Obavijesti

Show

Komentari 82

Zahtijevao je reviziju presude: Matavulj ipak ne ide u zatvor

Zahtijevao je reviziju presude: Matavulj ipak ne ide u zatvor
1

Matavulj traži od Vrhovnog suda da preispita presudu kojom mu je određen odlazak u zatvor na godinu dana zbog toga jer je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Lambaša

VIDEO

Glumčev branitelj smatra da postoji šansa da se njegovi prigovori na presudu Županijskog suda u Slavonskom Brodu uvaže i da Matavulj ipak odsluži uvjetnu kaznu koja mu je prvotno izrečena.

- Tražit ćemo odgodu izvršenja zatvorske kazne. Predali smo molbu Vrhovnom sudu da revidira presudu Županijskog suda koji je u veljači uvjetnu kaznu preinačio u zatvorsku - rekao je Zoran Mataić, odvjetnik glumca Stojana Matavulja (55).

Na sudu u Slavonskom Brodu, gdje se vodio postupak, objasnili su da bi se Matavulju mogla uvažiti molba da u zatvor otiđe od tri do šest mjeseci kasnije od planiranog ako bi za to postojao opravdan razlog, poput poslovnog projekta ili bolesti.

Matavulj već dugo bez posla

- Nisam dugo snimao, a nadam se da će se to uskoro promijeniti - rekao je Matavulj ne željevši ništa više komentirati.

U prvostupanjskoj presudi, koja je poništena, dobio je devet mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine, a to je značilo da ne mora u zatvor ako u tom roku ne ponovi isto ili slično kazneno djelo. Glumac je skrivio prometnu nesreću u kojoj je 23. listopada 2013. umrla glumica Dolores Lambaša. Matavulj i Lambaša kobnog jutra vraćali su se iz Beograda gdje su bili na predstavi, a usput su stali u Iloku, gdje su se zabavljali kod prijatelja. Ujutro su nastavili put, iako su rezervirali dvije sobe u kojima su planirali prespavati.

Ivo Cagalj/PIXSELL

- Kriv sam, ali alkohol i umor nisu kumovali nesreći - rekao je na početku suđenja Matavulj.

Suci se u drugostupanjskom postupku nisu složili s glumcem te su utvrdili da je pod utjecajem alkohola, odnosno s 0,66 promila alkohola u krvi, upravljao automobilom na autocesti A3. Nakon neprospavane noći vozio je brzinom od 130 km/h, unatoč tome što je na cesti bila magla. Prednjim desnim krajem svojeg terenca udario je u vozilo ispred sebe.

Otac Đino: 'Sve sam mu oprostio'

Pri udaru su oba automobila sletjela na livadu s desne strane kolnika. Dolores je ispala iz vozila i teško se ozlijedila. Istog dana preminula je u bolnici u Slavonskom Brodu.

- Zašto bih ga krivio? To što se njemu dogodilo moglo se, nažalost, dogoditi svakome od nas. Nakon nesreće danima me je zvao i ispričavao se. Sve sam mu oprostio - rekao je nakon poništenja uvjetne kazne Doloresin otac Đino Lambaša.

Njezina majka Alma naglasila je da nije zadovoljna dvjema sudskim odlukama jer smatra da nije utvrđena istina pod kojim je okolnostima njezina kći preminula. S njom se slaže i bivši Lambašin partner Josip Radeljak (72), koji je spominjao Doloresin mobitel, s kojeg je noć prije nesreće slala poruke. Radeljak tvrdi da je Matavulj taj mobitel uništio.

- Doloresin otac mi je rekao da mu je Stojan u telefonskom razgovoru priznao da je taj telefon uništio, odnosno zapalio. Ako laže njezin otac, lažem i ja - zaključio je Radeljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao