Obavijesti

Show

Komentari 76

Grupa opet skupa? Nove Fosile želi pomiriti zajednički prijatelj

Grupa opet skupa? Nove Fosile želi pomiriti zajednički prijatelj
1

Prijatelji Rajka Dujmića (61) tvrde da je njegov povratak u Nove fosile gotova stvar. Ističu da su ga zvali nazad jer bi ih Dujmićeve tužbe financijski dotukle

VIDEO

Tuži nas zbog korištenja imena benda koje je zaštitio bez našeg znanja. Na sudu smo i zbog jednog humanitarnog koncerta na kojem smo svirali pod tim imenom, dok još nismo znali da si je uzeo pravo na ime. Bilo je to prije nego što nas je njegov odvjetnik o tome službeno obavijestio, kaže Marinko Colnago (73). Skladatelj od njih traži i 10.000 eura odštete zbog nastupa na Opatijskom festivalu u programu Retro za koji, tvrdi Marinko, nisu dobili nikakav honorar, nego im je samo bio plaćen hotelski smještaj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

Miri ih zajednički prijatelj

Iako odvjetnici smatraju da bi skladatelj lako mogao dobiti parnice na sudu, Colnago tvrdi da oni nisu inicirali mirenje s Dujmićem, nego ih je samoinicijativno pokušao pomiriti njihov zajednički prijatelj.

- Nazvao me i rekao da je šteta što ne nastupamo zajedno jer smo ovako svi na gubitku. Slažem se, ali nema smisla okupiti se ako ne možemo odraditi koncert kako treba - kaže Marinko. Ponavlja da je jedini razlog zašto su 2014. izbacili Dujmića bio taj što on nije bio u stanju odraditi tri sata na sceni. Dodaje da se od tada nisu ni čuli s Dujmićem i ne znaju može li nakon liječenja od ovisnosti nastupati.

- Nikakvi pregovori ne dolaze u obzir dok Rajko ne povuče tužbe - odlučan je Colnago.

Kalember Dujmića čeka 37 godina

Vođa Srebrnih krila, Vlado Kalember (62), Dujmića je u svoj bend zvao još 1979. Skladatelj ga je odbio jer je bio odan Novim fosilima.

Ovaj mjesec pod nazivom 'Srebrna krila i Rajko Dujmić' trebaju svirati u Sloveniji. Ni Dujmić ni Kalember o tom nastupu ne žele govoriti.

- Nije nam ovo prvi put da sviramo zajedno. I dok je bio u Fosilima, ponekad bi svirao s nama. Skupa smo bili i u 4 asa - kaže Kalember.

Prijatelji tvrde da će Vlado ponovno ostati kratkih rukava iako se Dujmić iskreno obradovao njegovu pozivu.
- Istina je da sam ponovno pozvao Rajka u Krila, ali nismo sjeli za stol niti smo potpisali ugovor - kaže Kalember.
Dujmić je 37 godina od njegove prve ponude prihvatio ulazak u Srebrna krila, no nedavni poziv Novih fosila da se vrati u bend ga je poljuljao.

Vlado mu ništa ne zamjera

Skladatelj se na Rabu liječi od ovisnosti, a razlaz s Fosilima nikad nije prebolio. Ne želi prekršiti obećanje koje je dao Kalemberu ali srce ga, kažu prijatelji, vuče nazad Fosilima, s kojima je ostvario svoje najveće hitove. Kalember je svjestan koliko njegovu dugogodišnjem prijatelju znače Fosili i ne zamjera mu što se predomislio. Njih dvojica znaju se još iz ranih 70-ih kada je Rajko bio nepoznati klavijaturist, a Vlado tek počinjao svirati. Otprilike istodobno su se i proslavili.

Dujmić je, među ostalim pjesmama, Krilima napisao “Mangupa”, pjesmu s kojom su 1988. bili šesti na Eurosongu. Bio je i na koncertu na zagrebačkom Cmroku gdje su momci iz Krila skakali s padobranima iz aviona, a potom je iz aviona na publiku doletjelo 10 tisuća karanfila.

Rajko nije htio biti izdajica

Producirao je nekoliko njihovih albuma, a za “30 u hladu” napisao je i većinu pjesama. Kalember je prije nekoliko godina Fosilima predlagao da nastupaju zajedno s Krilima.


Zamislio je to kao spektakl dva najveća pop benda ovih prostora. Fosili su taj prijedlog odbili. Vlado je bio uz Rajka i kad su ga Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec izbacili iz benda. Rekao je tada kako nikad nije prežalio što je Dujmić odbio ući u Krila.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao