbenici snalaze u ovim vremenima... Voditelji su Chantal Janzen, Edsilia Rombley Jan Smit. Urednica prijenosa je Uršula Tolj.

O tom jedinstvenom projektu oglasio nam se i sam Damir Kedžo

- Otkazivanje Eurovizije bilo je neizbježno u situaciji u kojoj smo se našli kao civilizacija. Cijeli svijet je u karanteni i nema javnih okupljanja. Naravno da je meni, mom timu i kompletnoj delegaciji žao što Europa i svijet nisu čuli "Divlji vjetre" na velikoj pozornici u Rotterdamu u punom sjaju. Ali sve je to život i iz njega treba uvijek uzeti onu bolju stranu - rekao je Damir Kedžo. 

Naime, u priprema za taj show naš pobjednik Dore svaki je dan u karanteni snimao svoje dionice, davao brojne intervjue i komunicirao s jako puno medija diljem svijeta i Europe. Tako su našeg Damira željeli upoznati mediji od Australije, Italije, Turske, Španjolske, Ukrajine, Srbije, pa sve do slavnog BBC Newsa, u čijem dokumentarcu je sudjelovao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osim toga, i najutjecajniji eurovizijski blog Wiwibloggs, od čijeg mišljenja i reakcija svake godine strepe milijuni fanova diljem svijeta, oduševljen je našim predstavnikom, kojeg su nakon intervjua u pisanoj formi ugostili u live javljanju. A intervjuirala ga je i jedna od najpoznatijih svjetskih blogerica Nikkie de Jager, čiji YouTube kanal NikkieTutorials prati 13 milijuna ljudi.

Snimio je Damir mnogo “virtualnih koncerata”, otpjevao nekoliko ultimativnih covera Eurovizijskih pobjednica i time pokazao svoje iznimne vokalne sposobnosti, odličan engleski jezik, ali i koliki je fan tog najvećeg glazbenog festivala u Europi. 

- Cijelo ovo iskustvo je bilo puni krug. Od tuge zbog toga što nećemo ljudima predstaviti sve ono što smo spremali i zbog čega je cijeli tim bio iznimno fokusiran u danima prije otkazivanja - do sreće zbog silnih intervjua i mogućnosti da predstavim svoju zemlju i pjesmu “Divlji vjetre” na načine koje nam samo tehnologija 21. stoljeća može pružiti. Hvala svima, mom bendu, curama koje su sa mnom dijelile pozornicu u Opatiji i ovu virtualnu dok smo ljudima diljem Europe i svijeta pjevali "Divlji vjetre" online, svim ljudima iz delegacije HRT-a, svima  koji su dali srce i dušu u ovih par mjeseci da se za našu glazbu i našu zemlju  čuje u najboljem mogućem svjetlu. Moram reći da su me sve silne online obaveze oko Eurosonga držale u radnom pogonu cijelo ovo vrijeme. Pa je i obavezna karantena brže proletjela. Hvala još jednom svima i veselim se budućnosti - naglasio je Damir Kedžo.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac