Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
146 komentara

Za film o Gotovininom životu Vrdoljaku i zetu 4,2 mil. kuna

Film o našem najpoznatijem generalu prati njegov život od ranog djetinjstva do danas, a koncentrira se na njegov intimni život kao i povijest koju je stvarao

vrdoljak
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
146 komentara

Film o našem najpoznatijem generalu prati njegov život od ranog djetinjstva do danas, a koncentrira se na njegov intimni život kao i povijest koju je stvarao. To je film koji računa na veliki budžet, naciji blisku priču i zvjezdana glumačka imena, zaključili su Dalibor Matanić (41) i Dean Šoša (41).

Umjetnički savjetnici za dugometražni igrani film Hrvatskog audiovizualnog centra odobrili su 4,2 milijuna kuna za produkciju filma ‘General’. Režira ga Antun Vrdoljak (84) koji je počeo pisati scenarij o djetinjstvu i životu generala Ante Gotovine (60) prije pet godina. Film će doznajemo pratiti i ljubavnu priču te rastanak Gotovine i fatalne Kolumbijke Ximene Dalel Soler iz Venezuele, koja je bila prva generalova žena. Vrdoljak je inzistirao da ju igra glumica kojoj je španjolski materinji jezik. Iako Vrdoljak detalje projekta drži u tajnosti, poznato je da će Gotovinu igrati Vrdoljakov zet, Goran Višnjić (43), a među 120 likova koliko će ih se pojaviti u filmu igrat će Tarik Filipović i Goran Navojec.

- Zrinka je uvijek glumica o kojoj redatelj ozbiljno razmišlja i koju priželjkuje u svom projektu - hvali redatelj glumačku zvijezdu Zrinku Cvitešić. Objasnio je da u filmu neće biti puno ženskih uloga jer se radi o muškoj, ratnoj priči. Gotovinina majka Ana pojavljuje se na početku u scenama kad je 1959. poginula štiteći djecu od eksplozije dinamita kojim su kopali bunar. Nagađa se da će se Antina supruga Dunja pojaviti u nekoliko scena u kojima kao tajnica kabineta ministra obrane Gojka Šuška telefonira s generalom koji je u tek oslobođenom Kninu.     

Tema: FILM

Message