Obavijesti

Sport

Komentari 12

Popović, Mišak, Tršinski i Šola na Sljemenu žele drugu vožnju

Popović, Mišak, Tršinski i Šola na Sljemenu žele drugu vožnju
10

Hrvatske skijaške reprezentativke Leona Popović, Iva Mišak, Saša Tršinski i Matilda Šola predstavljat će domaćina na desetom izdanju ženskog slaloma na Sljemenu...

VIDEO

Najbolje svjetske slalomašice utrku Snježne kraljice voze sutra, a hrvatske predstavnice Leona Popović, Iva Mišak, Saša Tršinski i Matilda Šola na susretu s novinarima poručile su da su uvjeti za skijanje na Sljemenu izvrsni te da s optimizmom iščekuju svoju najvažniju utrku.

Prema rezultatima u ovoj sezoni, najviše se očekuje od mlade srednjoškolke iz Mrkoplja u Gorskom kotaru, Leone Popović koja je na američkoj turneji pomela konkurenciju u svojoj dobnoj skupini u kojoj je među najboljima u svijetu.

- Bilo nam je jako dobro u Sjevernoj Americi, gdje sam zahvaljujući dobrim rezultatima popravila FIS-bodove i na taj si način omogućila i bolje startne brojeve - kazala je Leona Popović.

Staza je dobro pripremljena i tvrda pa djevojke, unatoč visokim brojevima, mogu očekivati i ulazak u drugu vožnju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Trenirale smo na Zelenom spustu na kojemu su uvjeti slični onome na Crvenom. Vjerujem da ćemo imati dobre uvjete. Od sutrašnje utrke očekujem ulazak u prvih trideset - kaže Leona Popović.

Djevojka iz Zaboka, Saša Tršinski, maturantica srednje ekonomske škole, dodaje kako unatoč tome što je slabije pripremljena za ovu sezonu, jer ima samo 35 dana skijanja, očekuje dobar rezultat.

- Očekujem dobru vožnju, najbolju koju mogu napraviti i što bolji rezultat. Sve je moguće i nadam se da ćemo sve dobro odraditi - dodala je Saša Tršinski.

Svoju priliku na Snježnoj kraljici tražit će i 20-godišnja Matilda Šola, koja je svoje prve skijaške korake naučila na Kupresu, nedaleko od rodnog Tomislavgrada.

- Iako me je ozljeda udaljila od treninga, u ovoj se godini nadam dobrom rezultatu. Prevelikih očekivanja nemam, no očekujem da ću odraditi odličnu vožnju. Sve mi se mora poklopiti, ako bude moj sretan dan tada mogu očekivati i dobar rezultat - naglasila je ova zagrebačka studentica kineziologije.

Varaždinka Iva Mišak, također studentica kineziologije, očekuje opuštenu atmosferu i puno dobrog navijanja.

- Zahvaljujem se Hrvatskom skijaškom savezu koji mi je dao priliku nastupiti na sljemenskoj utrci. Na nekoliko prethodnih utrka pokazala sam kvalitetu, no za dobar je rezultat potrebno da mi se poklopi nekoliko stvari. Iako Sljeme nije moje domaće brdo, optimistična sam jer smo dobro odradili pripreme za ovu sezonu. Zdrava sam i dobro se osjećam pa vjerujem da će rezultati doći. Dat ću sve od sebe i nadam se vožnji života - zaključila je Iva Mišak.

Sutrašnja prva utrka ženskog slaloma Snow Queen Trophyja počinje u 10 sati, a druga vožnja na rasporedu je u 12:45 (HRT 2).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka