Obavijesti

Show

Komentari 9

William i Kate dobili preko sto tisuća eura za 'fotke' u toplesu

William i Kate dobili preko  sto tisuća eura za 'fotke' u toplesu
1

Vojvotkinja Kate i princ William tražili su odštetu od 1,5 milijuna eura. Svi optuženi proglašeni su krivima za nepoštivanje privatnosti ili sudjelovanje u tome

VIDEO

Francuski sud odlučio je u utorak da časopis Closer treba isplatiti više od 100.000 eura odštete princu Williamu i njegovoj supruzi Kate zbog objave njezinih fotografija u toplesu 2012.

Glavna urednica lista i direktor vlasničke grupe kažnjeni su uz to svaki s maksimalnom kaznom od 45.000 eura zbog povrede privatnosti.

Vojvotkinja Kate i princ William tražili su odštetu od 1,5 milijuna eura. Svi optuženi proglašeni su krivima za nepoštivanje privatnosti ili sudjelovanje u tome. Odvjetnik časopisa ocijenio je da je kazna pretjerana.

Odvjetnik britanskog para Jean Veil nije želio komentirati presudu prije razgovora sa svojim klijentima.

U pismu pročitanom pred sudom u Nanterreu, kod Pariza, u svibnju, princ William požalio se da je slučaj "posebno bolan jer ih je podsjetio na uznemiravanje koje je dovelo do smrti njegove majke", princeze Diane, koja je poginula prije 20 godina u automobilskoj nesreći u Parizu bježeći pred paparazzima.

Tužitelj je zatražio "značajne" kazne protiv glavne urednice lista u Francuskoj Laurence Pieau i Ernesta Maurija, direktora Mondadori grupe koja je vlasnik lista, te dvoje paparazza pariške agencije Bestimage, Cyrila Moreaua (32) i Dominiquea Jacovidesa (59).

Fotografi su kažnjeni svaki s 10.000 eura, od čega 5000 eura uvjetno.

Fotografije objavljene 14. rujna 2012. prikazuju Kate i Williama pored bazena luksuznog imanja u Luberonu na jugu Francuske. Vojvotkinja je u toplesu. Ubrzo nakon njihove objave, Kate i William izborili su zabranu njihova ustupanja i daljnjeg objavljivanja i tužili list sudu.

Prije Closera, francuski list La Provence objavio je 7. rujna 2012. fotografiju vojvotkinje u kupaćem kostimu. Za tu fotografiju, "niti nedoličnu, niti vulgarnu", no koju ipak "nije trebalo objaviti", kako je tvrdio tužitelj, Marc Auburtin, tadašnji direktor izdanja, dobio je 1500 eura kazne uvjetno, a fotografkinja Valerie Suau 1000 eura kazne uvjetno. Morat će uz to zajedno isplatiti odštetu od 3000 eura. Prinčevski par tražio je u tom slučaju odštetu od 50.000 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao