Obavijesti

Show

Komentari 9

Zlatko Pejaković: ABBA su bili simpatični, tulumarili smo 1974.

Zlatko Pejaković: ABBA su bili simpatični, tulumarili smo 1974.
5

Prisjetio se kako se družio sa slavnom švedskom četvorkom na Eurosongu u Brightonu. Nisu bili uobraženi, kaže, i sjeća se da je netko jedan dan donio lopticu i da su u hotelskom hodniku zaigrali nogomet

VIDEO

Bili smo soba do sobe i nisam tad mogao ni zamisliti da se družimo s budućim megazvijezdama, kaže Zlatko Pejaković (71), nekoć pjevač Korni grupe koja je 1974. godine nastupala na Eurosongu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zlatko Pejaković 01:17

Te godine Švedsku je zastupala ABBA s pjesmom ‘Waterloo’ i baš u Brightonu počeo je njihov put prema svjetskoj slavi. Pejakoviću su ostali u lijepom sjećanju.

- Bili su jako simpatični i najviše smo tulumarili s njima i Izraelcima. Nisu bili uobraženi, dapače, sjećam se da je netko jedan dan donio nekakvu lopticu i da smo u hotelskom hodniku s njima zaigrali nogomet - prisjeća se pjevač koji je te godine nastupio s Korni grupom i pjesmom ‘Generacija ‘42’. Kako kaže, sretali su se i na probama.

- Na Eurosongu smo mi izašli na pozornicu kao sedmi izvođači, a oni odmah iza nas, kao osmi. Imali smo jako malo slobodnog vremena jer je raspored bio zgusnut. Imali smo svaki dan probe. Točno se znalo kad tko i gdje izlazi i ulazi na binu, isprobavala se rasvjeta, odjeća... - kaže Pejaković. Bili su smješteni u resortu na obali, a navečer bi uvijek otišli u grad.

- Izraelci su bili u posebnom režimu. Bilo je to dvije godine nakon Olimpijskih igara i napada na njihovu reprezentaciju u Münchenu, pa su imali jako osiguranje i nisu smjeli napuštati hotel. Onda smo ih švercali kroz hotelski podrum - govori naš pjevač o članovima benda Poogy.

Na Eurosongu je upoznao i Oliviu Newton John koja je te godine zastupala Englesku s pjesmom “Long Live Love”, ali mu ona nije bila simpatična.

- Bila je jako nametljiva, sa svima se htjela upoznati. Vidjelo se da je baš jako ambiciozna. Ali “ABBA” su bili super. Cure su zbilja bile jako zgodne. I imali su tu optimističnu pjesmu koja se lako pamti. Čim je krenulo glasanje, bilo je jasno da će pobijediti. Danas mi je drago da sam se družio s ljudima koji su obilježili povijest svjetske glazbe jer nakon Beatlesa, ABBA je sigurno najpoznatiji bend na svijetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...