Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ljetovanja, degustacije, kušaonica-sve na istom mjestu

Na Zagrebačkom velesajmu, u terminu od 23. do 26. 03. 2011., održavaju se specijalizirani sajmovi: CroTOUR, InGa, VINOVITA, HOTEL&GASTROTEH

Zagrebački Velesajam
Foto: Zagrebački Velesajam

CroTOUR - najznačajnija je sajamska priredba u Hrvatskoj namijenjena turizmu. Na jednom će mjestu okupiti turističku ponudu i potražnju, turističke agencije, touroperatore, vlasnike hotela, restorana, kampova i ostalih turističkih sadržaja. Ove godine naglasak je na posebnim oblicima turizma kao što je na primjer zdravstveni turizam. S tim u svezi održat će se i „Konferencija industrije zdravstvenog turizma“. Očekuje se da će održavanje ovako velikoga skupa pomoći podizanju kvalitete i ugleda  zdravstvenog turizma te ujedno  dati smjernice  izradi strategije  zdravstvenog  turizma Republike Hrvatske. 

Portal vikendplaner.info najavljuje promociju projekta „Najbolje u Hrvatskoj – izabrali građani“ u kojem će upravo na sajmu Crotour objaviti rezultate opsežnog istraživanja te pokazati što sami građani smatraju najboljim u svojoj županiji.

Turistička zajednica Grada Zagreba predstavit će program „Zagreb – kakvog ne poznajete“ i značajan projekt „Kultura turizma“, koji ima za cilj promicanje sustavne edukacije o značaju turizma za ukupan gospodarski razvoj grada Zagreba. 

Na ovogodišnjem sajmu posebno su aktivni studenti turizma iz Udruge studenata turizma  ZSM-a. Cro Summer Job – Pronađi savršen posao poziv je Udruge studenata turizma te novu ponudu pod nazivom „Zagreb za mlade“, gdje će nas upoznati s neistraženim lokacijama, originalnim i tradicionalnim mjestima, specijalitetima i ostalim nezaobilaznim mjestima grada Zagreba. 

Neizostavni dio stručnog programa su i turistička burza „Buy Croatia“ u organizaciji HTZ-a i  HRVATSKI TURISTIČKI FORUM na temu „Ususret sezoni 2011“, u organizaciji Ministarstva turizma RH, Hrvatske turističke zajednice, Udruge hrvatskih putničkih agencija, Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske i HGK .

InGa - 3. međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija, najznačajnija manifestacija  ove vrste u regiji, organizira se s ciljem predstavljanja novih trendova i inovacija u gastronomiji, te proizvodnji hrane i pića. 

Posebno najavlljujemo i Masterchef - najkreativniji kuharski reality show uživo na Zagrebačkom velesajmu.  Na ovogodišnjem sajmu, Masterchef će sudjelovati snimanjem dijela emisije pod nazivom Gastro duel te nizom atraktivnih predstavljanja projekta posjetiteljima sajma.

Sajam prati vrlo kvalitetan i sadržajan program stručnih skupova, prezentacija i izložbi od kojih izdvajamo : Natječaj, izložba i degustacija - „Zlatne ruke“, jednodnevno natjecanje na kojem sudjeluje 12 najboljih kuhara Hrvatskog kuharskog saveza po rang listi za 2010. godinu. 

Na sajmu VINOVITA namjera je sveobuhvatno prezentirati  vinogradarstvo i podrumarstvo - drugim riječima obuhvatiti sve faze ''od trsa do čaše''. Sajmu vina prethodila je manifestacija, Međunarodno ocjenjivanje vina koja se već  šestu godinu, kao jedina u Republici Hrvatskoj, odvija pod visokim pokroviteljstvom OIV-a, Međunarodnog ureda za vino i lozu iz Pariza. 

Natječaj i izbor Najboljeg mladog hrvatskog vinara za 2010. organizirali su zajednički Zagrebački velesajam i Hrvatska poljoprivredna komora, a proglašenje pobjednika ili pobjednice biti će u petak, 25. ožujka 2011. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Ne propustite: Prigodnu prodaja vina u paviljonu 8a na Zagrebačkom velesajmu.

HOTEL&GASTROTEH -  međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme i cateringa 

Većina emitivnih turističkih zemalja prepoznaje Hrvatsku kao vrlo poželjnu destinaciju. Gradnja i opremanje novih hotela, ugostiteljskih objekata, kao i osuvremenjivanje postojećih turističkih kapaciteta, uz promicanje prepoznatljive gastronomije, jedna je od strateških razvojnih odrednica hrvatskog turizma.

Sajam je namijenjen proizvođačima i distributerima hotelske i ugostiteljske opreme, proizvođačima HoReCa programa, financijskim i consulting organizacijama, strukovnim udruženjima i poslovnoj publici: hotelijerima, restoraterima, investitorima u turistički sektor, poduzetnicima i djelatnicima u ugostiteljsko-turističkom sektoru.

Informacija koja će sigurno zanimati sve posjetitelje sajmova u terminu 23.- 26.3. -pripremili smo nagradnu igu s vrijednim nagradama za posjetitelje sajma, od kojih ističemu glavnu nagradu: 7- dnevno obiteljsko ljetovanje na otoku Šolti.  

Ulaznice: 
- ulaznica za jednokratni posjet                     20,00 kn            
- ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenta i umirovljenika            10,00 kn
- paket ulaznica (za dvoje)                                           30,00 kn
- stalna (za sve dane sajma)                     50,00 kn

Dobrodošli na Zagrebački velesajam, 
na turističko-gastronomske sajmove  od 23.- 26.03.2011. 
Radno vrijeme 10-19 h, a 24. i 25. ožujka 10-20 h

Message