Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
11 komentara

Vole drveće: Kraljica Elizabeta i princ Charles pričaju s biljem

SNIMILI DOKUMENTARAC Kraljičina tajna strast se otkrila kada je prirodoslovca Sir Davida Attenborougha povela u 'opušten i zabavan' obilazak vrtova palače, što je redateljica Treays snimila

Foto: Privatni album/Pixsell
11 komentara

Kraljica Elizabeta II. (91) posadila je stotine stabala tijekom putovanja planetom i s njima je jako duboko povezana, rekla je redateljica Jane Treays.

HTIO UBITI ELIZABETU II. Tajna koju su čuvali godinama: Tinejdžer je pucao na kraljicu!

- Cijeli je život sadila drveće, kao i njezini preci - rekla je. Dokumentarac je premijerno prikazan na globalnom televizijskom i digitalnom tržištu MIPTV u Cannesu.

Royal visit to Windsor | Autor: Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL Foto: Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL

- Bilo je jako lijepo i dirljivo vidjeti kako se odnosi prema njima i koliko joj ona znače. Posebno voli neke londonske platane (u Buckinghamskoj palači) koja je posadila kraljica Viktorija, njezina praprabaka - kaže Treays.

Portrait of Queen KRALJIČINO VLASNIŠTVO Osim kula i gradova, Elizabeta II. posjeduje i jedan McDonald’s

Kraljičina tajna strast se otkrila kada je prirodoslovca Sir Davida Attenborougha povela u 'opušten i zabavan' obilazak vrtova palače, što je Treays snimila. Te trenutke opisuje kao 'najčarobnije poslijepodne u svojoj karijeri'.

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

Film pod nazivom 'Kraljičin zeleni planet', koji su prikazali na ITV-u u Britaniji 16. travnja, govori o njezinim nastojanjima da utemelji globalnu mrežu zaštićenih šuma, 'The Queen's Commonwealth Canopy'.

NIJE JU PREBOLIO Meghan Markle: Bivšem mužu vjenčani prsten vratila poštom

Ljubav prema drveću očito vlada u kraljevskoj obitelji. Njezin sin princ Charles (69) priznao je da razgovara s biljkama i drvećem kako bi ih potaknuo da rastu. 

Royals attend Easter Day Service - London | Autor: Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL Foto: Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL

Treays je kazala da je kraljici pomogla kemija između nje i Attenborougha, koji su iste dobi i rođeni s tri tjedna razlike, da se otvori.

- Bio je lijep i vruć ljetni dan. Smijali su se i bili opušteni. Poznaju se dugo i zbog toga vidimo prilično iznenađujuće stvari - rekla je redateljica.

SKANDAL PRIJE SVADBE Što će reći kraljica? Procurile fotografije gole Meghan Markle

Kraljica je, među ostalim, tako otkrila da svoju golemu kolekciju rijetkih vrsta biljaka duguje ljudima koji nisu znali što da joj poklone.

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

Naši partneri pišu
Message