Obavijesti

Show

Komentari 5

Vanessa, u što si se to uvalila: Scijentolozi mu prate sve žene

Vanessa, u što si se to uvalila: Scijentolozi mu prate sve žene
9

Mimi Rogers uvela je Cruisea u scijentologiju. Nakon nje još se dvaput ženio, a privatni život njegovih žena bio je pod povećalom pripadnika scijentološke crkve. Tom sad ima novu djevojku...

VIDEO

Početkom veljače strani mediji raspisali su se kako je Tom Cruise (54) nakon više od četiri godine napokon zaljubljen. Sada je otkriveno kako je njegova odabranica Vanessa Kirby (28) s kojom glumac snima 'Nemoguću misiju 6'. No Vanessa sad može zaboraviti na privatni život, jer će je pod povećalom držati pripadnici Scijentološke crkve, čiji je Tom dugogodišnji član.Cruise je jedan od najgorljivijih zagovornika scijentologije, a godinama novčano pomaže sve aktivnosti članova.

No iskustva njegovih supruga Mimi Rogers , Nicole Kidman i Katie Holmes sa scijentolozima nisu bila nimalo ugodna.

Tom i i njegova druga supruga Nicole Kidman (49) bili su 'zlatni par' scijentologije. Kada je vođa crkve David Miscavige (56) čuo da bi njegov miljenik volio sa svojom novom odabranicom trčati kroz polje prepuno cvijeća, iskeširao je pozamašnu svotu kako bi paru ostvario tu želju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dvadesetak članova unutarnjeg kruga crkve, Sea Org, cijelu noć je kosilo travu i pripremalo teren za njihovo trčanje u ljeto 1990. godine. Tom je Nicole zamijetio u njezinom debitantskom filmu 'Opasno more'. Godinu dana kasnije, zajedno su zaigrali u filmu 'Dani groma' i zaljubili se na setu.

Na početku njihove veze Miscavige je bio oduševljen Tomovim izborom. David je u glumcu vidio oličenje 'pravog scijentologa' koji će njihovu vjeru svijetu prikazati u najboljem svjetlu.

Crkva je prigrlila Nicole

U crkvu ga je uvela prva supruga Mimi Rogers (61) koju Miscavige nije volio. Naime, njezin otac intenzivno se družio s utemeljiteljem scijentologije L. Ronom Hubbardom, ali mu je ranih osamdesetih okrenuo leđa i izašao iz crkve.

Mnogi tvrde da su scijentolozi kumovali i Tomovom raspadu braka s Mimi koju su smatrali 'nepodobnom'. Nakon što je potpisala papire za razvod, bila je navodno primorana i izaći iz crkve kako ne bi okaljala Tomov ugled.

Tom je Nicole uspio uvjeriti da postane članica scijentološke crkve. Kada je par zajedno 'učio o vjeri' i boravio u prostorima crkve, Miscavige se pobrinuo da imaju sve što im je potrebno. Izgradili su posebne bungalove u kojima su David i Tom igrali golf, tenis te su napravili jelovnik s najdražim jelima glumačkog para.

Miscavige se približio paru koji ga je nekoliko mjeseci kasnije odabrao za kuma na vjenčanju.

Bila je nepodobna i odvlačila ga je od scijentologije

Ipak, idila nije dugo trajala. Miscavigeu se nije sviđala povijest obitelji australske glumice. Naime, njezin otac bio je cijenjeni psihijatar što se nije dopalo crkvi. Cijelu obitelj smatrali su prijetnjom jer su saznali kako su neki rođaci bili politički aktivni i javno se protivili Vijetnamskom ratu što bi značilo da Nicole ima već oblikovano mišljenje o određenim stvarima.

screenshoot

Unatoč tome, odlučili su je prihvatiti u svoju scijentološku obitelj. Tom je bio potpuno lud za Nicole i njihova ljubav je cvjetala, ali to baš nije veselilo Miscavigea. Osjećao je da su njihovo prijateljstvo i glumčeva karijera u crkvi ugroženi.

Par je  snimao filmove i putovao svijetom. Kontroverzni Kubrickov film 'Oči širom zatvorene', u kojem Cruise i kidman glume bračni par s mračnim sklonostima, jako je naljutio vođu crkve. Naime, glumci su na tom ostvarenju radili 15 mjeseci što je izluđivalo Miscavigea. Kap koja je prelila čašu bila je Nicolein intervju u 'Sydney Morning Heraldu' u kojem je izjavila kako više nije scijentolog.

Htjeli su okrenuti djecu protiv nje

Svakoj osobi koja je upoznata s politikom scijentološke crkve bilo je jasno koji je sljedeći scenarij. Tek 2001. godine objavljeno je da se par rastaje, a do toga trenutka glumica je proživljavala pravi pakao. Scijentolozi su je prisluškivali i pokušali okrenuti njihovu djecu Connora (22) i Isabellu (24) protiv nje.

Pixsell

Nije bilo toga što David ne bi napravio za svog miljenika. Gdje god bi došao, hvalio bi ga. Na skupu 2004. godine uručio mu je medalju i nazvao ga 'najpredanijim scijentologom' kojeg poznaje.

Te godine Cruise je prekinuo vezu s Penelope Cruz (42) koju je upoznao na setu 'Nebo boje vanilije'. Scijentolozi su i nju smatrali nepodobnom, a ovog puta otišli su toliko daleko da su pokrenuli tajnu misiju i tražili novu djevojku za glumca.

Odlučili su se Iranku iz Londona Nazanin Boniadi (36) koja je također bila glumica. Pripremili su je na sve što slijedi te joj objasnili što Tom voli, kako ga zavesti i što voli u krevetu. Par je bio u vezi nekoliko mjeseci.

Nakon toga upoznao je Katie Holmes (38). Iste godine, mlada glumica ostala je trudna. Par se vjenčao u Italiji 2006. godine, nekoliko mjeseci nakon rođenja kćerkice Suri (10), a ceremoniji su prisustvovale mnoge zvijezde.

Pixsell

Mnogi tvrde da je glumački par spojio upravo Miscavige koji je i na ovom vjenčanju bio kum. Problemi u braku počeli su kada je Tom došao na ideju da Suri pošalje u 'Sea Org' u kojem bi je članovi naučili najvišim tajnama vjere. Prilikom pristupanja organizaciji, članovi potpisuju ugovor na milijardu godina čime svoj život i dušu predaju crkvi.

Katie se protivila suprugovoj odluci, a 2012. godine odlučila je napraviti rez, odvojiti djevojčicu od utjecaja scijentologa i predati papire za razvod. Scijentolozi su navodno pratili Holmes i njezinu kćer te ih prisluškivali.

REUTERS/PIXSELL

Nakon razvoda, Cruise je zabranio Katie da do 2017. godine izlazi s niti jednim muškarcem. To obećanje ovjerila je i kod bilježnika u vrijeme kad se očajnički htjela riješiti supruga.

Glumica je posljednjih godina u vezi s Jamiejem Foxxom (49), a Tom je tek sada pronašao novu ljubav. Vanessu je zamijetio u televizijskoj seriji pa je nagovorio producente 'Nemoguće misije' da je angažiraju u novom nastavku.

Hoće li ona biti podobna ili nepodobna scijentolozima, tek treba vidjeti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju