Obavijesti

Show

Komentari 0

Veliki koncert u ljetnoj sezoni: Daleka obala na bini Opatije

Veliki koncert u ljetnoj sezoni: Daleka obala na bini Opatije

Daleka obala najavljuje veliki povratak koncertima i to 25. lipnja ove godine na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Uz njihove pjesme smo odrastali, a danas ih nezaobilazno znaju i starije i mlađe generacije...

Nakon što su u jesen 2019. godine objavili ponovno okupljanje, iako bez legendarnog frontmena Marijana Bana, ali uz njegov blagoslov, ova je vijest odjeknula među mnogobrojnim fanovima, starim i novim, koji će konačno doći na svoje i ponovno uživo zapjevati hitove koji su obilježili generacije.

Uz novog frontmena, Jakšu Jordesa, Daleku obalu i dalje predvode Zoran Ukić na bubnjevima, Boris Hrepić – Hrepa na basu i Jadran Vušković na gitari.

Iz slučajnog susreta na Rivi, preko mlakog vina i svirke na Baćama, izašla je Daleka obala
Iz slučajnog susreta na Rivi, preko mlakog vina i svirke na Baćama, izašla je Daleka obala

Pjevač Jakša Jordes pridružio se bendu slučajno, dok su ostali članovi snimali novi materijal na kojem je Jakša trebao gostovati, i to kao jedan od naših najboljih saksofonista. Pjesma koja je spojila članove omiljenog dalmatinskog rock sastava i etabliranog saksofonista i pjevača Jakšu Jordesa ujedno simbolizira nove početke, kako samog benda, tako i neke nove “lipe dane” koje svi željno iščekujemo. I sve to zapakirano je u onaj isti prepoznatljivi zvuk kojim se Daleka obala, nakon više od 20 godina, vratila svojoj publici. Zoran Ukić tada je izjavio:

'Jakša je sjajan lik kojeg smo pozvali u studio u Zagrebu dok smo snimali pjesmu ‘Lipi dani’. Trebao nam je saksofon na jednoj od pjesama, a Leo je predložio da pokuša otpjevati vokal za pjesmu ‘Od tebe ća’. Uletio je s energijom nuklearne elektrane i otpjevao iz prve kao da je sto godina s nama. Odmah smo znali da je on taj, novi frontmen Daleke obale. Ne sumnjam da će oduševiti publiku kao što je oduševio i nas'.

I zaista, od tog trenutka, Daleka obala nastavlja svoj glazbeni put i to u 7. brzini. Nakon singla “Lipi dani” uslijedili su “Od tebe ća” te sjajna “U reggaeu je spas”, a ovih dana, ususret ljetnoj koncertnoj sezoni, bend u studiju nastavlja sa snimanjem novih pjesama i pripremom novog albuma nakon 22 godine. Publika će nove pjesme i stare hitove imati prilike čuti na jednoj od naših najljepših pozornica na otvorenom, i to uz more, baš kako i priliči ljetu i Dalekoj obali. Program je sufinanciran putem natječaja “Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Daleka obala opet snima nakon 20 godina, Ban im je podrška...
Daleka obala opet snima nakon 20 godina, Ban im je podrška...

Za najavljeni koncert kapacitet Ljetne pozornice je limitiran, sukladno mjerama i preporukama HZJZ i stožera Civilne zaštite RH, a ulaznice za ovaj događaj u pretprodaji su putem sustava Eventim i to po cijeni od 100,00 kn, dok će cijena ulaznica na dan koncerta, ukoliko ih ostane u prodaji, iznositi 120,00 kn.