Obavijesti

Show

Komentari 51

Vrtjeli smo milijune pa propali, bit ćemo uskoro sala za svadbe

Vrtjeli smo milijune pa propali, bit ćemo uskoro sala za svadbe
4

Sve je krenulo nizbrdo kad su se dva jarunska kluba zapalila i kad su u gradu odlučili da se oko jezera može voziti samo u jednom smjeru, priča suvlasnik Mirko Šepak

VIDEO

U velikom istraživačkom serijalu 24sata otkrivamo sve tajne noćnog života u Hrvatskoj. Kako napraviti profitabilan lokal, koliko se može zaraditi, koliki su honorari za pjevače, kako se nose s inspekcijama i policijom otkrili su nam vlasnici naših najpoznatijih klubova. 

- To je surova borba za opstanak. Za otvoriti klub od 500 kvadrata, bez ikakvog programa i zaposlenika, treba vam minimalno milijun eura - rekao nam je poznati zagrebački ugostitelj Nenad Šepak. Dok su se u Saloonu okupljale poznate face i partijale do jutra, na drugom kraju grada, tamo negdje na izlasku, nicala je nešto drugačija priča.

Noćni klub “Kod Mome” često je bio posljednja postaja u izlascima Zagrepčana i onih iz okolnih mjesta, a vlasnik Momčilo Jović za potrebe kluba nabavio je vuka, zbog čega su dolazili i oni nezainteresirani za ovu vrstu glazbe. I trik s vukom je upalio, a “Kod Mome” se “hodočasti” i 35 godina kasnije. Tu je i druga strana priče, ona inspektora i Porezne uprave, koji gazde love u prekršajima. Od 188 klubova, koliko ih se nadziralo od početka 2019. do kraja rujna, kod njih 127, dakle više od dvije trećine, utvrđene su nepravilnosti.

Vlasnik Ludnice: 'Klub podižem iz pepela, a živio sam od cajki'
Vlasnik Ludnice: 'Klub podižem iz pepela, a živio sam od cajki'

Horde ušminkane mladeži prošlog desetljeća marširale su zagrebačkim Jarunom od kluba do kluba. Jarun je tad vrvio životom, a u najbolji provod u metropoli dolazili su i iz Slovenije, Austrije, pa i iz Beograda. Danas na Jarunu ne radi niti jedan klub. Zamro je noćni život. Mrtvilu se nije uspio othrvati ni Gallery.

- Sve je krenulo nizbrdo kad su se dva jarunska kluba zapalila i kad su u gradu odlučili da se oko jezera može voziti samo u jednom smjeru. Klub smo uspijevali puniti samo skupim eventima, koji se nikako nisu isplatili. Nažalost, sve smo probali, no i Gallery se ugasio. Od jeseni će to biti sala za vjenčanja – priča nam otvoreno suvlasnik sad ugašenoga kluba Mirko Šepak (38).

party booster

U vrijeme kad su Hrvati počeli grcati u dugovima i boriti se s gospodarskom krizom, Gallery je cvao.

- Preuzeli smo klub 2007., a kroz godinu dana to je bila zaista jedna od top noćnih destinacija. Jarun je funkcionirao zbog svih klubova na tako malome mjestu jer su se gosti samo prošetali u drugi klub ako im nešto nije godilo. Kasnije nitko nije htio vozikati se pola noći oko jezera za provod koji možda ne priželjkuju. Malo po malo, gosti su se razbježali i danas smo tu gdje jesmo – kaže Šepak, koji je završio za ugostitelja, ali i gimnaziju te kriminalistiku.

Oduvijek je u ugostiteljskim vodama, u koje je ušao s ocem i bratom, no unatoč tom iskustvu klubu na Jarunu nije bilo spasa. S obzirom na to da hrvatsku trese izborna groznica, pitali smo ga koji su političari najviše izlazi kod njih i kako su se zabavljali.

- Njih kod nas nije bilo jer je to bila previše frekventna destinacija, a oni se ne voli na takav način eksponirati – kaže Šepak. Galleryjem je uglavnom odzvanjala strana glazba, a domaća bi se čula tek na privatnim eventima koje su organizirala pojedina poduzeća. Noć koju nikad neće zaboraviti jest ona u kojoj je jedan od najvećih atletičara svih vremena, Usain Bolt, glumio DJ-a.

- Imali smo after party nakon Hanžeka. Bolt je zatražio sam da pušta glazbu. Pokazao se izvrsnim i digao atmosferu. Očito je za to bio spreman. Bila je to luda noć – prisjeća se Šepak. A te večeri 2011. Bolt je vrtio hitove 50 Centa, Snoop Dogga, Buste Rhymesa... dok su kolege s atletskih borilišta razgibavali u ritmu bokove. Zabava pod Usainom trajala je do tri ujutro.

- Posebno su mi se u sjećanje urezale noći kad je Jarun bio toliko pun da se po tri sata izlazilo s jezera. Po 10.000 ljudi znalo je šetati uz jezero. Takvu sliku više nikad nećemo vidjeti – rekao je.

U Galleryju, ističe, nikad nije bilo ekscesnih situacija.

- Sve su pod kontrolom držali zaštitari – dodaje Šepak.

Srijeda, petak, subota i nedjelja bili su krcati gostima. Svih tih dana ni vlasnici klubova nisu oka sklopili, no Šepak kaže da im se itekako isplatilo. U zadnje vrijeme, dodaje, bez jakoga koncerta, teško ih je bilo privući u klub. U zlatna jarunska vremena plesačice Colonije ondje su vježbale plesne korake.

- Nastupale su kod nas četiri-pet godina kad nisu imale gaže s Colonijom. Uz njih je zabava bila zagarantirana. Lijepo se sjećati tih vremena – zaključio je.

Od 2020. veslačima, biciklistima i rolerima jarunski mir remetit će tek nečija svadba ili proslava krštenja. Više nikome tko uživa u noćnim izlascima neće biti važno vozi li se Jarunom u oba ili jednom smjeru. Neće se voziti...

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA'ZENZACIJA':

Pokretanje videa...

zenzacija kolinda 12:39
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Prijović u Rijeku dovela i svoju obitelj: Samo za luksuzni hotel dnevno plaća 12.000 eura?
NAJMILIJE VODI NA KONCERTE

Prijović u Rijeku dovela i svoju obitelj: Samo za luksuzni hotel dnevno plaća 12.000 eura?

Aleksandra Prijović u Rijeci nastupa tri večeri zaredom, a zajedno s obitelji i timom boravi u jednom od luksuznijih hotela
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…