Obavijesti

Show

Komentari 0

Victoria's Secret dobio udarac: 'Čule smo za brojne optužbe...'

Victoria's Secret dobio udarac: 'Čule smo za brojne optužbe...'
18

Modeli tvrde da Victoria's Secret nije dovoljno napravio kako bi ih zaštitio od seksualnog uznemiravanja, a smeta im i neprekinuta suradnja s ljudima optuženima za silovanje

VIDEO

Poznati brend Victoria's Secret zadobio je novi udarac. Više od stotinu manekenki, uključujući Doutzen Kroes, Iskru Lawrence i Christy Turlington potpisalo je otvoreno pismo upućeno brendu i njegovim sestrinskim brendovima.

Pixsell

Modeli tvrde da Victoria's Secret nije dovoljno napravio kako bi ih zaštitio od seksualnog uznemiravanja, a smeta im i neprekinuta suradnja s ljudima optuženima za silovanje. 

- Ovo pišemo jer smo zabrinute za dobrobit manekenki i mladih djevojaka koje žele postati modeli Victoria's Secreta. U posljednjih nekoliko tjedana čule smo za brojne optužbe za seksualno uznemiravanje, navodno silovanje te seksualno trgovanje modelima. Iako optužbe nisu usmjerene izravno protiv Victoria's Secreta, jasno je da vaša tvrtka ima ključnu ulogu u popravljanju situacije - stoji u pismu naslovljenom 'Vrijeme je za poštovanje'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Topless holidays

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

Manekenke se nisu ustručavale spomenuti i konkretna imena: financijski savjetnik Jeffrey Epstein optužen je za trgovanje mladim djevojkama, a fotografi Timur Emek, David Bellemere i Greg Kadel za seksualno uznemiravanje.

- Uznemirava činjenica da su ovi muškarci iskoristili poslovne veze s Victoria's Secretom da bi namamili i zlostavljali ranjive djevojke - dodale su.

Nakon 15 godina iz Victoria's Secreta odlazi šef marketinga
Nakon 15 godina iz Victoria's Secreta odlazi šef marketinga

Ed Razek (71), dojučerašnji šef marketinga i glasnogovornik u Victoria's Secretu, najavio je da odlazi u mirovinu. Vijest o njegovom umirovljenju objavio je izvršni direktor te tvrtke, Leslie H. Wexner. Svjetski mediji prenose kako je Wexner ostalim djelatnicima tvrtke poslao interno pismo kojim ih obavještava da Razek odlazi. 

Razek je više od 15 godina bio član Victoria's Secret obitelji. Ipak, svojim je izjavama i marketinškim rješenjima ponekad punio naslovnice.

Tako je upravo Razek zaslužan za seksualiziranu sliku brenda Victoria's Secret, kakvim ga mnogi doživljavaju. Kroz godine je Razek nerijetko prozivan zbog kontroverznih odluka i izjava, a najnoviji primjer kada je izjavama dignuo prašinu bilo je lani kada je rekao da Victoria's Secret ne bi trebao zaposliti transrodnu manekenku. 

- Mislim da takve manekenke ne bi trebale nositi Victoria's Secret revije zato što su revije zapravo ostvarenje snova - rekao je tada Razek. 

Zanimljivo, vijest o njegovom umirovljenju stigla je na isti dan kada su iz Victoria's Secreta objavili da su angažirali novu manekenku, transrodnu Valentinu Sampaio (22). Brazilska manekenka rodila se kao dječak, a u dobi od osam godina, jedan je psiholog shvatio da je Sampaio zapravo djevojčica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tell all your friends… the Summer Swim Sale is now 50% OFF! Snag these stunning suits before they’re gone.

A post shared by Victoria's Secret (@victoriassecret) on

Tradicionalna revija Victoria's Secreta ove se godine ne će održati, a dogodine će navodno zablistati konceptom koji više ne će uključivati televizijski prijenos.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:17

 

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju