Show

Komentari 4

Vegetarijanac Duje oduševio jelima i šalama, a pjesmom je do suza ganuo gošće večere

Vegetarijanac Duje oduševio jelima i šalama, a pjesmom je do suza ganuo gošće večere

Iznenadio me čips od koromača, ne bih ga možda kombinirala s tartufom jer mi je nekako intenzivan. Ja možda ne bih išla na tu kombinaciju, ali mi je drago da Duje je jer je baš bilo bomba!, rekla je Ivana Čirjak

U današnjoj epizodi 'Večere za 5 na selu' domaćin je bio Duje Stanišić, po zanimanju kuhar, a po pozivu glazbenik, koji je svoju večeru pripremio u Petrčanima. Za svoje je gošće osmislio vegetarijanski jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Vanjski felš, glavnog jela Probi bok i deserta Loš centaršut, a dame su se pitale:

POGLEDAJTE VIDEO

- Idemo li kod Duje na večeru ili nogometnu utakmicu?

Naposljetku su kandidatkinje bile jako zadovoljne vegetarijanskom večerom, Duje je dobio 37 bodova i trenutačno dijeli prvo mjesto s jučerašnjom domaćicom Ivanom Nemarić.

Na putu do Petrčana gošće su priželjkivale da im domaćin pjeva, a želja im je brzo bila uslišena jer ih je dočekao pjesmom.

- Duje uvijek pjeva, baš lijep doček - rekla je Marica. Potom ih je ponudio likerom od višnje i tartufa te su nazdravili za ugodnu večer.

- Nikad nisam probala aperitiv s tartufima, preporučujem svima, odličan - rekla je Kristina, a dodala Ivana Nemarić:

- Ostvarile su se sve naše pretpostavke o veseloj atmosferi kod Duje.

Duje se nastavio šaliti pa je rekao gošćama:

- Nisam ništa spremio, mater mi je predjelo, cura glavno jelo, a desert sam kupio. Vino su mi donijeli -  rekao je i potom iznio nadjevenu tjesteninu u umaku od tartufa i čips od koromača s narančom.

- Iznenadio me čips od koromača, ne bih ga možda kombinirala s tartufom jer mi je nekako intenzivan… Naranča, koromač i tartuf… ja možda ne bih išla na tu kombinaciju, ali mi je drago da Duje je jer je baš bilo bomba! - rekla je Ivana Čirjak, a Ivana Nemarić zaključila:

- Hrabro je to odradio - rekla je.

Predjelo je izazvalo sveopće oduševljenje, a na red su došle ćufte bez mesa u umaku od rajčice. Kristini je bilo dobro, no nije bila oduševljena kao s predjelom, Ivana Nemarić je željela doznati od čega su ćufte, ali domaćin nije želio otkrivati ništa.

- Mislio je da ako nam otkrije sve sastojke, da nećemo htjeti jesti, ali mi smo otvorene za nove okuse - komentirale su Ivana Nemarić i Ivana Čirjak.

- Bilo je jako ukusno, bilo je puno začina, intenzivno, bogato… Pire mu nije baš bio najbolji, ali ćuftice su bile jako ukusne -  zaključila je Marica.

Duje je svoju vegetarijansku priču zaokružio cheesecakeom bez sira, a kad im je nabrojao sastojke, Marica je shvatila da ne smije jesti kolač jer je alergična na orašaste plodove.

- Pogodio si s tartufima i oprošteno ti je, tartufi su pokrili sve -  rekla mu je.

- Bilo je osvježavajuće, možda malo kiselkasto, smanjila bih dozu kiselosti - komentirala je kolač Ivana Čirjak. Dok su uživali u desertu, ušla je Dujina klapa Pi**darija, zapjevali su i potpuno oduševili gošće.

- Naježili smo se, bilo je fantastično - rekla je Marica, a Ivana Nemarić dodala:

- Skoro smo se sve četiri rasplakale. Baš je bilo lijepo - rekla je.

Za gošće je sam izradio podmetače za posude kod brata u stolarskoj radionici, a potom je uslijedilo ocjenjivanje: Marica je dala devetku zato što je desert mora oduševiti da bi bila desetka, Ivana Nemarić je također dala devetku zato što je pire bio s komadićima i neslan, Kristina je dala ocjenu devet - više-manje sve joj je bilo odlično, a Ivana Čirjak mu je dala desetku.

Trenutačno Ivana Nemarić i Duje dijele prvo mjesto s osvojenih 37 bodova, a hoće li ih sutra prestići Marica - ne propustite pogledati.

Najčitaniji članci