Obavijesti

Splitski Krnjeval 2016. - karneval ljubavi i plesa

Splitski Krnjeval 2016. - karneval ljubavi i plesa
11

Rasplesana maškarana ludnica – organiziran Love Carnival Party vlak iz Zagreba, boat party, Techno festival, Salsa, Zumba, Tango, Disco i najveći dječji karneval

Iako korijene vuče čak iz rimskog doba, Splitski Krnjeval uvijek je bio potpuno drugačiji od ostalih što je zabilježio već i Marko Marulić u 15. stoljeću, a tu tradiciju i ove godine nastavljaju organizatori – rasplesana ekipa Centra plesa i tvrtke Split event koji su već prošle godine rasplesali Krnjeval i doprinijeli Splitu sa čak 25% porastom noćenja u veljači.

Naime program Splitskog Krnjevala nije sveden na jednu povorku nego na čak 16 različitih podprograma i plesnjaka u 11 dana i noći. Tako svako maškaran može pronaći i svoj omiljeni ples jer se organiziraju Salsa maskenbal, Tango pod maskama, Zumba, Cirkuske i plesne radionice, Studio54, Disco, Techno, najveći inkluzijski disko na svijetu, koncert Vatre na Rivi i party na Voćnom trgu, Paškare za kućne ljumbimce, a na kraju i Šentenca i spaljivanje Krnje... 

Također organiziraju se i dva velika programa - čak dva dana dječjeg krnjevala pod nazivom rasplesanog Skakavca te elektronski Love Carnival Rave festival za sve strane goste.

Ove godine karneval predvode zaljubljeni splitski par iz The Voicea – Pjerino i Valentina koji će utjeloviti superjunake koji su došli sa Marsa i Venere spasiti ljubav na Zemlji, a za medeni mjesec odabrali baš Split. Cijela priča njihovog odrastanja biti će predstavljena kroz predstave na rivi. A za što je sve kriv Krnje i kako će im probati pokvariti planove, otkriti ćemo tokom Krnjevala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cijeli program 30.1.-9.2.2016 može se pogledati na internet stranicama Splitskog Krnjevala: www.krnjeval.com a program Love Carnival Rave Festivala na www.love-carnival.com

Love Carnival Rave Festival

Techno scena u Splitu već od devedesetih godina nametnula se kao najjača u regiji, uz odlične DJe te uz festivale Diskoteku Rivu, festivale na Bačvicama, Obojenoj, Peristilu, današnja Ultra nije slučajno odabrala Split.

I techno je već godinama dio Splitskog Krnjevala, izuzetno dobro posjećen, a ove godine i pretvoren u pravi festival elektronske glazbe sa 35 dja iz raznih dijelova svijeta – od Tajlanda i Nigerije, ali i cijele regije.

Sve kreće organiziranim party vlakom iz Zagreba - Love Carnival Party Train koji putuje s noći petak na subotu. Uz disko vagon i 4 dja, neće nikome trebati spavaća kola, a povratnu kartu organizator je osigurao za samo 167Kn koju se može nabaviti na svakom kiosku Tiska, HŽu ili sustavu Ticketshopa.

Po dolasku kreće veliki Love Marathon na 2000 godina starom plesnom podiju Peristila te u parku Đardina kod Zlatnih vrata. 

U ponoć se party seli na dva floora u veliku dvoranu Gripe gdje maškarana zabava kulminira i traje do jutra, a tko sve to preživi u nedjelju od podne počinje Love Boat party na brodu.

Sve informacije detaljno pogledajte na www.love-carnival.com 

Skakavac – najveći dječji karneval

Rekordan prošlogodišnji odaziv maškarane djece i roditelja napunio je rivu gdje su se na bini kroz plesnu predstavu i igrokaz predstavili gostujući plesači iz cijeloga svijeta. Ove godine organizator ide i korak dalje van Splita te organizira besplatan prijevoz iz svih vrtića u županiji na dičiji krnjeval vrtića.

Dječji krnjeval organiziran je u dva dana – za osnovnoškolce u subotu 6.2. od 11h na rivi, te za vrtiće u ponedjeljak 8.2. u 10h. U slučaju kiše Dječji karneval se prebacuje na nedjelju 7.2.

Više pogledajte na liku https://youtu.be/o_TtqUHY1js 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo majka zna što se dogodilo u 89 minuta od nestanka Danke do prijave: 'Ni suzu nije pustila'
VELIKA REKONSTRUKCIJA NESTANKA

Samo majka zna što se dogodilo u 89 minuta od nestanka Danke do prijave: 'Ni suzu nije pustila'

Majka Danke Ilić (2) tek je nakon sat i pol prijavila nestanak kćeri. Prije toga brisala je poruke i pozive. Opet je bila na saslušanju u policiji

Provjerite kako trgovine i šoping centri rade danas te na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak
OBAVITE KUPNJU NA VRIJEME

Provjerite kako trgovine i šoping centri rade danas te na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak

Radno vrijeme trgovina za Uskrs - ako zaboravite kupiti neku sitnicu, provjerite jesu li otvorene trgovine i trgovački centri u vašoj blizini. Naime, radno vrijeme su prilagodili blagdanima, pa neki zatvaraju vrata ranije u subotu
Zašto je trudna majka nestale Danke (2) nakon toliko godina došla do zapuštene vikendice?
SUSJEDI SU SVE ISPRIČALI

Zašto je trudna majka nestale Danke (2) nakon toliko godina došla do zapuštene vikendice?

Stvari se kompliciraju, a djeteta nema. Nadamo se da će biti pronađena živa i zdrava te da će se utvrditi kako je došlo do ove drame, govore susjedi