Obavijesti

Show

Komentari 35

Živio je tek šest dana: Prince nikada nije prebolio smrt sina

Živio je tek šest dana: Prince nikada nije prebolio smrt sina
1

Kada nam se sin rodio, bili smo presretni. Podignuli su ga prema svijetlu i odjednom je s Princeovog lica nestala sreća i pojavio se strah. Maleni je imao Pfeifferov sindrom tipa 2, priča Mayte

VIDEO

U travnju će biti godina dana otkako nas je napustio napustio jedan o najutjecajnijih glazbenika svih vremena - Prince. Preminuo je u 58. godini nakon što mu je par dana prije smrti pozlilo u privatnom zrakoplovu kojim je putovao na koncert. Rezultati testova s obdukcije pokazali su da je glazbenik, kako se i nagađalo, umro od predoziranja tabletama protiv bolova.

Legendarni glazbenik bio je poznat po svojim hitovima, a bio je i veliki miljenik ljepšeg spola. Princeov život obilježile su lijepe, ali i talentirane žene. Koliko ih je imao, nitko ne zna, ali se zna za njih 23. Bio je s Madonnom, Kim Basinger, Carmen Electrom, a njegova prva supruga bila je američka plesačica, glumica i pjevačica Mayte Garcia (42).

Vjenčali su se na Valentinovo 1996. godine, a dva mjeseca kasnije Mayte je saznala da je trudna. Dobili su sina, ali je dječak umro nakon tjedan dana jer je rođen s Pfeifferovim sindromom. Tragedija koja ih je pogodila uništila je njihov odnos. Razišli su se na treću godišnjicu braka, a razveli 2000..

Silno su željeli dijete

- Uvijek sam sanjala o tome da budem majka. Zatrudnjela sam, ali nekoliko dana nakon poroda izgubila sam svoje dijete, a ubrzo nakon toga i brak - ispričala je Garcia nakon glazbenikove smrti, a sada je objavila memoare naziva 'The Most Beautiful: My Life with Prince' u kojima je iznijela detalje njihova zajedničkog života te progovorila o tragediji koja ih je zauvijek obilježila.

Princeova bivša otkrila je da su ona i njezin tadašnji suprug silno željeli dijete, a ta želja im se ostvarila 16. listopada 1996. godine. Dobili su sina kojeg su nazvali Amiir, što na arapskom znači 'princ'. Obiteljsku idilu ubrzo je, na žalost, uzburkala vijest da njihov mezimac boluje od rijetkog genetskog poremećaja - Pfeifferovog sindroma tipa 2. Maleni je živio svega šest dana.

- Mislim da to nikada nije prebolio. Ne znam kako bi itko to mogao preboljeti. Znam da ja nisam- napisala je Mayte.

Vjernik Prince nije dopustio pretrage

Kada je, tada 22-godišnjakinja saznala da je trudna, ona i suprug bili su izvan sebe od sreće. Trudnoća je bila uredna sve dok jednog dana nije počela krvariti  te je liječnik predložio amniocentezu kako bi se otkrile eventualne genetske anomalije,

- Ponekad se tijelo s razlogom pokušava 'riješiti' fetusa - rekao im je liječnik, a Prince je supruzi zabranio da napravi spomenutu pretragu. Nakon toga vratili su se kući i molili za dijete. Ipak, idući pregled donio je nove komplikacije.

Nakon ultrazvuka, liječnik im je rekao da s mjerama nešto nije uredu te da je moguće da dijete bude niskog rasta.

 

#fbfriday @voguemagazine #rip 💔💜

A post shared by Mayte Garcia (@maytejannell) on

- Suprug i ja smo se pogledali a on je rekao: I? Ja s tim nema problem. Nasmijala sam se, jer od sivih crnih prognoza, ova je bila jedina koja mi nije 'ulijevala strah u kosti' - rekla je. Doktor ih je još jednom upozorio na genetičke anomalije i preporučio amniocentezu, ali Prince ju je i dalje uporno odbijao.

Od osmjeha do suza u šest dana

Garcia je rodila 16. listopada 1996. carskom rezom. Ona i suprug bili su presretni.

- Kada su ga podigli prema svijetlu, izraz lica mog supruga je iz sreće prešao u strah - rekla je,

- Pfeifferov sindrom tipa 2 je genetski poremećaj koji izaziva abnormalnosti kostura i organizma. Prerano spajanje kosti u lubanji dovodi do toga da šake i stopala izgledaju poput šapa. Nepostojanje anusa uzrokuje abnormalnosti u crijevima koje su opasne za život. Sve sam to naučila kasnije, a u tom prvom trenutku nisam razumjela što vidim - pojasnila je.

U danima nakon poroda liječnici su pokušali učiniti sve kako bi mu spasili život.

- Nakon šest dana borbe, rekla sam liječnicima: 'On nikada neće izaći iz bolnice, zar ne' - stoji u knjizi. Dječak je ubrzo preminuo. 

Mayte je izjavila da je za vrijeme pisanja knjige bilo iznimno teško ponovo proživljavati najbolnije trenutke.

- Pisala sam bilješke o svom životu, a kada je napokon došlo vrijeme da ih sažmem, isplakala sam mnogo suza. Iako je to iskustvo bilo iznimno bolno, u isto vrijeme bilo je i oslobađajuće - zaključila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a
Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama