Obavijesti

Show

Komentari 21

Zaboravljeni princ: Auto mu je star 44 godine i nema mobitel

Zaboravljeni princ: Auto mu je star 44 godine i nema mobitel
8

Charles ima čačkalicu od dikobrazove bodlje, nema mobitel, ne jede u avionu i voli vjeverice. Veliki je ekolog pa još vozi 44 godine stari auto koji mu je darovala majka

VIDEO

Nakon što je sa suprugom Camillom Parker Bowles (66) posjetio rezervat slonova u Indiji, princ Charles nastavio je azijsku turneju u Šri Lanki. Engleski prijestolonasljednik ondje radno slavi 65. rođendan. Sin kraljice Elizabete II. (87) i princa Filipa (92) danas je i službeno najstariji u redu za krunu. Dosad je to bio William IV. koji je imao 64 godine kad je 1930. postao kralj. Charles, koji nikad nije uzeo slobodan dan, čak ni za Božić, kaže da je njegov životni moto “učiniti svijet boljim mjestom za život, a takav posao ne priznaje odmor”. Kad mu sve i dozlogrdi, samo odmahne rukom uz komentar “što sve neću učiniti za voljenu Englesku”. 

Prinčeva puna titula je Njegovo Visočanstvo princ Charles Filip Artur George, velški princ, KG, KT, GCB, OM, AK, QSO, PC, ADC, grof od Chestera, vojvoda od Cornwalla, Rothesaya, grof od Carricka, barun od Renfrewa, lord od Islesa te princ i veliki upravitelj Škotske. 

Od 1964., kad je počeo putovati, bio je u čak 105 zemalja. Kad putuje avionom, nikad ne jede, bez obzira na to koliko traje let. Zbog problema s leđima svugdje nosi omiljeni zlatnocrveni jastučić na kojemu sjedi, a nikamo ne ide bez čačkalice koju su samo za njega izradili od posrebrene dikobrazove bodlje. Iako obožava životinje, mačke mu nisu drage, ali hrani vjeverice na imanju u Škotskoj. 
Čak ih i pušta u svoju kuhinju. Znanstvenici 
su prije pet godina po njemu nazvali vrstu tropske žabe koju su otkrili u Ekvadoru.

Uči arapski jezik, vozi auto na biogorivo i odjeću mu peru na ruke

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Princ Charles napisao je 11 knjiga. Lud je za glazbom Leonarda Cohena i Mozarta. Odbio je gostujuću ulogu u znanstveno-fantastičnoj seriji “Doctor Who”, iako od 15. godine nije propustio nijednu epizodu. Jedini glumački debi imao je u seriji “Coronation Street”. U epizodi kojom se slavila 40. godišnjica serije glumio je sebe. 

Charles je bio odličan učenik. Nedavno je upisao tečaj arapskog jezika kako bi se, kad piše prijateljima iz arapskih zemalja, mogao potpisati njihovim pismom. Princ vjeruje da je Drakulin potomak pa je kupio imanje u Transilvaniji u Rumunjskoj i financijski podupire njihove kulturne udruge. Charles je prvo alkoholno piće probao sa samo 14 godina. 

- Prolaznici su me prepoznali i počeli proganjati. Nisam znao kamo bih pobjegao pa sam uletio u kafić. Naručio sam šeri brendi, ali ga nisam popio. Svejedno su svi brujili o tome jer me je vidio novinar - prisjetio se princ Charles. 

Danas pije omiljeni džin martini, ali samo ako ga priprema njegov batler, koji mu također stavlja pastu na četkicu za zube. Piće na evente inače nosi u posebnoj boci i sam ga pretače u čašu. Charles umjesto ručka jede sendvič ili popije sok od naranče, a omiljeno jelo mu je velška voćna torta koja se servirala na njegovu vjenčanju s Camillom. 


Princ se već 30 godina nije udebljao pa još stane u istu garderobu. Svu odjeću peru mu na ruke. Charles ima i 50 pari ručno rađenih kožnatih cipela koje stoje najmanje 7300 kuna. Još čuva omiljeni par koji je kupio prije 45 godina. 

Engleski prijestolonasljednik je veliki ekolog pa još vozi 44 godine stari Aston Martin koji mu je darovala majka. Auto umjesto na benzin ide na biogorivo koje se radi od destilirana vina.

Emma o princu Charlesu: Ples s njim mi je bolji čak i od seksa

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju