Obavijesti

Show

Komentari 1

Zapleši s vinskom kraljicom i postani kralj zelinskih gemišta

Zapleši s vinskom kraljicom i postani kralj zelinskih gemišta
14

48. po redu Izložba vina kontinentalne Hrvatske koja će se održati 3. i 4. lipnja u Sv. Ivanu Zelini tijekom dva dana nudi besplatne degustacije vina brojnih izlagača iz Hrvatske i inozemstva te zabavne sadržaje.

VIDEO

48. po redu Izložba vina kontinentalne Hrvatske održat će se 3. i 4. u lipnja 2016. godine u Svetom Ivanu Zelini. Radi se o jedinstvenoj manifestaciji čiji je visoki pokrovitelj Vlada Republike Hrvatske, a održava se u organizaciji Grada Sveti Ivan Zelina i uz supokroviteljstvo Zagrebačke županije.

Sveti Ivan Zelina ima bogatu vinsku tradiciju. Ovdje su postavljeni temelji modernog vinogradarstva, 1860. godine u Zelini je održana prva izložba vina, a grad je već 48 godina kontinuirano domaćin Izložbe vina kontinentalne Hrvatske, koja svake godine privlači veliki broj sudionika, izlagača, visokih uzvanika, stručnjaka i posjetitelja. Uz natjecateljski i izlagački dio, u sklopu kojeg će se predstaviti više od 200 raznih uzorka vina, program ovogodišnje Izložbe bogat je različitim poslovnim susretima, prezentacijama najnovijih dostignuća i opreme na području vinarstva i vinarstva, stranim gostima i vinarima iz inozemstva, kulinarskim događanjima te bogatim zabavnim programom.

Mjesto održavanja 48. izložbe vina kontinentalne Hrvatske je gradska sportska dvorana, Sveti Ivan Zelina, a ulaz se nenaplaćuje. Cijena čaše s kojom je moguće neograničeno degustirati vina prijavljena na ocjenjivanje za 48. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske je 50,00 kuna, a moći će se kupiti na ulazu u dvoranu. 

Posjetiteljima će tijekom dana biti na raspolaganju i drugi brojni sadržaji, poput besplatnih degustacija vina brojnih izlagača iz Hrvatske i inozemstva, sajam hrane, izlagački prostor i mnogi zabavni sadržaji, a veliko zanimanje će zasigurno izazvati i nagradni natječaj za kralja zelinskih gemišta! 

Postani kralj zelinskih gemišta!

Gemišt ima svoj svojevrsni kult i vinoljupce dijeli na dva suprotstavljena tabora, one koji ga slave i neograničeno uživaju u pjenušavoj vinskoj ekstazi te one kojima je miješanje vina i vode svojevrsni barbarskim činom. Upravo nas ti stavovi i rasprava raduju, jer na Izložbi vina kontinentalne Hrvatske i jedni i drugi imat će prilike uživati i degustirati najbolja vina kontinentalne Hrvatske. Da bi gemišt bio osvježavajući, vino treba biti nježnog mirisa i okusa te s ne previše alkohola. Za gemišt su najbolja vina ona do najviše 12 posto alkohola, poput Kraljevine ili Graševine. Kad se doda mineralna voda, taj postotak će pasti na sedam ili osam. Važno je naravno i koja se voda koristi.

Po drugi put u povijesti održavanja Izložbe vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini, birat će se Kralj zelinskih gemišta. Ovu laskavu titulu, nakon što je pokazao najbolje znanje među prijavljenim kandidatima, prošle godine je odnio Petar Devčić iz Biškupca Zelinskog, a ove godine možda ćete je odnijeti upravo Vi ako se prijavite do 3. lipnja putem obrazca na dnu ovoga članka u kojem je potrebno popuniti osobne podatke i obrazložiti zašto se baš Vi smatrate stručnjakom za gemište i kandidatom za kraljevsku titulu. Kandidati s najzanimljivijim prijavama biti će kontaktirani 3. lipnja te će u nedjelju 4.6. s početkom u 19 sati imati priliku pokazati svoje zavidno znanje o vrstama vina koje će degustirati, poput otkrivanja točnog omjera vina i mineralne vode u gemištu, godine berbe vina te biti što brži u ispijanju gemišta i pokazati vrsno plesačko umijeće plešući bečki valcer s aktualnom vinskom kraljicom Zagrebačke županije. Više infromacija možete dobiti putem e-maila: tzg@zelina.hr. U svakom slučaju zabava je zajamčena i natjecateljima i publici, a bit će zanimljivo vidjeti i hoće li Petar Devčić, prošlogodišnji Kralj zelinskih gemišta uspjeti obraniti titulu. Pobjednik će uz titulu dobiti posebnu krunu i lentu te bogate pakete vina, kojima će ga nagraditi zelinski vinari proizvođači vina marke Kraljevina Zelina– OG Jarec-Kure, OPG Puhelek Purek Stjepan, OPG Branimir Žigrović, OPG Željko Kos Vina Kos te Vina Kos – Jurišić.

Fill out my online form.

Više informacija potražite na stranicama www.tz-zelina.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice
Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba