Obavijesti

Show

Komentari 8

Vidović bi slavio 81. rođendan: 'Kamera se lijepila za njega...'

Vidović bi slavio 81. rođendan: 'Kamera se lijepila za njega...'
13

Dobitnik je Nagrade Fabijan Šovagović koja se dodjeljuje glumcima čije je djelo ostavilo trajan trag u povijesti hrvatskog filma, a odlikovan je i Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića

VIDEO

Pokojni glumac Ivica Vidović danas bi napunio 81 godinu. Rođen je 10. svibnja 1939. u Beogradu, a diplomirao je na Kazališnoj akademiji u Zagrebu. Preminuo je 2011. u 72. godini od posljedica liječenja karcinoma grla.

Svoj prvi angažman dobio je u HNK Zagreb. Jedan je od najistaknutijih filmskih glumaca koji su se pojavili na prijelazu u 70. godine prošlog stoljeća.  

Od tad je kontinuirano nastupao u filmovima i uspješno surađivao s redateljima i starije i mlađe generacije. Uglavnom je glumio 'zbunjene', nesnalažljive likove. Vidović je radio i s mlađim redateljima te pokazao da se može prilagoditi svakom dobu.

Osim kazališnih uloga, gledatelje je uveseljavao ulogama u brojnim filmovima i serijama kao što su 'Kužiš stari moj', 'Misterije orgazma', 'Čovjek koji je volio sprovode', 'Naša mala klinika', 'Novo doba', 'Velo misto', 'Luda kuća', 'Kako je počeo rat na mom otoku', 'Maršal', 'Kad mrtvi zapjevaju'...

Vidović: Prvi domaći autsajder uvijek je bio na ivici društva
Vidović: Prvi domaći autsajder uvijek je bio na ivici društva

Posljednja supruga legendarnog glumca bila je glumica Gordana Gadžić (64). S njom ima dvoje djece, Anu i Filipa (29). Prije nje Ivica je bio u braku s glumicom Mirjanom Majurec (67). S njom je dobio sina Luku (41).

 
Vidović je na početku svoje karijere bio u braku i s osječkom glumicom Zdenkom Anušić. Njegova oba sina, Filip i Luka, danas su glumci. Supruga Gordana je nakon njegove smrti objavila monografiju 'Hod po rubu, s Ivicom'.

- Ivica je bio gromada od čovjeka, veliki tip. Jer toliko je velikih umjetnika i lažnih ljudi oko nas, toliko opsjene, a ispod je samo mali uznemireni ego. Rad na monografiji bio mi je svojevrsna utjeha i nadam se da sam stvorila knjigu koju će s jednakom pozornošću i uživanjem čitati kolege glumci, svi oni koji su vezani uz scenu i mnogobrojni obožavatelji - izjavljuje udovica glumačke ikone.

ivica vidovic

Vidović je dobitnik Nagrade Fabijan Šovagović koja se dodjeljuje glumcima čije je djelo ostavilo trajan trag u povijesti hrvatskog filma, a odlikovan je i Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića.

- Bio je ludi spoj Mediteranca i kontinentalca, čovjeka i glumca. Divna osoba, ali i nevjerojatan filmski glumac. Bio je mirniji tip glumca koji se nije nametao kameri, a ona se lijepila za njega - opisao ga je redatelj Dalibor Matanić (45) s kojim je Vidović snimao kontroverzni film 'Fine mrtve djevojke'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...