Obavijesti

Show

Komentari 2441

Vrtlog emocija: Kantautor Zvonimir Varga ima novi singl

Vrtlog emocija: Kantautor Zvonimir Varga ima novi singl
1

Kako ističe kritika, Vargine pjesme pršte ljubavima i emocijama, onom ljepotom proživljene senzibilnosti, romantikom trubadura koji je spreman i svoj život dati za ljubljenu ženu...

VIDEO

Nakon hvaljenih "Zvukova", zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio je novi singl "Nemam kud" u kojem prikazuje romantični, ali i tmurni senzibilitet svojeg unutarnjeg svijeta, uz potajnu nadu da će iz njegovih "kišnih oblaka" iskočiti neki trenutak za optimističnije raspoloženje. U ovom singlu, zagrebački kantautor taj trenutak pronalazi u snovima.

Potpomognut vokalisticom Anom Patačko, te Markom Kanceljakom na gitari, Stjepanom Hrastićem na basu, Marinom Fatovićem na udaraljkama i Danielom Kadijevićem na bubnjevima, a sve pod producentskom palicom Jere Šešelje, Varga nastavlja uspješno davati glas tihim kutovima ovog grada i njihovim stanovnicima. U novom singlu "Nemam kud", nesuvisla i rasplinuta sjeta koja prati živote dobiva tijelo i puninu, opipljivost i glas, od nedodirljivog fantoma nejasnih obrisa bistri se u jednostavnog suputnika čije lice se otkriva kao poznato i prisno, omekšano i otkriveno večernjom kišom. 

Kantautor Zvonimir Varga objavio singl 'Ja se ne ženim'
Kantautor Zvonimir Varga objavio singl 'Ja se ne ženim'

Varga je tako sa svojim suradnicima napravio još jednu pjesmu koja rafinirano izvlači ljepotu poetske jednostavnosti, da bi cijelu priču zaokružio Doringov spot kojem je ovo već deveta zajednička suradnja sa zagrebačkim kantautorom. Video je snimljen u predivnom večernjem ugođaju Gornjeg grada, a u samoj pripremi sudjelovala je i Katarina Matas koja je napravila crteže koji se pojavljuju u spotu, a predstavljaju motive pjesme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zvonimir Varga na sceni je od 2010. godine kada objavljuje knjigu pjesama, a već iduće godine izbacio je svoj prvi album. Do danas ih je objavio osam od kojih su neki uvršteni među najbolje u regiji, a za izdavačku kuću Croatia Records objavio je i devet singlova. Od početka djelovanja, održao je oko 150 koncerata po Hrvatskoj i šire, od kojih su javnosti možda najzanimljiviji oni u kaznionicama Lepoglava i Remetinec. 

Snažnije i šarmantnije pjesme: Varga je predstavio 'Zvukove'
Snažnije i šarmantnije pjesme: Varga je predstavio 'Zvukove'

Kako ističe kritika, Vargine pjesme pršte ljubavima i emocijama, onom ljepotom proživljene senzibilnosti, romantikom trubadura koji je spreman i svoj život dati za ljubljenu ženu, fascinacijama malih stvari, fikcijskim maštarijama... Ne trabunja nekakve trivijalnosti o hotelima i srceparajućim empatijama 'ne plači'. On se hrabro suočava između nelogičnosti ove šašavoće društvenog sistema i potisnutih osjećaja čovjeka zarobljenog u kontradikcijama na emotivan način. 

Napisao je i dvije publikacije: slikovnicu za djecu "Veseli dan doktora Vedrana Veselića", te knjigu pjesama "Poljubac budućnosti", a sklada i glazbu za dječje kazališne predstave.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2441
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac