Obavijesti

Show

Komentari 80

Zvone je Leu upoznao u butiku, a zajedno su posvojili četvero djece: 'Bila je to ljubav iz bajke'

Zvone je Leu upoznao u butiku, a zajedno su posvojili četvero djece: 'Bila je to ljubav iz bajke'
6

Sudbonosno da rekli su 1993. godine u Milanu, a zbog ljubavi se Leonarda oprostila od manekenstva i posvetila obitelji. Zbog svega što su prošli ostat će prijatelji

VIDEO

Nakon 28 godina braka Leonarda i Zvonimir Boban odlučili su krenuti odvojenim putevima.

Svoju intimu nikada nisu pretjerano izlagali javnosti u kojoj su uvijek ostavljali dojam skladnog para. Mnoge je stoga zatekla vijest da legendarni nogometaš i bivša manekenka više ne dijele istu adresu. Sporazumni razvod Večernjem listu potvrdio je i sam Zvonimir Boban. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:04

- Lea i ja razišli smo se i živimo odvojeno. Nastavit ćemo zajednički voditi brigu o djeci u skladu i u velikom poštovanju koje imamo jedan prema drugome. Nadam se da će ljudi shvatiti delikatnost ove odluke i dopustiti da i djeca i mi prođemo kroz ove teške trenutke na najmanje bolan način. Više se nećemo očitovati o ovoj temi, za koju smo mislili da nikada neće doći u naš život - rekao je kratko.

Ljubav kao iz bajke

Zvone i Leonarda upoznali su se 1989., vjenčali su se u Milanu 1993., a zbog ljubavi Leonarda se oprostila od manekenstva i posvetila obitelji. Par je posvojio četvero djece, a 2009. postali su i biološki roditelji djevojčice Ruže.

Zadnjih godina rijetko su se pojavljivali u javnosti, a posljednji put obitelj Boban snimljena je u rujnu 2019. u milanskoj La Scali na dodjeli nagrada najboljim nogometašima u organizaciji Fife. Boban je došao u društvu supruge Leonarde i njihove djece Marte, Marije i Rafaela.

Leonarda Boban

Leonarda i Zvone oduvijek su se podržavali u poslovnim pothvatima, a mnogi su i tada komentirali kako obitelj djeluje skladno. Nikakvi problemi nisu se naslućivali, a Zvone i Leonarda bili su jedan od rijetkih parova na domaćoj sceni uz koje se nikada nisu vezali nikakvi skandali. Svoje su probleme, ako su ih i imali, nastojali riješiti u svoja četiri zida, a svetinja im je bila obitelj koju su pod svaku cijenu nastojali zaštititi od očiju javnosti.

Zvonimir Boban i Leonarda su se razišli: Živimo odvojeno, ali skupa ćemo voditi brigu o djeci
Zvonimir Boban i Leonarda su se razišli: Živimo odvojeno, ali skupa ćemo voditi brigu o djeci

Upoznali su se prije više od tri desetljeća, dok je tada 18-godišnja Leonarda radila u jednom butiku u Vlaškoj ulici kao prodavačica. Atraktivna Zagrepčanka odmah je zapela za oko perspektivnom nogometašu Dinama, kojem je trebalo vremena da se odvaži i pozove Leonardu na spoj.

U butik u kojem je radila svraćao je nekoliko puta s izlikom da treba zamijeniti, a potom i skratiti sako koji je kupio. Nasmiješena Leonarda pokušala je udovoljiti svim njegovim zahtjevima, a nakon nekoliko susreta konačno je odlučila izaći s Bobanom.

ARHIVA - Leonarda Boban predstavila svoje kreacije na 6. Cro-a-porteru

 - Glumila sam neosvojivu djevojku iz knjige 'The Rules'. Nikad nisam pratila nogomet, nikakav sport, pa on za mene tada i nije bio junak - kazala je svojedobno Leonarda o početku njihove ljubavi. Prvi put poljubili su se na njezin 19. rođendan i tako započeli vezu koju su nakon četiri godine veze okrunili brakom. 

Boban: Superliga? Za njih ćemo poduzeti najžešće moguće mjere
Boban: Superliga? Za njih ćemo poduzeti najžešće moguće mjere

Zbog Bobanove nogometne karijere u klubu A. C. Milan Leonarda je 1991. napustila rodni grad, ali i manekensku karijeru te svoj dom sa suprugom pronašla u Italiji. Na ljubav u dobru i zlu obvezali su se krajem 1993. u Milanu pred nekolicinom najbližih prijatelja i rodbine, a pola godine kasnije veliko slavlje priredili su i u Zagrebu.

Posvojili četvero djece

Oboje su oduvijek maštali o potomstvu i u djeci vidjeli smisao života, no nakon iznenadnog šoka koji je doživjela kao 20-godišnjakinja put prema roditeljstvu bio je dug i iscrpljujući.

Naime, Leonarda je, ne znajući da je trudna, zbog iznenadnih komplikacija bila hitno hospitalizirana. Liječnici su joj tada objasnili da je imala spontani pobačaj, a užasna vijest oboje ih je shrvala.

Utjehu su tražili u vjeri, nadajući se da će im molitve o obitelji biti uslišane. Naime, optimistične prognoze nisu joj davali ni liječnici.

Nakon selidbe u Milano Leonarda je sa suprugom najprije pokušavala prirodno zanijeti, a kako nije uspjela, oboje su potražili i liječničku pomoć.

Leonarda je tada u medijima otvoreno progovarala o bolnom iskustvu umjetne oplodnje koje je prošla.

Par se ipak 1996. odlučio na posvojenje. Iz Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj posvojili su tada šestomjesečnu djevojčicu koja je Leonardu i Zvonimira osvojila na prvi pogled.

Nadjenuli su joj ime Marija, u znak zahvalnosti Gospi kojoj su se zavjetovali tijekom jednog hodočašća da će, ako ikada postanu roditelji, svojoj djevojčici dati upravo to ime. Nakon Marije nisu se prestajali nadati da će dobiti još djece.

Sedam godina nakon posvojenja djevojčice dom su pružili i tada tromjesečnom sinu Gabrijelu, a četiri godine poslije posvojili su i blizance Martu i Rafaela. 

- Ne gubimo nadu, stajemo ponovno u red za sreću i jednoga će nam se dana sigurno osmjehnuti - rekla je tada Leonarda, uvjerena da će jednog dana roditi biološko dijete. I to se i dogodilo. 

Domaće zvijezde usrećile djecu, a ona im otkrila smisao života...
Domaće zvijezde usrećile djecu, a ona im otkrila smisao života...

U studenom 2009. u bolnici Merkur na svijet je stigla malena Ruža, djevojčica koja je nakon rođenja težila tek 1700 grama.

Novorođena djevojčica provela je 40 dana u bolnici, a Leonarda je, kako je rekla, 40 dana plakala.

- Zvone je morao smirivati situaciju zbog druge djece - kazala je tada medijima modna dizajnerica, koja je unatoč malom modnom biznisu koji je stvorila buticima u Zagrebu, Splitu i Milanu, zauvijek ostala posvećena ponajprije obitelji.

Zvonimir Boban, Fifa Deputy Secretary General gestures during the Dubai International Sports Conference in Dubai

- Prije svega sam supruga i majka, a tek onda poslovna žena - govorila je Leonarda, koja je veliku podršku imala u suprugu Zvoni. - Maštala sam da ću postati pjevačica, plesačica ili glumica. Da mi je netko tada rekao da ću završiti u modi, odgovorila bih mu da se šali. Imala sam veliku pomoć i podršku u svom suprugu Zvoni, bez kojeg sigurno ne bih uspjela - isticala je Leonarda, koju su prozvali hrvatskom Fridom Kahlo zbog široke palete boja koja je vladala njezinim kolekcijama.

Zvone Boban prije dva tjedna dobio je poziciju prvog nogometnog šefa Uefe, a par će si u svemu što slijedi biti podrška jer su mnogo toga, kako kažu, u životu prošli zajedno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao