Obavijesti

Show

Komentari 11

Želi promjene: Nakon Zlatnog globusa glumac 'Jokera' uhićen

Želi promjene: Nakon Zlatnog globusa glumac 'Jokera' uhićen
10

Kako izvještava američka policija, na protestu u Washingtonu uhićeno je 147 osoba uključujući glumce Joaquina Phoenixa i Martina Sheena koji su nedugo zatim pušteni na slobodu

VIDEO

Samo nekoliko dana nakon što je osvojio kipić Zlatnoga globusa za ulogu Jokera u istoimenom filmu, američki glumac Joaquin Phoenix (45) uhićen je u Washingtonu nakon pružanja podrške protestu protiv klimatskih promjena u organizaciji glumačke kolegice Jane Fonde.

44th Toronto International Film Festival

Uz Joaquina Phoenixa, protest glumice Jane Fonde podržali su kolege i aktivisti Martin Sheen (79) i Maggie Gyllenhaal (42). Kako izvještava američka policija, na spomenutom protestu u Washingtonu uhićeno je 147 osoba uključujući glumce Joaquina Phoenixa i Martina Sheena koji su nedugo zatim pušteni na slobodu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:15

Ira Arlook, glasnogovornica serije protesta Jane Fonde nazvanih 'Fire Drill Fridays', javnosti je otkrila kako je Phoenix, kao veliki zagovornik veganstva, na najnovijem prosvjedu u svom govoru oštro kritizirao mesnu i mliječnu industriju.

Premiere for the film "Joker" in Los Angeles

- Ono o čemu se često zaboravlja govoriti na prosvjedima za zaštitu okoliša ili razgovorima o klimatskim promjenama je to da su mesna i mliječna industrija treći vodeći uzrok klimatskih promjena. Moramo se ponekad priupitati što sami možemo učiniti u ovoj borbi. Postoji nešto što možemo učiniti danas, odmah sad ili sutra odlučivanjem onoga što ćete konzumirati -  izjavila je između ostalog na prosvjedu glumac 'Jokera'.

Glumac je nedavno postao zaštitno lice nove PETA-ine kampanje te se pojavljivao na brojnim jumbo plakatima, a najpoznatija udruga za zaštitu životinja sad ga je i proglasila osobom godine. Phoenix je vegan već više od 40 godina. Kako kaže, od svoje treće godine. U kasnim 70-ima broj ljudi koji su birali takav način ishrane za sebe iz moralnih razloga bio je kudikamo manji nego li je danas pa se glumca slobodno može smatrati pionirom sve popularnijeg 'gastro pokreta'. 

Jokeru 11 nominacija, a opet i kritike zbog dominacije bijelaca
Jokeru 11 nominacija, a opet i kritike zbog dominacije bijelaca

- Svi smo mi životinje. Ne želim uzrokovati bol drugom živom suosjećajnom biću. Ne želim mu oduzimati djecu. Ne želim ga prisiljavati na zatočeništvo i tovljenje samo kako bi bilo zaklano. To je apsurdno i barbarski. I ne mogu razumjeti kako možete svjedočiti tome, a da to ne utječe na vas. Tu je sigurno i učinak koji sve to ima na naš okoliš, a koji je razarajući - izjavio je Phoenix. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU ZABAVNOG VIDEO SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:55
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...