Obavijesti

News

Komentari 120

Aktivisti su spasili kujicu koja je danima bila bez vode i hrane

Aktivisti su spasili kujicu koja je danima bila bez vode i hrane
8

Bilje: Vlasnica je susjedima rekla da je zatočila kujicu jer je u "kazni". Aktivistice su preskočile ogradu i oslobodile ju. Kujica nije mogla hodati pa su je odveli veterinaru

VIDEO

Domoslava, kako je monstruozna vlasnica nazvala svoju jednogodišnju kujicu iz Bilja nedaleko Osijeka, već 10 dana traži pomoć iz zakovane kućice podignute metar i pol iznad zemlje i potpuno izložene suncu. Štoviše, vlasnica je i u tako skučenom prostoru dodatno vezala psa lancem. 

U utorak su u pomoć pristigli aktivisti Udruge za zaštitu životinja iz Osijeka, no kujica Domoslava, vidno iscrpljena, dezorijentirana i dehidrirana, odbila je popiti vodu. Pristigla je i policija, ali oni, tvrde, nemaju ovlasti ući bez sudskog naloga na privatni posjed. Došla je i veterinarska inspektorica, koju su nazvali iz policije, ali i ona tvrdi da ne može ništa učiniti bez sudskog naloga.

- Što dižete toliku paniku, neće ona još uginuti! Dogovorite se s policijom i, kad padne mrak, preskočite ogradu i uzmite psa - savjetovala je inspektorica aktiviste za zaštitu životinja. 

No, aktivistice nisu čekale da padne mrak, nego su odmah krenule u akciju. Preskočile su ogradu, oslobodile su kujicu koja nije mogla hodati i prevezli su je veterinaru gdje je dobila infuziju. Uz kujicu, spasili su i još jednog psa iz dvorišta, šarplaninca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Renata Žilić, osječka aktivistica, kaže da ne pamti ovakav primjer mučenja i zlostavljanja životinja. Renata priča da su je susjedi informirali kako je vlasnica odlučila tako držati psa - "u kazni"!

- Kad su je susjedi, koji danima svjedoče mučenju psa, pitali zašto to radi, ona je lakonski odgovorila: "Zato što mi je tako gušt!" - prepričava Renata Žilić.

Zlata Majdandžić, susjeda mučiteljice pasa, kaže da ju dodatno brine nerad institucija koje bi trebale reagirati u ovakvoj situaciji.

- Više od 10 puta sam zvala samo policiju, a oni su došli u petak, uzeli neke podatke i otišli. Od tada se ništa nije dogodilo. I danas su samo došli i ništa ne poduzimaju. Zar je moguće da svi danas gledamo životinju koja se muči, a da ne možemo i ne smijemo ništa poduzeti - priča Zlata Majdandžić. 

Iz podruma monstruozne vlasnice u utorak se čulo cviljenje još jednog, očito, zatočenog psa. Nažalost, aktivistice do njega nisu uspjele doći.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag