Show

Komentari 1

Znaš li tko sam? Haljine joj nose svjetske zvijezde, a ona voli reći da se samo 'igra s krpicama'

Znaš li tko sam? Haljine joj nose svjetske zvijezde, a ona voli reći da se samo 'igra s krpicama'

Njezina ljubav prema modi 90-ih je prerasla u profesionalno bavljenje. Njezin rad privukao je pažnju kazališnih redatelja te godinama radi i kao kostimografkinja

Prve žene koje su imale povjerenja i hrabrosti nositi njezine kreacije bile su Alka Vuica, Ivana Banfić, Darija Mikulandra i glumice Senka Bulić, Vanja Matujec i Mia Begović. Nakon njih došla je i Daniela Trbović. Bile su tih 80-ih apsolutna podrška Matiji Vujici zbog čega im je kreatorica i danas zahvalna.

Zanimanje za modu i glazbu pokazala je još u srednjoj školi. Istovremeno su krenule pjevačka i dizajnerska karijera. Pjevačku je započela s grupom Trotakt projekt 1981. Već na njihovom prvom samostalnom koncertu, Matija je predstavila i svoju prvu kolekciju. Bilo je to u Kulušiću, 1981.

Njezina ljubav prema modi 90-ih je prerasla u profesionalno bavljenje, iako Matija rado kaže da se samo igra s krpicama. Njezin rad privukao je pažnju kazališnih redatelja te godinama radi i kao kostimografkinja.

Surađivala je i s Vlatkom Habunekom, Vladom Štefančićem, Peterom Faragom, Joškom Juvančićem, Damirom Zlatarom Freyom...

Četiri desetljeća nakon predstavljanja te prve kolekcije u Kulušiću, Matijine haljine nose i svjetske face. Prva je bila Carmen Electra, iza nje Laverne Cox, a Rumer Willis toliko je osvojila njezina haljina da ju je na crvenom tepihu odjenula dvaput.

POGODITE TKO JE 'GLAVNI LIK' U OSTALIM ČLANCIMA: 

 

Najčitaniji članci