Obavijesti

Show

Komentari 124

Je li ovo sretna mladenka? Taj zamišljen pogled govori sve...

Je li ovo sretna mladenka? Taj zamišljen pogled govori sve...
41

Prije samog vjenčanja Charlene je navodno htjela pobjeći i otkazati vjenčanje jer je Alberta ulovila s ljubavnicom. Sad mu se zaklela na vjernost pred Bogom i ljudima

VIDEO

Sama ceremonija vjenčanja počela je u 17 sati.  Iako je najavljeno da će na svadbu doći u pratnji supruge Carle Bruni, francuski predsjednik Nicolas Sarkozy na vjenčanje je došao sam. Došao je i njihov najdraži dizajner Karl Lagerfeld. U dvorištu monegaške palače obitelji Grimaldi okupilo se 800 uzvanika među kojima je 20 čelnika država. Simfonijski orkestar Monte Carla pobrinuo se za savršen glazbeni ugođaj na ceremoniji.

Haljina posuta sa 40.000 Swarovski kristala

Mladenka je do oltara došla u pratnji oca Michaela Kennetha i djeveruša. Obučenu je imala haljinu koju je dizajnirao Giorgio Armani. Lice je prekrila velom, a za sobom je po crvenom tepihu vukla dugačak 'šlep'. Za izradu vjenčanice trebalo je 2500 sati, napravljena je od 80 metara svile i posuta s 40.000 Swarovski kristala. Princ Albert (53) odjenuo je svečanu vojničku odoru.

Vjenčanje je vodio nadbiskup Bernard Barsi. Princu Albertu poželio je dugu vladavinu u kojoj će ga voditi razum i Božja pomoć. Mladencima je rekao da se moraju odreći svih grijeha prije nego izgovore sudbonosno 'da'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zamišljena Charlene

Mladenci nisu izgovarali zavjete, već ih je izgovorio nadbiskup. Bili su to tradicionalni zavjeti kojima su si obećali vjernost i poštovanje dok ih smrt ne rastavi. Dok su jedno drugome govorili 'uzimam' držali su se za ruke'. Nadbiskup je blagoslovio 18-karatno prstenje od bijelog zlata koje su izabrali mladenci.  Albert je mladenki prsten stavio na ruku bez problema, a ona se nasmijala nakon što je njemu stavila burmu na prst jer joj je u tom trenutku namignuo. Ipak, cijelo je vrijeme bila zamišljena kao da razmišlja o Albertovim nevjerama i čak i pred oltarom pokušava shvatiti je li vjenčanje ono što uistinu želi. Charleneina kuma bila je Donatella Knecht de Massy. Albert je u svom kratkom govoru pričao o nužnosti da se savladaju sve prepreke i da se kroz život ide s razumijevanjem i otvorena srca. Na želju mladenke Andrea Bocelli je nakon sklapanja braka pjevao 'Ave Mariju'. Nakon toga upisali su se u knjigu vjenčanih.

Obasuli ih ružinim laticama

Kad su kao suprug i supruga monegaški princ i princeza izašli iz crkve, okupljeni su ih obasuli bijelim ružinim laticama. Par je pozdravio okupljene ispred palače, a zatim su ušli u luksuzni kabriolet marke Lexus kojim su krenuli u vožnju po ulicama Monte Carla gdje su ih pozdravljali brojni okupljeni stanovnici Monaka. Charlene je, prema tradiciji, ostavila svoj buket od frezija, orhideja i ljiljana na oltaru crkve Saint Devote. U crkvi je plakala. 

Nakon što su obavili sve što tradicija nalaže, princ Albert II i Charlene zaputili su se prema Operi Garnier gdje će prirediti zabavu za 450 uzvanika. Dok su se vozili ulicama Monte Carla ljudi su im vikali 'Živjeli mladenci!', 'Sretno!' i pljeskali im. Na medeni mjesec ići će u mladenkinu rodnu Južnoafričku Republiku.

Prodavat će crveni tepih s vjenčanja

Troškovi crkvenog vjenčanja procjenjuju se na 370 milijuna kuna. Cijeli događaj osiguravalo je više od 500 policajaca i vojni helikopteri. Crveni tepih kojim su do palače hodali mladenci i njihovi ugledni gosti dug je sto metara. Posebno za ovu priliku izrađen je u Njemačkoj. Nakon vjenčanja tepih će razrezati na manje komade i prodavati ih. Novac koji prikupe ići će u humanitarne svrhe.

Vjenčanje princa Alberta II u Monaku čekaju već 29 godina, od tragične smrti njegove majke, legendarne princeze Grace Kelly, koja je doživjela moždani udar dok je vozila pa je s automobilom sletjela niz liticu. Grace se 18. travnja 1956. udala za Albertova oca princa Reinera III. To je bilo vjenčanje koje cijeli svijet pamti, a Grace i danas opisuju kao najljepšu mladenku svih vremena.

Samo najbolje za goste na vjenčanju

Na raskošnoj zabavi u Operi Garnier mladenci će se zabavljati s brojnim uzvanicima. Očekuju se brojni poznati gosti poput Naomi Campbell, Claudije Schiffer, francuskog predsjednika Sarkozyja i njegove supruge Carle Bruni, Karla Lagerfelda, Giorgia Armanija i brojni drugi. Hranu za 450 uzvanika pripremio je vrhunski francuski kuhar Alain Ducasse, a zbog mladenke koja ne jede meso jest će se uglavnom vegetarijanska jela. Čast da bude među 800 uzvanika pripala je i Hrvatima, Mirku Galiću i redatelju Antunu Vrdoljaku sa suprugama, piše Večernji list. 

Nakon civilnog vjenčanja u prijestolnoj dvorani monegaške palače obitelji Grimaldi princ Albert (53) slavio je sa suprugom Charlene (33). U knjigu vjenčanih upisali su se nalivperom optočenim rubinima i dijamantima koje je posebno za tu priliku izradio Montblanc. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'