Obavijesti

Show

Komentari 60

'Sveti Duh rekao mi je da moja Whitney neće dugo biti ovdje'

'Sveti Duh rekao mi je da moja Whitney neće dugo biti ovdje'
32

Ispraćaj je bio 'glazbena proslava života Whitney Houston'. U crkvi se okupilo oko 1500 ljudi, a Bobby je radio probleme na ulazu. Pokop zvijezde će biti u nedjelju

VIDEO

Ceremoniju je otvorio pastor Joe Carter, koji je rekao da su se okupili u crkvi New Hope Baptist Church kako bi slavili život Whitney Houston.

- Whitney ti si jedina žena koja nas je mogla sve ovdje okupiti danas. Whitney, danas je tvoj dan - rekao je.

Na velikom ekranu počele su se prikazivati slike iz života glazbene dive te njezine fotografije s majkom Cissy Houston i kćerkom Bobbi Kristinom. Tada se na velikom ekranu pojavilo i pismo koje je Cissy posvetila svojoj preminuloj kćeri.

- Nikada ti to nisam rekla. Kada si se rodila Sveti Duh rekao mi je da nećeš biti dugo sa mnom. Sada zahvaljujem Bogu na prekrasnom cvijetu koji mi je dopustio da odgajam i volim tijekom 48 godina. Odmaraj u miru moja djevojčice - pisalo je u pismu koje je potpisano s 'mama'.

Među govornicima je bio i Kevin Costner. Glumac se prisjetio svoje suradnje s Whitney na filmu 'Tjelohranitelj' te je rekao kako su on i pjevačica bili dosta slični. Pričao je i o tome kako je pjevačica bila nervozna zbog filma te kako se bojala da neće biti dovoljno dobra za ulogu, ali on ju je smirio i rekao joj da će biti uz nju na svakom koraku.

- Siguran sam da Whitney ima svoje mjesto u povijesti glazbe - također je rekao u svom govoru.

Cijelo vrijeme se borio da ne zaplače.

Program je bio isprekidan pjesmom, a nakon Costnerovog govora zapjevala je Alicia Keys. Pjevačica nije mogla suzdržati suze dok je pričala o svom prijateljstvu s Whitney. Na kraju ju je prozvala svojim anđelom. Kada je silazila s pozornice čvrsto je zagrlila Bobbi Kristinu i Cissy Houston.

Sljedeći na redu bio je Whitneyn mentor Clive Davis.

- Da bi čuli glas kao što ga je imala Whitney možete čekati cijeli život. Glas kao njen i takav osmjeh kakav je ona imala - rekao je Clive.

Progovorio je i o raznim uspomenama koje je imao s njom, a onda se obratio njenoj kćeri Bobbi Kristini.

- Jako te voljela. Ona će zauvijek paziti na tebe i nikada neće ispustiti tvoju ruku. Trebaš biti jako ponosna na svoju majku - rekao je prije nego se na pozornicu popeo Stevie Wonder.

Osim navedenih govornika i izvođača, o Whitney su pričali i članovi njene obitelji te još neki bliski suradnici. Na kraju ceremonije iz crkve je iznesen lijes s tijelom pjevačice uz zvuke njenog hita 'I WIll Allways Love You'

Bobbyju Brownu zabranili ulaz u crkvu?

Bivši suprug Whitney Houston, Bobby Brown, navodno je otjeran iz crkve kada je pokušao ući nešto prije početka ceremonije. Vjeruje se kako se kasnije ipak vratio na vrijeme da bi bio na cijelom ispraćaju. Whitneyna obitelj ne želi ga blizu njegove kćerke Bobbi Kristine jer vjeruju da je loš utjecaj na nju te da se preko nje želi domoći bogatstva preminule pjevačice. Bobbyja mnogi krive da je od Whitney napravio ovisnicu o drogama i alkoholu te joj uništio život. 

Američki TMZ piše kako je Bobby bio pozvan na ispraćaj te je mogao povesti dvije osobe. Međutim, on se pojavio s devetero ljudi. Kada su mu rekli da ne može ući s tolikom pratnjom naljutio se. Također, obitelj je odbila njegov zahtjev da sjedi kraj kćerke Bobbi Kristine.

Pokop će biti u nedjelju

Lijes s tijelom pjevačice u subotu ujutro je prevezen u crkvu New Hope Baptist Church u Newarku. Prema rasporedu, u podne po lokalnom vremenu počela je služba koja nije bila klasičan sprovod već, kako je pisalo na pozivnicama za goste, 'služba odlaska kući'. 

U crkvi se očekivalo oko 1500 ljudi. Svi su oni dobili pozivnicu sa slikom nasmiješene pokojne zvijezde iz ranih 1990-ih, vremena njene najveće slave, na kojoj je pisalo: S usrdnom zahvalnošću, obitelj Houston bila bi čast kada bi prisustvovali službi odlaska kući za Whitney Elizabeth Houston.

Na privatnom ispraćaju u crkvi trebali su biti Elton John, Oprah Winfrey, Beyonce i Jay-Z, Aretha Franklin, Kevin Costner, Alicia Keys, R. Kelly, Dionne Warwick, Clive Davis, Bobby Brown, Bobbi Kristina i ostatak obitelji te mnogi drugi. Prije samog početka ceremonije objavljeno je da se Aretha osjeća preloše da bi mogla biti na ispraćaju. Muče je jaki grčevi u nogama i ne može stajati.

Pastor Joe Carter, koji je vodio službu, rekao je da će ispraćaj biti 'glazbena proslava života Whitney Houston'.

Sam ukop glazbene legende očekuje se u nedjelju, a pokopat će ju na lokalnom groblju, odmah pored groba njezinog oca. 

Bobbi Kristina pod hitno mora na odvikavanje

Kćerka preminule pjevačice navodno već četiri godine ima problema s ovisnošću i njena obitelj želi da ona što prije ode na odvikavanje. Obitelj je svjesna i toga da je Whitney pred sam kraj izgubila kontrolu nad svojom ovisnošću te da je to dovelo do njene prerane smrti te nikako ne žele da se isto dogodi i s 18-godišnjom Bobbi.

Ipak, nitko od članova obitelji ne želi je već danas prisiliti na liječenje već joj žele osigurati mir sve dok Whitney ne bude pokopana. Vjerojatno će ju htjeti poslati na rehabilitaciju već u ponedjeljak. Još se ne zna hoće li Bobbi udovoljiti željama svoje obitelji.

'Whitney je pušila crack kraj šestogodišnje kćeri'

Nakon što je Whitney preminula, mnoge osobe koje su s njom bile u kontaktu sada u javnost iznose njeno 'prljavo rublje'. Tako se javio i Al Bowman, bivši vozač pjevačice, i rekao da je glazbena diva bila uvjerljivo najgora od svih zvijezda koje je vozio. Ispričao je kako je Whitney jednom na stražnjem sjedištu limuzine pušila crack dok se kraj nje šestogodišnja Bobbi igrala s lutkom. Ispričao je i kako su se Whitney i Bobby Brown s jednom soul pjevačicom seksali utroje na stražnjem sjedalu limuzine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...