Obavijesti

Show

Komentari 45

Zbog korone influencerima pala zarada, otkazali su im projekte

Zbog korone influencerima pala zarada, otkazali su im projekte
9

Dok čekaju da se situacija smiri, svi brinu o svom zdravlju i ne vole se pretjerano izlagati masovnim okupljanjima. Žao im je što gube novac, ali putovanju se uskoro ne nadaju

VIDEO

Influenceri se u zadnje vrijeme žale na društvenim mrežama, svom poslu, o tome kako manje zarađuju. Razlog je, dakako, širenje korona virusa, ali i panika koja je zbog njega nastala u svijetu. 

S popularnim influencerima koji stalno putuju, korona je zasigurno utjecala na njihovu svakodnevicu. Neki su čak istaknuli da su prošli mjesec zaradili upola manje. S nekoliko blogera razgovarali su novinari BuzzFeed Newsa, a svi su potvrdili da ne mogu normalno obavljati svoje aktivnosti i tako zarađivati. 

- Ovo masovno utječe na moj dohodak - rekao je Callum Snape, inače kanadski fotograf i influencer koji ima više od 800 tisuća pratitelja. Istaknuo je da u posljednjih nekoliko tjedana, otkad se virus počeo širiti svijetom, nije dobio upite za suradnju. Osim toga, istaknuo je i da su mnogi već dogovoreni projekti morali biti odgođeni ili u potpunosti otkazani upravo zbog virusa.  

S njime se složio i Alen Palander kojeg na Instagramu prati oko 600 tisuća ljudi. Dodao je da mu je šest projekata otkazano, a drugi su upitni te da je virus jako uzdrmao industriju.

Melissa Hie, vlasnica profila GirlEatWorld rekla je da je do sada u ovom mjesecu zaradila upola manje nego u prošlom, a sve zbog otkazanih putovanja i plaćenih partnerstava. Ona inače fotografira hranu, ali se potrudi da u pozadini bude znamenitost mjesta u kojem jest. 

- Stvari su se definitivno promijenile jer trenutačno uopće ne putujem i ne planiram putovanja koja mi nisu neophodna dok se situacija s virusom ne smiri. Stvari trenutačno izgledaju sumorno i definitivno postoje trenuci neizvjesnosti - priča.

Prošle mjesece i ove otkako se pojavio virus uspoređuju i drugi. Blogerica Selena Taylor kaže kako joj je njoj ožujak dosad uvijek bio mjesec kada je imala najviše posla, a to se ove godine itekako promijenilo. 

Ipak, pored toga što im korona utječe na zaradu, mnogima je 'poremetila' stil života jer nisu navikli boraviti dugo na istom mjestu, što sada moraju. Dakako, svjesni su da bi im putovanja bila opasna po zdravlje, ali i da bi možda donijela negativan ishod.

- Mnogi bi mogli negativno gledati promociju putovanja u ovom trenutku - kaže Lauren Bullen. Nju na društvenim mrežama prati više od dva milijuna ljudi. Dok čekaju da se situacija smiri, svi brinu o svom zdravlju i ne vole se pretjerano izlagati masovnim okupljanjima.

- Teško je biti ljut ili iznerviran zato što gubim novac jer su tisuće ljudi izgubile život zbog virusa - rekao je za kraj Callum Snape. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

12:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao