Obavijesti

Show

Komentari 66

10 najboljih božićnih filmova: Bez njih blagdani nisu isti...

10 najboljih božićnih filmova: Bez njih blagdani nisu isti...
3

Filmski kritičar napravio je svoju listu filmova bez kojih blagdani nisu isti. Tu nisu samo sladunjave priče, nego istinski klasici koji daju nadu kako su želje ostvarive

VIDEO

Čestitajući Božić, bolesnima želimo dobro zdravlje, starima dug život, samcima ljubav njihova života, siromašnima bogatstvo, a svima sreću. U životu se te želje rijetko ostvaruju, ali u božićnim filmovima uvijek. Božić je jedino doba godine kad čovjek prihvaća čuda, barem na filmu. Kojih deset filmova pamtimo kao najbolje božićne priče?

Divan život 
(1946., Frank Capra)

Najbolji i najpopularniji božićni film ikad snimljen, emotivna priča o mladiću iz provincije koji sanja o bijegu u svijet, daleko od svoje male zajednice. Nakon što iskusi kakav je život bez obitelji i ljudi s kojima je odrastao, shvaća što je sreća i što stvarno želi, a u tome mu pomaže njegov duhoviti anđeo Clarence.

VIDEO

Donovanov greben (1963., John Ford)

Pacifički otočni raj mjesto je prikrivene rasne netrpeljivosti i staleške nesnošljivosti. John Wayne i Lee Marvin dva su ratna veterana koji se jednom na godinu nalaze na otoku te provode vrijeme u tučnjavi i pijančevanju. Na Božić sve će mračne, rasne i staleške probleme obasjati pacifičko sunce, a u lokalnu crkvu doći će sveta tri kralja: kralj Polinezije, kralj Kine i Lee Marvin kao kralj Amerike s fonografom u rukama.

VIDEO

Tri kuma (1948., John Ford)

Vestern o sveta tri kralja kao tri odmetnika s Divljeg zapada koji opljačkaju banku. Bježeći kroz pustinju zaboravljaju novac i spašavaju tek rođenu bebu. Dvojica putem umru, a John Wayne posljednjim snagama na sam Božić utetura sa spašenom bebom u saloon gdje svi slave Isusovo rođenje.

VIDEO

Zapravo, ljubav 
(2003., Richard Curtis)

Božićna romantična komedija o nekoliko ljubavnih parova kojima se ostvare želje o pravoj ljubavi.

VIDEO

Zločesti Djed Mraz (2003., Terry Zwigoff)

Dva kriminalca rade kao Djedovi Mrazovi u trgovačkom centru koji namjeravaju opljačkati. Mučno im je od božićnih pjesama, djece, roditelja i poklona. No sve se počinje mijenjati kad se jedan od njih, cinični Billy Bob Thornton, sprijatelji s jednim dječakom.

VIDEO

Umri muški (1988., John McTiernan)

Policajac Bruce Willis, u potkošulji i bos, spašava na Božić taoce od terorista. Među taocima je i njegova žena. Brak im je pred raspadom, no otrijeznit će ih akcija i spoznat će, pod kišom metaka, da se vole.

VIDEO

Sretan Božić 
(2005., Christian Carion)

Božićna je noć na jednom bojištu Prvog svjetskog rata. Francuski, škotski i njemački vojnici nakratko zaboravljaju rat i slave Božić, upoznaju se i zbližavaju, barem na jednu noć.

VIDEO

Ljubav i praznici 
(2006., Nancy Meyers)

Romantična komedija o dvjema djevojkama, bogatoj Amerikanki i skromnoj Engleskinji, koje, kako bi se na Božić utješile od nesretne ljubavi, na dva tjedna zamijene stanove i nalaze ljubavi svojega života.

VIDEO

Sam u kući (1990., Chris Columbus)

Osmogodišnji klinac ostavljen je na Božić sam u kući i mora se braniti od maloumnih provalnika. Ma koliko bili stari, ova će vas komedija vratiti u neodgovornu slobodu djetinjstva.

VIDEO

29. ulica (1991., George Gallo)

Istinita priča o Franku Pesceu koji je na Božić osvojio više od šest milijuna dolara na njuorškoj lutriji. Frank je nesretan jer njegov otac duguje novac mafiji, koja sad traži Frankov dobitak. Frank će u božićnoj noći morati izabrati - otac i obitelj ili bogatstvo.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama