Obavijesti

Show

Komentari 13

Vesna Dragojević: 'Oliver je po cijele dane gledao Malo misto'

Vesna Dragojević: 'Oliver je po cijele dane gledao Malo misto'
8

Supruga preminule splitske legende preuzela je nagradu za doprinos suvremenoj Dalmaciji koju je Oliver posthumno dobio, a pritom je ispričala i nekoliko pojedinosti iz njegovog života

VIDEO

Vesna Dragojević, supruga Olivera Dragojevića, u četvrtak je preuzela nagradu Miljenko Smoje za doprinos suvremenoj Dalmaciji koju je pjevač posthumno dobio.

- Ovo je jedina nagrada koju još nije dobio, a čak su neke izmišljene radi njega i to smo naknadno dobili. Ne znam hoće li to sve stati u Oliverov muzej u Veloj Luci koji se adaptira. Čak je proglašen i Dan nacionalne sućuti što je mene iznenadilo, jer do sada je bio samo Dan žalosti - rekla je Vesna. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:42

Dodala je kako mu je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (50) dodijelila i nagradu za kulturu koju još nisu uručili.

- Javili su nam se i neki gradovi da će mu dodijeliti titulu počasnog građanina. Doma sam našla preko 20 zahvalnica i prijedloga za počasnog građanina za koje ja uopće nisam ni znala - rekla je Vesna. 

Mak Jovanović

Ova se nagrada dodjeljuje na rođendan velikog, a istovremeno i omraženog splitskog pisca te kroničara na manifestaciji Smojina marenda koju 13 godina zaredom organizira splitski fotograf Boris Kragić preko udruge Timbar. Proslavljen je 96. Smojin rođendan uz brojne uzvanike pristigle na brudet od ugora, kokota i druge ribe s fažolom kojeg godinama na ovoj manifestaciji priprema viški ribar Damir Karuza Kalambera.

Mak Jovanović

Stigao je na stol i Papin brudet, staro ribarsko jelo poznatog splitskog kuhara Zlatka Marinovića. Pila su se birana vina, a nagradu za doprinos Dalmaciji, osim Olivera, dobio je književnik i publicist Tonko Maroević, inače njegov susjed iz djetinjstva.

- Oliver nije puno poznavao Smoju, ali je pročitao sve njegove knjige, a to je ustvari jedino i što je čitao. Njega je Malo misto vraćalo nazad u ono doba kad se drukčije živjelo, jer Oliver nije volio tehnologiju, ni ovo moderno, ni ovo sve što se događa u današnje vrime. Naučio ih je napamet, a silom prilika i ja sam naučila napamet jer se to gledalo po cijeli dan od jutra do navečer; i na putu, i u hotelu... i svaki put bi čuo nešto novo. Njega je ta serija vraćala u djetinjstvo - rekla je supruga splitskog glazbenika.

rotary

- Te balote, a i ona scena kad je doktoru Luigiju važniji jedan poen nego žena koja se porađa. To je Oliveru bilo fenomenalno. Smoju je obožavao, imamo doma sve njegove knjige. I bilo mu je žao kad je Smoje umro i rekao je da tek bi sad imao materijala za pisati - dodala je Vesna.

koncert za andjele
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja