Obavijesti

Show

Komentari 9

Živio je za televiziju, a prvi mu je nastup bio fijasko zbog glasa

Živio je za televiziju, a prvi mu je nastup bio fijasko zbog glasa
9

TUŽNA OBLJETNICA Showbiz guru umro je u 57. godini na radnome mjestu. Dvojica kolega odmah su mu potrčala u pomoć kad se srušio sa stolca i prestao disati...

VIDEO

Siniša je bio omiljen među kolegama. Njegova smrt nas je šokirala. Sjedio je za radnim stolom u beogradskom uredu, odjednom se srušio i više mu nije bilo spasa, rekli su nam prije točno dvije godine na srpskoj televiziji Happy TV.

Kolege šokirani: 'Svilan nije bio bolestan, ali stres je presudio'
Kolege šokirani: 'Svilan nije bio bolestan, ali stres je presudio'

Showbiz guru umro je u 57. godini na radnome mjestu. Dvojica kolega odmah su mu potrčala u pomoć kad se srušio sa stolca i prestao disati.

- Pokušali su ga reanimirati, a ubrzo su stigli i djelatnici hitne pomoći. Svilana su oživljavali oko 40 minuta, no nije mu bilo pomoći - rekla je glasnogovornica Happy TV-a Silvana Stanković. Svilan je u Beogradu radio kao savjetnik za program. Družio s voditeljicom Nikolinom Pišek, od koje je prije 15 godina napravio zvijezdu.

- On je bio čovjek koji je o televiziji znao sve. On je živio za televiziju i ona je bila njegov život. Potrebe drugih je stavljao ispred sebe i jako ga je boljela nepravda kojoj je bio izložen, ali i izdaja pojedinih prijatelja. Nikad nije bio bolestan. Ni na što se nije žalio i vjerujem da je stres presudio - rekla je Pišek. Nikolina je sa Svilanom radila na nekoliko televizija. Uveo ju je na državnu televiziju, gdje su surađivali u emisiji ‘Glamour cafe’, a suradnju su nastavili na Novoj TV te na srpskoj televiziji B92.

Nakon njegove smrti od šoka nije nije mogla govoriti ni Svilanova bivša supruga Ella Svalina. U braku su dobili kćer Galu, koju je vijest o očevoj smrti zatekla u Slovačkoj.

Svilan je rođen 1960. u Trogiru. Nakon završene mehaničke škole radio je kao mehaničar u splitskom brodogradilištu po uzoru na oca, a radio je i na gradilištu.

S 25 godina došao je u Zagreb, gdje je upisao Fakultet političkih znanosti, a hvalio se da je uglavnom skupljao trojke. Humoristični dvojac poznatiji kao ‘Bijele udovice’ Davor Jurkotić i Mario Lipovšek Battifiaca sa Svilanom su blisko surađivali.

Tuga u Trogiru: Sinišu Svilana ispratili kolege i shrvana obitelj
Tuga u  Trogiru: Sinišu Svilana ispratili kolege i shrvana obitelj

- Bio je čovjek koji je imao sluha za stvaranje, kao i za rušenje barijera. Ne mogu vjerovati da to jednom stane - rekao je komičar Battifiaca.

- Uvijek je bio originalan, vrijedan i naprednih shvaćanja. Imao je novinarski nos, volio otkrivati. Da nije bilo njega, nikad ne bih dobila priliku - rekla je Arijana Čulina.

Glumicu je prije 15 godina Svilan pozvao u svoj 'Glamour Cafe' da kao Goge Bjondina komentira društvene događaje. Svilan joj je u početku rezao neke dijelove, no nakon nekoliko emisija pustio ju je da radi samostalno. Čulina kaže da je bio iznimno posvećen poslu. Naučio je to već na Radiju 101, s kojeg je početkom 90-ih došao u 'Dobro jutro, Hrvatska'.

Tamo ga je zamijetio Joško Martinović i 1994. preporučio Denisu Latinu da ga kao novinara uzme u 'Latinicu'. Nakon tri godine rada s Latinom prešao je na Mrežu, gdje je od Borisa Homovca preuzeo njegov 'Glamour'.

Njegov prvi televizijski nastup zbog neugodna glasa proglašen je fijaskom. Nametnuo se kao urednik i voditelj 'Glamour Cafea'. Stvorio je najgledaniju emisiju i njegov glas više nikom nije smetao. S HRT-a je otišao na Novu TV. Optužili su ga za primanje mita, a Vrhovni sud 2015. osudio ga je na rad za opće dobro i povrat od 67.500 eura, koliko su mu dokazali da je uzeo. 

radijski festival
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'