Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
50 komentara

Napravit će Lennonovog klona od zuba i odgajati ga kao sina

Odgojio bih ga kao svog sina. Nastojao bih ga držati podalje od droga i alkohola, ali svakako bih ga poslao na satove sviranja gitare, kaže Michael Zuk, vlasnik umnjaka

Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/PIXSELL
50 komentara

Michael Zuk iz Alberte, 2011. kupio je zub pokojnog Johna Lennona od njegove bivše kućne pomoćnice. Kad je vidio da je umnjak legendarnog Beatlesa na aukciji, znao je da je to nešto što mora imati. Zuk, po zanimanju stomatolog, kaže da mu je kupnja zuba za oko 180.000 kuna bila najbolja investicija u životu.

- Zub je baza genetike i nadam se da ću iz njega izvući dovoljno genetičkog materijala da stvorim novog Lennona - kaže Zuk.

Svjestan je da će se ipak morati još malo strpjeti kako bi znanost napredovala i da znanstvenici usavrše kloniranje do te mjere da ništa ne može poći naopako.

- Odgojio bih ga kao svog sina. Nastojao bih ga držati podalje od droga i alkohola, ali svakako bih ga poslao na satove sviranja gitare - kaže Zuk.

Oduševljen je i zato što bi mu izvlačenje DNK materijala iz zuba moglo donijeti milijune jer malo tko ne bi htio imati dio Johna Lennona u svom vlasništvu.

Naši partneri pišu
Message