Show

Komentari 4

William: 'Bilo je mučno. Nakon što sam svjedočio tragediji tog djeteta, upao sam u depresiju'

William: 'Bilo je mučno. Nakon što sam svjedočio tragediji tog djeteta, upao sam u depresiju'

Princ William, koji je tada bio pilot, i njegova medicinska ekipa pokušali su spasiti dječaka Bobbyja Hughesa nakon stravične nesreće. Bobby je u to vrijeme od njegova sina Georga bio stariji svega par godina

Vojvoda od Cambridgea, princ William (39) u novom intervjuu otkrio je kako je patio od tjeskobe i depresije u 2017. godini, piše Daily Mail

POGLEDAJTE VIDEO 

Naime, William je tada radio kao pilot helikoptera u službi hitne pomoći. On i njegova medicinska ekipa pokušali su spasiti ozlijeđenog dječaka Bobbyja Hughesa nakon stravične nesreće. Bobby je u to vrijeme od njegova sina Georga bio stariji svega par godina.

- Kad smo stigli na mjesto nesreće, u glavi nam je bila jedna misao - kako pomoći dječaku. Roditelji su bili histerični, kao što možete zamisliti, vrištali su, plakali, bili su u pravoj agoniji. I to živi s vama - rekao je William u emisiji 'Princ William: Time to Walk' pa dodao: 

- Te večeri sam otišao kući prilično uzrujan. Nisam plakao, ali u sebi sam osjećao da se nešto promijenilo - osjećao sam nekakvu napetost koja je rasla u meni. Bilo mi je toliko mučno, kao da cijeli svijet umire.

Kako su prolazili tjedni očaj je, priznaje William, bio sve veći. Osjećao je bilo čiju bol, patnju, što nikad prije nije osjećao. 

- Moj osobni život bio je u redu, sve je oko mene funkcioniralo. Bio sam sretan kod kuće i na poslu, ali istodobno sam nastavio gledati u sebe i pitati se: 'Zašto se ovako osjećam? Zašto se osjećam tako tužno?' Počeo sam shvaćati da traume i tugu svih tih ljudi zapravo nosim kući, a sve to utječe na čovjeka - objasnio je. 

U njegovoj borbi pomogli su mu razgovori s kolegama i upoznavanje obitelji dječaka. S vremenom je zbog toga bio sve bolje. 

Cijeli intervju, koji je inače dio audioserije slavnih osoba tvrtke Apple, izaći će danas, a traje oko 38 minuta. Williamova priznanja komentirao je za strane medije i izvor blizak kraljevskoj obitelji. 

- Ovakvu vrstu intervjua ne čujete često. To je dubok i značajan prikaz vojvode od Cambridgea, ne samo kao člana kraljevske obitelji nego i kao osobe - zaključio je. 

Za samo jedan intervju s vojvodom tvrtka Apple je dala šesteroznamenkastu donaciju trima dobrotvornim organizacijama koje je odabrao sam William. Organizacije su iz Velike Britanije, Amerike i Australije.

Najčitaniji članci