Obavijesti

Show

Komentari 18

Žarko Potočnjak: Još pamtim djevojku koju sam volio s 18

Žarko Potočnjak: Još pamtim djevojku koju sam volio s 18
2

PRIJATELJSTVO Glumac je s ostalim učenicima iz nekadašnjeg 4. c zagrebačke gimnazije proslavio 50 godina mature. Svakog se petka nalaze u hotelskom kafiću

VIDEO

Nitko nam nije vjerovao da slavimo 50 godina mature. U kafićima su nam puštali glazbu 1960-ih, plesali su s nama i pjevali. Mislili su da se šalimo kad su čuli da smo 70-godišnjaci, kaže nam Žarko Potočnjak (69).

Učenici 4. c nekadašnje Devete gimnazije u Dobojskoj ulici u Zagrebu okruglu su obljetnicu proslavili u Pečuhu i okolici južne Mađarske.

- Išli smo autobusom i zabavili se kao nekad na maturalcu. S nama u razredu, a i na putovanju, bio je i Željko Marinić (69), nekadašnji ravnatelj psihijatrije u Jankomiru. Sve nas je testirao i zaključio da smo svi normalni - šali se Potočnjak.

Ekipa iz autobusa Marinića je proglasila doživotnim predsjednikom njihova razreda. Za vrijeme trodnevnog tuluma organizirali su i sastanak razredne zajednice. Za predsjednika se glasalo dizanjem ruku, a proglasili su i doživotnu organizatoricu putovanja te glasnogovornicu razreda.

- Prisjetili smo se i tko je u koga bio zaljubljen, tko je gdje sjedio i tko je koga štipao. Samo jedna ljubav iz razreda završila je brakom, a ja sam volio tu brbljavicu, današnju glasnogovornicu razreda, Anitu - kaže Žarko. Dodaje kako je svih 35 učenika 4. c završilo fakultete. Niko Gamulin godinama je radio u urbanističkom zavodu, a oženio je Žarkovu kolegicu Uršu Raukar. Nitko iz razreda nije znao da se njih dvoje vole.

- Gamulin je uvijek bio tajnovit, sve bismo doznali kad je bilo gotovo, pa tako i da je zaljubljen u Uršu - kaže Žarko.

U Pečuh je s raspjevanom ekipom putovao samo jedan supružnik.

- Kolegica Heda udala se u Njemačkoj i muž je išao s nama. Vidio sam da je začuđen što je društvo još na okupu - dodaje Žarko.

Sa srednjoškolskom simpatijom Anitom, koja se udala za Slovenca, i danas je prijatelj. Žarko je bio u braku s Asjom Jovanović (58), a sad je u vezi s Višnjom Pešić (54).

- Sljedeći sastanak razreda bit će najesen, u vrtu Anitine kuće u Ljubljani. Rekla mi je da moram nešto i odglumiti - zaključio je Žarko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane