Obavijesti

Show

Komentari 8

Vrdoljak Borisu: Rezerviraj sobu gdje ćemo se vidjeti

Vrdoljak Borisu: Rezerviraj sobu gdje ćemo se vidjeti
19

Na komemoraciji u splitskom HNK bila je cijela obitelj Borisa Dvornika, bliski prijatelji i štovatelji. Događaj je bio nabijen tugom i emocijama...

VIDEO

Na komemoraciji su se pod slikom Borisa Dvornika izmjenjivali govornici, isječci iz Borisovih filmova, serija i predstava te pjevači koji su dalmatinskom pjesmom stvarali ugođaj. Današnje zasjedanje Hrvatskog sabora počelo je kao i komemoracija, minutom šutnje u čast Borisu Dvorniku. Na komemoraciji su bili Nadan Vidošević, Oliver Dragojević, Ilija Zovko, Davor Borić, Žarko Radić... Milan Štrljić, intedant splitskog HNK, počeo je minutom šutnje.
- A sad riječi, riječi, riječi. Nema riječi. Slabe su riječi da oslikaju talent i šarm, ludizam i histrionsku zaigranost kojim nas je Boris zasipao... Ostavio si neizbrisiv pečat besmrtnosti, a nama obvezu i putokaz. Adio, moj meštre - rekao je na kraju i naklonio se Milan Štrljić.
- Bili smo kao obitelj, Boris je bio jedan od najkompletnijih i naprirodnijih talenata ovih prostora. Borisova osobnost nadilazila je Split - kazala je Zoja Odak.
Nekoliko puta nazočni su pljeskali više minuta. Na licima su se zbog prikazivanih isječaka izmjenjivali suze i smijeh. Borisova udovica Dijana pomazila je njegovu sliku na ulazu u HNK.
- Molim uzvišenog Boga da ti otvori vrata butige u kojoj će tvoja velika i plemenita duša naći smiraj. Umjetnost je uzdići se do jednostavnosti. Paradigma toga bio je Boris - u ime BiH oprostio se od glumca Emir Hadžihafisbegović.
Gradonačelnik Ivan Kuret u ime Splita i svoje generacije oprostio se od Borisa.
- Mislim da je najvažnija stvar na svijetu biti voljen. On se na to nije mogao požaliti. Stvarno si bio voljen od svih. Svima si bio drag i teško je danas kad odlaziš. Mogao bih tri dana govoriti... Kad smo išli nekamo, on bi uvijek rezervirao sobu za dvoje jer je volio pričati navečer. Najčešće smo razgovarali o familiji - kazao je Antun Vrdoljak i zastao da izrecitira pjesmu. Tad je nastavio:
- Eto te gore, sad si ti iznad jablana i rezerviraj neku sobu u kojoj ćemo se vidjeti. Bok - teškoga glasa dovršio je Tonči svoj govor.
Za kraj, još je jedanput zapjevala klapa, a tad je dugi pljesak označio kraj komemoracije za glumačku legendu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao