Show

Komentari 9

Živio je za televiziju, a prvi mu je nastup bio fijasko zbog glasa

Živio je za televiziju, a prvi mu je nastup bio fijasko zbog glasa

TUŽNA OBLJETNICA Showbiz guru umro je u 57. godini na radnome mjestu. Dvojica kolega odmah su mu potrčala u pomoć kad se srušio sa stolca i prestao disati...

Siniša je bio omiljen među kolegama. Njegova smrt nas je šokirala. Sjedio je za radnim stolom u beogradskom uredu, odjednom se srušio i više mu nije bilo spasa, rekli su nam prije točno dvije godine na srpskoj televiziji Happy TV.

Showbiz guru umro je u 57. godini na radnome mjestu. Dvojica kolega odmah su mu potrčala u pomoć kad se srušio sa stolca i prestao disati.

- Pokušali su ga reanimirati, a ubrzo su stigli i djelatnici hitne pomoći. Svilana su oživljavali oko 40 minuta, no nije mu bilo pomoći - rekla je glasnogovornica Happy TV-a Silvana Stanković. Svilan je u Beogradu radio kao savjetnik za program. Družio s voditeljicom Nikolinom Pišek, od koje je prije 15 godina napravio zvijezdu.

- On je bio čovjek koji je o televiziji znao sve. On je živio za televiziju i ona je bila njegov život. Potrebe drugih je stavljao ispred sebe i jako ga je boljela nepravda kojoj je bio izložen, ali i izdaja pojedinih prijatelja. Nikad nije bio bolestan. Ni na što se nije žalio i vjerujem da je stres presudio - rekla je Pišek. Nikolina je sa Svilanom radila na nekoliko televizija. Uveo ju je na državnu televiziju, gdje su surađivali u emisiji ‘Glamour cafe’, a suradnju su nastavili na Novoj TV te na srpskoj televiziji B92.

Nakon njegove smrti od šoka nije nije mogla govoriti ni Svilanova bivša supruga Ella Svalina. U braku su dobili kćer Galu, koju je vijest o očevoj smrti zatekla u Slovačkoj.

Svilan je rođen 1960. u Trogiru. Nakon završene mehaničke škole radio je kao mehaničar u splitskom brodogradilištu po uzoru na oca, a radio je i na gradilištu.

S 25 godina došao je u Zagreb, gdje je upisao Fakultet političkih znanosti, a hvalio se da je uglavnom skupljao trojke. Humoristični dvojac poznatiji kao ‘Bijele udovice’ Davor Jurkotić i Mario Lipovšek Battifiaca sa Svilanom su blisko surađivali.

- Bio je čovjek koji je imao sluha za stvaranje, kao i za rušenje barijera. Ne mogu vjerovati da to jednom stane - rekao je komičar Battifiaca.

- Uvijek je bio originalan, vrijedan i naprednih shvaćanja. Imao je novinarski nos, volio otkrivati. Da nije bilo njega, nikad ne bih dobila priliku - rekla je Arijana Čulina.

Glumicu je prije 15 godina Svilan pozvao u svoj 'Glamour Cafe' da kao Goge Bjondina komentira društvene događaje. Svilan joj je u početku rezao neke dijelove, no nakon nekoliko emisija pustio ju je da radi samostalno. Čulina kaže da je bio iznimno posvećen poslu. Naučio je to već na Radiju 101, s kojeg je početkom 90-ih došao u 'Dobro jutro, Hrvatska'.

Tamo ga je zamijetio Joško Martinović i 1994. preporučio Denisu Latinu da ga kao novinara uzme u 'Latinicu'. Nakon tri godine rada s Latinom prešao je na Mrežu, gdje je od Borisa Homovca preuzeo njegov 'Glamour'.

Njegov prvi televizijski nastup zbog neugodna glasa proglašen je fijaskom. Nametnuo se kao urednik i voditelj 'Glamour Cafea'. Stvorio je najgledaniju emisiju i njegov glas više nikom nije smetao. S HRT-a je otišao na Novu TV. Optužili su ga za primanje mita, a Vrhovni sud 2015. osudio ga je na rad za opće dobro i povrat od 67.500 eura, koliko su mu dokazali da je uzeo. 

Najčitaniji članci