Obavijesti

Show

Komentari 2

Voodoo Six i Anthrax nastupat će prije koncerta Iron Maidena

Voodoo Six i Anthrax nastupat će prije koncerta Iron Maidena
1

Iron Maiden ovog ljeta nastavljaju svoju svjetsku turneju - Maiden England u sklopu koje će održati koncert u Hrvatskoj, točnije 31. srpnja u zagrebačkoj Areni

VIDEO

Atmosferu za koncert Iron Maidena koji će se održati 31.7. u Areni Zagreb dodatno će zagrijati dva velika glazbena imena: Voodoo Six i Anthrax!

Anthraxova priča počinje prije tridesetak godina, kada su dva prijatelja glazbenika pretraživali knjigu iz biologije kako bi si našli nadimak. U New Yorku, 1981. godine, gitarist Scott Ian i tadašnji basist Danny Lilker su osnovali bend Anthrax. 

U osamdesetima su, zajedno uz bendove Slayer, Megadeth i Metallica (famozni „The Big 4“) zabljesnuli na glazbenoj sceni. Zahvaljujući svojoj upornosti i kvalitetnoj glazbi, ovaj bend je trenutno na vrhuncu svoje slave. 

Postava benda se često mijenjala, a najveći utjecaj su imale promjene pjevača. Jedina konstanta benda, ujedno i osnivač te kamen temeljac sve ove godine, je Scott Ian. Uz njega, u stalnoj postavi (od 1983. godine do danas) je Charlie Benante koji je svirao na svakom dosadašnjem albumu. Basist Frank Bello je svirao na svim albumima osim albuma prvijenca. Početkom 2010. godine pjevač Joey Belladonna se vratio u bend kako bi snimio album Worship Music te nastavio svoju Anthrax  karijeru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Anthrax je danas jedan od najpoznatijih bendova u metal žanru. Trenutno su aktivni u sljedećoj postavi: gitarist Scott Ian, bubnjar Charlie Benante, basist Frank Bello i pjevač Joey Belladonna.

Tijekom proteklih 30 godina, izdali su 20 studijskih albume te postigli prodaju od preko 10 milijuna, uključivši postizanje nekoliko zlatnih i platinastih albuma. Uz niz drugih nagrada i priznanja, Anthrax je mnogostruko nominiran za Grammya.  Za sebe kažu: „TV ima sapunice, književnost ima Shakespearea, a metal glazba ima Anthrax.“

Osim Anthraxa, zagrebački koncert Iron Maidena uveličat će i hard rokeri Voodoo Six. Londonski hard rock bend Voodoo six osnovan je u ljeto 2003. godine. Osnivači su basist Tony Newton i gitarist Richie Falukner. Faulkner je neko vrijeme radio u Americi kao producent, a nakon povratka u London odlučio se profesionalno baviti glazbom te je našao i ostale članove koji dijele iste snove. Od tada kontinuirano sviraju u klubovima. S Iron Maidenom su prvi puta imali čast svirati 2005. godine. Odmah nakon toga, bend je postao traženo ime na brojnim europskim glazbenim festivalima. U travnju ove godine izlazi njihov najnoviji album – „Songs To Invade Countries To“. Osim novog albuma, ove godine biti će posebni gosti na dijelu Iron Maiden turneje. Kažu da su izuzetno polaskani što su pozvani te da će im to biti dosadašnje najveće postignuće. 

Steve Harris, basist i osnivač Iron Maidena kaže: „Već neko vrijeme pratim Voodoo Six te smatram da je njihov novi album vrlo obećavajući. Odlično je poduprijeti mlade britanske talentirane glazbenike, bit će nam zadovoljstvo biti s njima na turneji.“

Voodoo Six sviraju u sljedećem sastavu: pjevač Luke Purdie, basist Tony Newton, gitaristi Matt Pearce i Chris Jones te bubnjar Joe Lazarus. 

Iron Maiden ovog ljeta nastavljaju svoju svjetsku turneju - Maiden England u sklopu koje će održati koncert u Hrvatskoj, 31. srpnja u Areni Zagreb. Maideni su jedan od najutjecajnijih i najnagrađivanijih britanskih izvođača. Prodali su oko 90 milijuna albuma, održali više od 2000 koncerata u 58 država te su izdali 15 studijskih albuma od kojih je svaki album pohvaljen od strane kritike kao vrlo kvalitetno i moćno djelo. Najnoviji album The Final je dostigao prvo mjesto na top ljestvicama u čak 28 država svijeta. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'