Obavijesti

Show

Komentari 25

Viđali se na terenu pa planula ljubav: 'Poslovne tajne čuvamo'

Viđali se na terenu pa planula ljubav: 'Poslovne tajne čuvamo'
4

Mladi reporteri upoznali su se na terenima, a naposljetku su shvatili kako imaju puno zajedničkog. Obožavaju novinarstvo, a oboje znaju što bi voljeli raditi u budućnosti

VIDEO

Nije rijetkost da se ljubavi događaju među kolegama. A zanimljivo je kada se takve ljubavi dogode među kolegama s konkurentskih televizija, koji su si potom ujedno najveće podrška, ali i kritičari. Reporteri Matea Ćorić s Nove TV i Borko Brunović s HRT-a tako su započeli vezu prije tri godine, kada su se upoznali na jednoj novinarskoj zabavi.

Nogometni i ljubavni par: 'Kiki je pitao tatu za moju ruku...'
Nogometni i ljubavni par: 'Kiki je pitao tatu za moju ruku...'

- Znali smo se površno s terena, a onda smo shvatili kako uz novinarstvo imamo puno toga zajedničkog - rekla je Matea za Večernji list. No priznaju kako uspijevaju odvojiti poslovni život od privatnoga. 

- Tajni uvijek ima, a ako slučajno saznamo neko informaciju koju ne bi smjeli znati, postoji apsolutno povjerenje da ju nećemo iskoristiti. Na tom počiva naš odnos - dodao je Borko.

Prije televizijskih kuća za koje sada rade, Matea i Borko radili su i na drugim mjestima i imali razne planove, no novinarstvo im se sviđa jer je dinamično i nepredvidljivo. A jedno od vodećih novinarskih iskustava bilo im je izvještavanje o potresu koji je pogodio Petrinju prije mjesec dana. Tada su oboje bili u Sisku. Nakon potresa nisu mogli doći jedno do drugoga, jer su bile prekinute veze.

- Doživio sam potres u Zagrebu, ali ovo nije bilo ništa slično. Vidio sam kako asfalt poskakuje. Nakon potresa nevjerica i šok. Tih desetak minuta trajalo je kao vječnost. Linije ne rade, ne znam je li Matea živa. Ne mogu je dobiti. Zovem majku i brata u Zagreb i ništa. Malo po malo uspostavljam preko WhatsAppa vezu s Mateom i bratom. Svi su živi. Nakon toga počinje najstresniji, a ujedno i najvažniji dan u karijeri - ispričao je Borko za Večernji list.

Potom je počeo s javljanjem uživo, što mu je bila velika odgovornost u tako stresnim uvjetima. Mateu je potres uhvatio na press konferenciji Sisačko-moslavačke županije. Bilo ju je strah, no osjećala je veliku odgovornost da prenese točno i bitne informacije. 

- Nakon takve trauma normalno je da je strah u nekoj mjeri prisutan, ali odradili smo to profesionalno i odgovorno - objasnila je Ćorić, koja bi u budućnosti željela odraditi reportažu s Bliskog istoka. 

Borkova je pak želja raditi političke putopise i dokumentarne filmove te izvještavati o utjecaju geopolitike na život običnih ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao