Obavijesti

Show

Komentari 11

Ženi baka unuka: Hoće li i on 'dogurati' do 70. godišnjice?

Ženi baka unuka: Hoće li i on 'dogurati' do 70. godišnjice?
26

ŽIVJELI MLADENCI Princ Harry danas ženi svoju Meghan. Brak njegovih roditelja nije potrajao, ali djed i baka se još vole. Velike ljubavi, burni razvodi, prevare i seks-skandali obilježili su brakove dinastije Windsor

VIDEO

Britanska kraljevska obitelj ove će se godine dobro istrošiti za vjenčanja. Prvo koje je privuklo pozornost cijeloga svijeta je današnje vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle. Nakon Harryja u listopadu će se vjenčati princeza Eugenie, kći princa Andrewa i Sare Ferguson. Ako u braku budu sretni poput njihove bake, kraljice Elizabete II., uspjet će proslaviti i 70. obljetnicu braka.  

Elizabeta II. u Harryjeva djeda Filipa, vojvodu od Edinburgha, zaljubila se još kao 13-godišnjakinja, no veza im je službeno priznata tek kad je napunila 21 godinu. Ali zaruke nisu prošle bez kontroverzi. Iako potomak kraljice Viktorije s majčine strane, Filip je ipak bio stranac, rođen na Krfu. 

Osim toga, bio je bez novca, a sestre su mu se poudavale za njemačke plemiće koje se dovodilo u vezu s nacizmom. No na kraju su stupili u brak na kraljevskom vjenčanju u westminsterskoj opatiji, a iz svih krajeva svijeta stiglo im je više od 2500 poklona. Ipak, bilo je to poratno doba, a Britanija opustošena, pa je kraljica materijal za vjenčanicu kupovala bonovima koji su služili za nabavku potrepština. 

Najveća atrakcija na vjenčanju bila je torta visoka devet metara koju su rezali Filipovim mačem. Budući da su ratne rane bile još svježe, princ na vjenčanje nije smio pozvati sestre i njihove njemačke muževe. Nije bio pozvan ni Elizabetin brat Edward, koji je abdicirao zbog ljubavi prema razvedenoj Amerikanki Wallis Simpson. Wallis je bila u drugom braku, kad je 1931. godine na zabavi upoznala kralja Edwarda VIII. Edward je imao reputaciju plejboja. Bio je očaran njome.

BIO JE OPSJEDNUT MOĆNOM AMERIKANKOM 

Kažu da je bila poput domine kojom je on bio posve opsjednut. Da, opsjednut do te mjere da je tražio sve moguće načine da se njome oženi. Kao kralj to nije mogao pa je abdicirao u prosincu 1936. godine. Vjenčali su se nekoliko mjeseci kasnije u francuskom dvorcu, bez kraljevskih ceremonija i glamura.

Fotografije koje su kasnije izašle u javnost pokazuju da je na vjenčanju bilo manje od dvadeset gostiju te otkrivaju redove praznih stolica namijenjenih gostima koji se na vjenčanju nisu ni pojavili. Iz kraljevske obitelji nije došao nitko. U vrijeme vjenčanja ona je imala 41, a on dvije godine više. Ostatak života proveli su tako da je ona njega jedva podnosila, a on činio sve da je pokuša zadovoljiti. I nije mu uspijevalo. Edward je umro 1972. godine medicinskoj sestri na rukama, dok je Wallis poživjela još 14 godina. Umrla je 1986. godine, bolesna i dementna.

YouTube

Kraljica Elizabeta i Filip u braku koji traje još od 1947. dobili su četvero djece: prinčeve Charlesa, Andrewa i Edwarda te princezu Annu. Najviše pozornosti uvijek je privlačio prince Charles, i to ponajviše zahvaljujući supruzi, princezi Diani, djevojački Spencer, vjerojatno medijski najeksponiranijoj ženi 20. stoljeća. Lijepa, toplog pogleda, odmjerena, empatična i posvećena humanitarnom radu – bila je heroina svjetskih razmjera.

Pixsell

BRAK PUNO BOLI, TUGE, SUZA I SVAĐA

Britanski mediji su je nazvali narodnom princezom. No iza svega su se skrivali duboka tuga i nezadovoljstvo jer je Charles godinama volio samo jednu ženu, Camillu Parker Bowles, ženu britanskog časnika. S njom je bio u vezi prije, tijekom i nakon braka s Dianom. I ne samo što je Diana bila jedna od najvećih žena 20. stoljeća, najveće je bilo i njezino vjenčanje s Charlesom u lipnju 1981. godine. Zbog golemog broja uzvanika ceremonija je održana u katedrali St. Paul umjesto u Westminsterskoj opatiji. Kažu da je kompletan trošak vjenčanja iznosio oko 50 milijuna funti.

Pixsell

Charles je bio odjeven u svečanu odoru mornaričkog časnika, a Diana je nosila glamuroznu vjenčanicu opšivenu biserima. Diljem svijeta ceremoniju je u televizijskom prijenosu pratilo 760 milijuna ljudi. Charles i Diana u braku su dobili dvoje djece, prinčeve Williama i Harryja. Sve je okončano razvodom 1996. godine, a Diana je 1997. godine poginula u prometnoj nesreći u Parizu. Princ Charles je cijelo to vrijeme bio odan svojoj životnoj ljubavi Camilli, a kažu da se par upoznao još davne 1971. godine.

Kraljevska obitelj se oštro protivila njihovoj vezi. Camilla nije bila materijal za kraljevsko vjenčanje jer joj je nedostajalo aristokratsko podrijetlo, a i njezin su život već obilježile veze s drugim muškarcima. Stoga se Camilla 1973. godine udala za časnika Andrewa Parkera Bowlesa, s kojim je dobila dvoje djece. Brak je potrajao do 1995. godine. Baš u to vrijeme intenzivno se raspadao brak Diane i Charlesa, koji su se službeno razveli 1996. godine. Nakon Dianine pogibije svi su očekivali da će Camilla i Charles brzo pred oltar. No vjenčali su se tek 2005. godine. Budući da su oboje imali brak iza sebe, odabrali su civilno vjenčanje u gradskoj vijećnici u Windsoru.

U KAPUTU JE STALA PRED MATIČARA


Nakon obreda mahali su okupljenim ljudima iz automobila te se uputili u windsorsku kapelicu St. George kako bi dobili blagoslov umjesto crkvene ceremonije koju nisu mogli imati. Vjenčali su se u prisustvu svojih obitelji. Charles je nosio elegantni frak, a Camilla kaput od damasta s kragnom koju je dizajner napravio inspiriran komadom Camillina obiteljskog nakita.

Ceremonija vjenčanja Diane i Charlesa obilježila je 20. stoljeće, a ono sljedeće pripalo je njihovu sinu Williamu i njegovu vjenčanju s Kate Middleton. Glamurozni spektakl iz 2011. godine stajao je više od 40 milijuna funti, a televizijski prijenos gledalo je više od 300 milijuna ljudi širom svijeta. Kate je na ceremoniji nosila vjenčanicu dizajnera Alexandera McQueena, u kombinaciji s Cartierovom tijarom s tisuću dijamanata.

Pixsell

Tu je tijaru kraljica Elizabeta dobila za 18. rođendan pa ju je posudila Kate da u njoj zablista na vjenčanju. William je nosio crvenu, svečanu časničku odoru. Ceremonija je po svim protokolima obavljena u Westminsterskoj opatiji. Williamov kum bio je njegov brat Harry, a Kateina kuma njezina sestra Pippa. Slavlju je prisustvovalo gotovo 2000 ljudi.

VIDI OVO! Saznajte što vaš oblik usana govori o vama. 

Odaberite ruž prema horoskopskom znaku. 

Ovo su 5 najgorih stvari koje vam se mogu dogoditi za vrijeme seksa. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'