Obavijesti

Show

Komentari 0

Vikend u Tvornici: Go No Go, Baden-Baden i podrška DJ-a

Vikend u Tvornici: Go No Go, Baden-Baden i podrška DJ-a
1

U petak se u klub vraćaju Baden-Baden praćeni Go No Go te DJ podrškom ekipe iz Kultivatora. U subotu će klub zaposjesti austrijski Judy, You’re Not Yourself Tonight

VIDEO

Za vikend pred nama Tvornica kulture priprema dva odlična rock koncerta u Malom pogonu. U petak se u klub vraćaju Baden-Baden praćeni garažnim herojima Go No Go te DJ podrškom ekipe iz Kultivatora. U subotu će klub zaposjesti austrijski Judy, You’re Not Yourself Tonight i zagrebački Achromatic Attic uz DJ-e Šihte.

Petak

Baden-Baden je vokalno-instrumentalni kolektiv koji balansira između garažnog bludila, electropopa i destruktivnog industriala te brojnih termalnih izvora, zbog čega je sastav već za vrijeme Rimljana bio poznato lječilište morala. Sa samo nekoliko koncerata uspjeli su podići priličnu prašinu, kako među verziranim pratiteljima scene, tako i među populacijom šareno odjevenih, mladih djevojaka i starih muškaraca.

GO NO GO su započeli kao istinski “side project” sa svim prednostima koje takav koncept banda donosi - entuzijazmom, idejnom svježinom i neopterećenošću u stvaranju i prezentiranju vlastite glazbe. Nastali kao rezultat prijateljstva i glazbenog pobratimstva između Tomislava Šnidarića, gitariste i vokala jednog od najuzbudljivijih hrvatskih indie bandova Ruiza (prije toga svirao u Untold i Yes Pes) i Zdravka Šavora, danas gitariste zagrebačkog punk benda Kipera, a prije toga čitavog niza underground uzdanica (spomenimo Garage Monsters i Paruziju). Kolektiv zaokružuju basistica Ivana V. koja je u proteklim godinama bila aktivna u čitavom nizu bandova (spomenimo Don’t Mess With Texas i Mutual Of Omaha) te bivši Ruizov i aktualni EB&HH bubnjar Janko Kezele. U prvoj postavi benda bubnjao je Goran Andrijanić, koji je još sredinom 1990-ih svirao u jednom od tada koncertno najaktivnijih i najperspektivnijih indie rock bendova u zemlji Brassnecku.

On je svoj doprinos dao na prvom izdanju „First“ te u osmišljavanju polovice materijala nadolazećeg izdanja.

Okupljeni u listopadu 2011., u nepuna dva mjeseca Go No Go je napravio, uvježbao i snimio materijal od pet pjesama koje je ubrzo objavljen kao EP „First“ za Geenger records. Pjesme su snimljene u dvodnevnom sessionu u zagrebačkom studiju Monster uz pomoć “kućnog” snimatelja Maria Merđana, a potom poslane na miks Marku Kalčiću, basistu Ruiza i jednom od najkvalitenijih glazbenih producenata nove generacije koji je zaslužan za zvučnu sliku najnovijih i hvaljenih uradaka bandova poput Erotic Biljan And His Heretics-a, Gustafa, Grette i Gatuza. Glazbeno, materijal odražava nadahnutost estetski srodnim pojavama u rock muzici te se mogu čuti utjecaji kvalitetnog gitarističkog indie zvuka iz različitih vremena - od starijih kultnih bendova poput Dinosaur Jr.-a, Superchunka ili Fugazija do novijih poput At The Drive In-a ili Weezera.
Go No Go trenutačno snimaju nove pjesme i planiraju svirati kada i gdje god im se za to ukaže prigoda.

Ulaznica je 20 kn i može se kupiti na blagajni Malog pogona.

Subota

JYNYT je osnovan 2012. godine u Beču a čine ga La.La. (bubnjevi/vokal) i Ant.Car. (vokal/gitara). Njihove pjesme su opisane kao jednostavna kombinacija izmišljenih žanrova: pirate-pop, trashy blues, sablasno zavijanje, noisy noise, spooky stories...

ACHROMATIC ATTIC je osnovan  2009. godine, a čine ga Dino (vokal i ritam gitara), Matt (prateći vokal i bas), Mislav (solo gitara) te Domo (prateći vokal i bubnjevi).

Njihov EP Glassy Sweeper snimljen je u ljeto 2012., a izdan je u siječnju ove godine. Snimljen je pod vodstvom Marka Mrakovčića, a masteriran u Sage Audio studiju u Nashvilleu. EP je spoj žestokog i nježnog, ali je pronađen balans koji bi trebao odgovarati svima iz indie, alternative i garage rocka. Glassy sweeper je ujedno i prva stvar na EP-u. Catchy bass, fini vokal i gitare te zanimljivi bubnjevi obećavaju zanimljiv nastavak. Follow My Rhythm žestokim rifovima i sirovim vokalom uveličava početnu energiju. Za nježnu stranu EP-a zaslužan je Proofs. Dokaz koliko zapravo daleko seže njihov glazbeni domet. Zadnja stvar je Animal. Pomalo progresivna stvar vraća nas u doba ranijeg alternative post grunge rocka.
Achromatic Attic su kao pobjednici natječaja Zasviraj sa Žujom”  otputovali u Veliku Britaniju gdje su nastupali u cijenjenom klubu The Assembly u kojem su dosad nastupala velika svjetska glazbena imena poput Patti Smith, The Stranglers, Razorlight, The Kooks, New York Dolls, Black Rebel Motorcycle Club, The Fall itd. 
Pored nastupa u Velikoj Britaniji, Achromatic Attic su u lipnju nastupali i  na ovogodišnjem izdanju INmusic festivala.

Ulaznica je 20 kn i može se kupiti na blagajni Malog pogona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...